Guldæg

De tre finalister til årets Guldæg er fundet

@Redaktionen

Til august skal årets Guldæg findes. Juryen har lagt vægt på idé, potentiale og team, og de tre finalister er nu fundet.

Til august skal årets Guldæg findes. Juryen har lagt vægt på idé, potentiale og team, og de tre finalister er nu fundet.

Iværksætterkonkurrencen Guldæg har siden 2012 givet nye it-virksomheder muligheden for at videreudvikle sit iværksætterprojekt i spændet mellem det danske startupmiljø og et af verdens bedste tech-iværksættermiljøet i Tel Aviv.

Læs også: Årets Guldæg er en gylden mulighed for vækst

Hvert år strømmer ansøgninger ind, men kun tre går videre til finalen. Disse tre er nu udvalgt. Juryen består af Lars Seier Christensen, medstifter af Saxo Bank, Morten Wagner, CEO og stifter af Freeway, Morten Strunge, COO i StoryTell og stifter af Mofibo og Plenti, Anette Nørgaard, Developer Evangelist i Microsoft Denmark og Sussi Bianco, CEO i firmaet af samme navn. De har lagt vægt på idé, potentiale og team, og er kommet frem til disse tre virksomheder:

Gaest

Gaest.com er et startup, som i 2016 så et stort potentiale i de mange mødelokaler, som ligger tomme hen i danske virksomheder. De oprettede en platform, hvor man kan leje sine mødelokaler ud som vært, og booke dem som gæst. En to-sidet deleøkonomiske platform, som udnytter virksomhedernes plads bedre, og åbner op for netværk mellem værter og gæster, etablerede virksomheder og startups.

Siden starten har Gaest fået adgang til mere end 600 mødelokaler i Danmark. I juni i år opkøbte de den svenske konkurrent Bokarum.com for et etcifret millionbeløb, og i starten af juli indgik de et partnerskab med norske Hjellness Consult.

Juryen har udvalgt Gaest fordi,”deleøkonomi på mødelokaler er i realiteten en simpel løsning, der dækker et stort og voksende behov. Teamet virker utrolig stærkt, og deres løsning er meget gennemtænkt og skalerbart.”

Læs også: Mødebranchens AirBnb indtager de nordiske naboer

Hufsy

Man kan kalde dem en intelligent bank-platform, Hufsy, som vil gøre det lettere for små virksomheder at klare finanserne og regnskabet. Platformen har alle de normale features, som man kender fra sin traditionelle bank; balance, liste over transaktioner og betalinger, men platformen kan også integreres med ens eget system, så alt er samlet et sted.

Hufsy blev stiftet i 2015 og fik i år deres første bankpartner, tyske solarisBank. Håbet er at kunne rulle løsningen ud til startups i løbet af 2017.

Juryen har udvalgt Hufsy fordi, “det er et overbevisende startup, der rammer et marked, som er under forandring. Det er rigtig interessant at se fremtiden her, og deres platform, der samler det økonomiske overblik. er aldeles værdifuldt for kunderne og potentialet vokser kun.”

Læs også: Dansk fintech-startup scorer tysk bankpartner: 2017 bliver et spændende år for os

Praice

Praice vil gøre rekruttering lettere ved at ”crowdsource” den jobsøgendes personlighedsprofil og lægge rekruttering tilbage i virksomhederne. Baseret på ens Praice-profil, som er dannet ud fra feedback fra ens netværk, kan Praice forudse ansøgerens præstationsevne og adfærd. Det giver dybere indblik end de traditionelle personlighedstests, som er baseret på selvrapportering, og muliggør en troværdig kommunikation mellem ansøgere og arbejdsgivere.

Praice fik i 2015 en millioninvestering af fire private investorer, heriblandt den tidligere medstifter af Endomondo, Christian Birk, og sidste år var medstifter Christian Høeg på scenen til TechBBQ for at tale om fremtidens arbejdsmarked.

Juryen har udvalgt Praice fordi, “de har en niche, som bliver – og er vigtig – for at optimere rekrutteringesprocesser og få sikret match bedre således, at man minimerer omkostningerne. Et voksende marked med et stærkt team og gode skalerings muligheder.”

Sidste års vinder

Som traditionen foreskriver, bliver finalereceptionen holdt i Saxo Banks lokaler i Hellerup.

Prisen er dækket af Guldæg, Israels Ambassade i København og det danske innovationscenter i Tel Aviv, og giver adgang til det fulde program ved DLD Tel Aviv Innovation Festival.

Vinderen findes den 23. august og bliver vil blive udnævnt af Anette Nørgaard fra Microsoft, der også er en del af juryen. Sidste år var det Neurescue med Habib Frost i front, som løb med sejren og turen til Tel Aviv.

Læs også: Danske Neurescue har hentet 26 millioner kroner

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY