You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Toke Kruse sælger Billy – for anden gang i år

Aftalen mellem Billy og Ageras blev fejret af de ansatte, da det blev offentliggjort igår eftermiddag.

Den amerikanske iværksætterdrøm blev solgt fra i marts, og nu sælger serieiværksætter Toke Kruse også den danske del af regnskabsprogrammet Billy. Køberen er den danske revisormarkedsplads Ageras.

Den amerikanske iværksætterdrøm blev solgt fra i marts, og nu sælger serieiværksætter Toke Kruse også den danske del af regnskabsprogrammet Billy. Køberen er den danske revisormarkedsplads Ageras.

”Jeg har solgt Billy. Så de fleste vil nok tro, at jeg har jeg købt en billet til en solskinsø, hvor jeg ikke behøver lave noget resten af mit liv, men sagen er, at jeg investerer de mange penge i mine andre virksomheder,” siger serieiværksætteren Toke Kruse med et grin.

Salgshistorien for det danske regnskabsprogram er da også noget ud over det sædvanlige. I marts solgte iværksætteren nemlige den amerikanske del af forretningen, inklusiv ansatte og kunder, til amerikanske Lendio, der samtidig indgik en licensaftale med den danske forretning.

Og nu kan Toke Kruse så sælge Billy for anden gang i år – denne gang den danske del af forretningen – til revisormarkedspladsen Ageras.

Læs også: Ageras: ‘Billy’ er den manglende brik i revisions-puslespillet

”Jeg har haft tilbud på bordet på trecifrede millionbeløb, men har valgt at sælge til et større tocifret millionbeløb. Ud over at Ageras har en kultur der passer med Billy, så har de også givet mig de bedste salgsbetingelser. Så jeg er ikke bundet af driften fremover, og det har været en vigtig faktor for mig,” siger Toke Kruse.

Jonas Midtgaard Rico Andersen Toke Kruse og Martin Hegelund

Forlader helt den daglige drift

Med købet træder Toke Kruse ud af driften i Billy, mens det øvrige team fortsætter arbejdet, herunder den administrerende direktør Jonas Midtgaard.

”Grunden til at jeg har valgt at sælge er, at jeg er bedst i startfasen, hvor man får proof-of-concept og viser en vækstcase med et kvalitetsprodukt. Det har vi nu gjort med Billy. Og fordi jeg får så mange penge ud, kan jeg investere i de fem andre virksomheder, jeg har, og multiplicere min vækst på dem,” siger Toke Kruse.

Mens beløbet fra salget er i størrelsesorden, der kommer til at vende op på serieiværksætterens liv, kommer størstedelen af millionerne til at blive geninvesteret. Især virksomhederne Bilagscan og Salary får store kapitalindsprøjtninger med en ambition om at sætte ekstra fut i væksten her.

”Folk har fokuseret meget på, hvor mange penge jeg har tjent, men for mig er det mere vigtigt, hvad jeg kan bruge de penge til. Hvordan jeg kan bruge dem i mine eksisterende virksomheder, så de kan få endnu mere brændstof. Hvor det har taget 10 år at få fyldt Billy op med brændstof, kan vi gøre det markant hurtigere nu, fordi jeg har pengene at investere,” siger Toke Kruse.

FLERE FRA COMMUNITY