Mindre end et år efter deres sidste investering på 3.5 millioner kroner lander den danske modeplatfrom Traede en ny investering, der skal finansiere deres vækst i det nordlige Europa.
I maj 2017 investerede SEED Capital 3.5 millioner kroner i B2B-platformen for mindre tøjfirmare Traede. En investering startuppet også modtog månedenes TechBubbles for. Siden da har virksomheden øget sin omsætning med mere end 250% og mange nye kunder er kommet til.
Nu investerer den statslige pre-seed fond PreSeed Ventures, der har et strategisk samarbejde med SEED Capital, og her får de følgeskab af erfarne folk modebranchen som Henrik Theilbjørn, der er en af erhvervsfolkene bag den store online modebutik Boozt.com og Simon Stampe, der er stifter af det danske interiør- og møbelbrand Bloomingville. Den samlede investeringsrunde beløber sig til 11.5 millioner kroner.
Læs også: Seed Capital smider 3,5 millioner i mode-salgs-software
“Det er et ambitiøst team og de har skabt et fantastisk produkt med internationalt potentiale indenfor livsstilsbranchen, og det vil vi gerne hjælpe dem med at gøre til en rigtig god forretning”, forklarer Henrik Theilbjørn, der også fungerer som bestyrelsesformand i Traede.
Den tocifrede millioninvestering er i første omgang øremærket til at indri det internationale potentiale i Nordeuropa.
Digitalisering skal være muligt for små som store
Ifølge stifter og CEOCEO betyder Chief Executive Officer og er den øverste leder i en virksomhed, ansvarlig for den overordnede strategi og ledelse. CEO’en rapporterer normalt ti... More, Christopher Heilmann, er Traede’s målsætning at hjælpe den store underskov af små og mellemstore mode- og livstilsbrands, der ønsker at vokse deres forretning igennem digitalisering af deres salgsprocesser.
“Store mode- og livsstilsbrands har i årevis udnyttet software og digitalisering til at styrke deres forretning. Men med store, komplekse og dyre løsninger, så har det været forbeholdt de få. I mange år har der således ikke været nogen udbydere, der har serviceret de små mode- og livstilsbrands, og det er vores mission at lave godt og grundigt om på det”, siger Christopher Heilmann.
Mode- og livsstilsbranchen er både i Danmark og i resten af verden kendetegnet ved at være meget fragmenteret og består af tusindvis af små- og mellemstore virksomheder. Ifølge Christopher Heilmann mangler mange af disse virksomheder endnu at komme med på den digitale udvikling og har derfor til gode at kunne drage fordel af automatisering af manuelle forretningsprocesser og udnytte big data.