You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Iværksættere digitaliserer hestestalden med ny app

@rasmus

Det er ikke kun det offentlige og Postnord, der bliver digitaliseret. Hvis det står til to århusianske søstre og iværksættere, er turen nu kommet til hestestalden, som de vil digitalisere med deres nye app, Mosson Stable.

Det er ikke kun det offentlige og Postnord, der bliver digitaliseret. Hvis det står til to århusianske søstre og iværksættere, er turen nu kommet til hestestalden, som de vil digitalisere med deres nye app, Mosson Stable.

Palmesøndag er netop overstået. Dagen, hvor Jesus kom ridende ind i Jerusalem. En tur, der kunne have gået endnu hurtigere, hvis hans æsel havde stået i en stald, der benyttede den nye app, Mosson Stable.

Appen skaber et overblik over de praktiske opgaver i en hestestald. Pleje, fodring og træning bliver logget, så alle interesserede kan følge med i udviklingen. Bag appen står de to århusianske søstre, Julie og Maria Morin.

”I for eksempel konkurrencestalde er det enormt vigtigt at vide, hvor den enkelte hest er i sin træning. I dag blive den slags informationer typisk båret fra mund til mund eller på whiteboards, hvor man ikke gemmer historikken. Mosson Stable er et internt arbejdsredskab, som medfører, at alle kan se hvad planen er – både omkring hesten, men også i forhold til alt det udenom i stalden,” siger Maria Morin i en pressemeddelelse.

Heste skal behandles som topatleter

I første omgang er Mosson Stable tiltænkt konkurrencestalde, men på sigt skal app’en kunne implementeres på tværs af branchen og i alle former for stalddrift. Årsagen til at fokusere på konkurrencestalde er, ifølge Julie Morin, at den detaljegrad, der ligger i highperformance-heste, medfører, at det er den sværeste del af branchen at gå ind i.

Med Mosson Stable bliver det vigtigste data gemt og gjort tilgængeligt for alle medarbejdere, så de nemt og hurtigt kan få et overblik over forholdene omkring den enkelte hest. Og netop muligheden for at dele informationer om hestene blandt trænere, medarbejdere og ejere er fordelagtig, mener Henrik Friis, Direktør i Dansk Hestevæddeløb:

”Først og fremmest er det her jo et redskab, der kan hjælpe trænerne og deres personale i dagligdagen og være med til at digitalisere den viden, som de opbygger i den sammenhæng. Samtidig kan den være med til at mindske risikoen for fejl”.

Mosson stable vil fremme både heste- og menneskevelfærd

Mosson Stable blev lanceret den 21. marts, men søskendeparret fortsætter arbejdet på appen, i takt med at der kommer brugerfeedback. Dernæst ser de frem mod at skalere udover landets grænser, men i første omgang er missionen at penetrere det danske marked og skabe værdi for deres kunder.

”Vi drømmer om, at Mosson Stable skal være en digital løsning på tværs af hestesegmenter. Én ting er at være med til at styrke hestenes performance, men det handler også om værdien i at mindske fejl i forholdene omkring hestene og om at øge medarbejdertrivslen med et redskab, der forbedrer kommunikationen. Både i forhold til hestevelfærden, men også i forhold til de mennesker, der arbejder i branchen,” siger Julie Morin i en pressemeddelelse.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY