Tusinder af danske virksomheder kan booste eksporten med Amazon

Jeppe Hamming, Head of Marketplaces og Partner i Nørgaard Mikkelsen.
@Redaktionen
På trods af at Amazon allerede nu er til stede på flere europæiske markeder, er det kun de færreste danske virksomheder, som har fået øjnene op for de muligheder, det bringer med sig. »Danmark er fyldt med små og mellemstore virksomheder, der producerer fantastiske produkter, men hvor økonomien i at etablere sig i udlandet bliver uoverskuelig – men ikke med Amazon mener Jeppe Hamming, partner i Nørgaard Mikkelsen, der hjælper danske virksomheder med at sælge gennem den globale markedsplads.

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Nørgaard Mikkelsen og er en del af magasinet ‘Tech & Retail’, som vi har udgivet med Dansk Erhverv. Læs det i fuld længde her.


For mange danske virksomheder kan nøglen til det europæiske marked – og på sigt det globale marked – være Amazon. Men den amerikanske handelsplads er ikke bare en salgskanal. Med Amazon slipper små og mellemstore virksomheder for at skulle bygge en hjemmeside på et nyt sprog, skaffe nye kunder samt holde styr på logistik og kundeservice. Amazon er en alt-i-én-løsning til virksomheder med fantastiske produkter, som vil afsøge nye markeder.

Amazon er en gamechanger i forhold til at nedbringe barrierer for eksport. Danmark er fyldt med små og mellemstore virksomheder, der producerer fantastiske produkter, men hvor økonomien i at etablere sig i udlandet bliver uoverskuelig – men ikke med Amazon,” siger Jeppe Hamming, Head of Marketplaces og Partner i Nørgaard Mikkelsen. 

Nørgaard Mikkelsen er et full-service reklamebureau med fokus på at skabe effekt for kunderne, og derfor har bureauet i flere år hjulpet danske virksomheder med at skabe kommerciel succes på Amazon.

“En af de helt store fordele er, at din organisation får erfaring med Amazon, som er den absolutte frontløber på digitalt salg. Det er erfaringer, virksomhederne kan bruge på alle de andre kanaler og ikke mindst, når Amazon på et tidspunkt åbner i Danmark,” siger Jeppe Hamming. 

Han peger derfor på tre punkter, som en dansk virksomhed skal have i tankerne, når de begynder at sælge gennem Amazon. 

    • Styrk kundeoplevelsen: På Amazon betyder gode anmeldelser alt! Derfor er det altafgørende, at du som virksomhed får en god start på dit eksporteventyr ved at sikre gode anmeldelser fra dine første kunder. Produktet skal leve op til kundens forventninger og servicen skal være i top.
    • Skil dig ud: Overvej nøje hvilke produkter du i første omgang vil sætte til salg. Er der allerede hundredevis af produkter i en bestemt varekategori med gode anmeldelser, er det måske ikke der, du skal starte. Samtidig er det vigtigt, at der er gode billeder samt en detaljeret beskrivelse af produktet, da eksportmarkedet ikke nødvendigivs kender dit produkt i forvejen og derfor skal overbevises gennem dine tekster og billeder om, at du er det rigtige valg.
    • Udnyt dit brand: Har du registreret dit varemærke, kan du bruge det til at få adgang til at skabe meget stærkere indhold, videoer, brandshop og annoncering. Det kan du bruge til at fortælle historien om, hvilken værdi det giver kunderne. Har du ikke registreret dit varemærke, så er det bare om at komme igang.
    • Udnyt annonceringen: At blive fundet i Amazons store søgemaskine kræver, at man kombinerer annonceringsstrategi og lancering. Det er som regel ikke nok bare at sætte produkterne til salg. Og selv hvis du ikke sælger på Amazon i dag, kan du faktisk allerede nu annoncere på Amazon og udnytte den data, de har om kunderne. 

Netop annoncering er et vigtigt punkt for Jeppe Hamming. 

“Der er ingen tvivl om, at Amazon ikke bare har forandret onlinehandel, men også kommer til at forandre annoncering på nettet. De er nu den tredjestørste markedsføringsplatform i verden efter Facebook og Google, og derfor har danske virksomheder hurtigst muligt brug for at få erfaring med de muligheder, de tilbyder,” siger Jeppe Hamming. 

Kunstindustrien har succes på Amazon

En af de virksomheder, som Nørgaard Mikkelsen har hjulpet i gang med at eksportere via Amazon er Kunstindustrien, som især forhandler stearinlys og lysestager. 

Takket være en stigende eksport er Kunstindustrien de seneste år vokset kraftigt. Derfor fik Steen Frost, ejer af virksomheden, blod på tanden i forhold til også at afprøve Amazon som salgskanal. 

“Vi arbejdede sammen med Nørgaard Mikkelsen om at lave analyse over hvilket marked, vi skulle kaste os over først: England eller Tyskland? Vi endte med at gå ind i England, fordi der var et hul i markedet til os der,” siger Steen Frost.

Efter en flere måneder lang proces, hvor Kunstindustrien i samarbejde med Nørgaard Mikkelsen blandt andet fik styr på momsnummer og beskyttelse af varemærker, gik Kunstindustriens Amazon-shop live i november sidste år. 

Det har været så stor en succes for os, at vi nu også starter op på Amazon i Tyskland,” siger Steen Frost og tilføjer:

“Nørgaard Mikkelsen kender Amazon ind og ud, og har været en stor hjælp når det kommer til markedsføring, produktbeskrivelser og eventuelle udfordringer, vi er løbet ind i.”

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY