This post is also available in: English

Det nye Hub for Innovation in Tourism vil hjælpe startups med at gøre potentialet i et post-corona rejsemarked til gode, globale forretninger, der kan gavne hele turisme-erhvervet.

Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med Hub for Innovation and Tourism


Utallige corona-nedlukninger har vendt op og ned på mange ting – blandt andet turismen. Først fordi hele turismeerhvervet gik totalt i stå, og senere med ændrede rejsemønstre og nye forventninger fra turisterne i takt med at verden åbner op igen.

”Eftersom vi over hele verden har arbejdet rigtig meget hjemme, så har vi mere brug for at komme ud at rejse. Både flere rejser, men også rejser på en anden måde. Så hvis der er nogen, der har brug for nye, digitale løsninger og forretningsmodeller, er det virkelig turismen,” vurderer Heidi K. Dahl Larsen.

Hun er sekretariatschef for det nye initiativ Hub for Innovation in Tourism (HIT), som åbnede i sommer. Her er formålet netop at skabe et økosystem, der hjælper iværksættere med at imødekomme det nye potentiale inden for turismeerhvervet. Dels ved at styrke iværksættere, dels ved at gøde næste generation af vidensbaserede iværksættere ved at samarbejde med universitetsmiljøerne.

Bredden er stor

Selvom HIT er nyt, har Danmark allerede præsteret flere succesfulde turisme-startups – blandt andet søgeportalen Momondo og markedspladsen Gaest.com, som blev solgt til Airbnb for et ukendt millionbeløb.

En ny generation af iværksættere banker nu på døren, og med hubben har de fået et sted at gå hen og få hjælp og vejledning. Og her håber HIT at kunne udvide horisonten for, hvem der ser turismesektoren som potentiel aftager for deres løsning.

”Når man snakker traveltech, tænker man meget på de platforme, hvor man booker og bestiller rejser, men det er meget mere end det. Det drejer sig også om backend og løsninger til hoteller, og det kan også være løsninger målrettet bæredygtighed i almindelighed – fx en løsning som FlowLoop, der hjælper hoteller med at genanvende vand i bruseren,” siger Heidi K. Dahl Larsen og uddyber, at flere af iværksætterne i HIT også har en fod i en anden branche, men altså bliver gjort opmærksomme på den forskel, de kan gøre i turismeerhvervet.

Startups som innovationsdriver

I kølvandet på coronaen har flere nye, danske traveltech-startups allerede vist imponerende vækst. Og det er da også helt nødvendigt, hvis turismeerhvervet skal udvikle sig, vurdrerer Heidi K. Dahl Larsen:

”Globalt set har startups været den primære innovationsdriver i turismen gennem mange år. Rejsebranchen er disrupted af Airbnb, booking.com og Tripadvisor – og danske Momondo, som også har gjort det sindssygt godt,” siger hun.

Og med nye stjerneskud som Digital Guest, LuggageHero og StoryHunt er frøene da også sået, til en ny, succesfuld generation.


Fakta: Hub for Innovation in Tourism

  • Hub for Innovation in Tourism er et projekt, der skal styrke hele økosystemet for turisme-startups på forskellige niveauer.
  • Iværksættere og startups kan få direkte sparing og vejledning – blandt andet til at teste deres løsning og til vejledning omkring specifikke markeder.
  • Derudover samrbejder HIT også med videninstitutioner, hvor de studerende bliver præsenteret for challenges inden for turismeområdet – som skal sikre pipelinen af nye iværksættere.
  • Hub for Innovation in Tourism er en del af den nye, nationale turismestrategi i Danmark, og drives af udviklingsselskaberne Dansk Kyst- og Naturturisme, MeetDenmark og Dansk Storbyturisme, hvor de to sidstnævnte har sekretariat hos Wonderful Copenhagen. Hub for Innovation in Tourism har fået midler fra REACT-EU, Socialfonden der er udmøntet via Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

 

FREE E-PAPER:
Get "The Danish Startup Bible"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.