TV-shop flytter ind på internettet: »Det er Netflix for liveshoppere«

TV-shop flytter ind på internettet: »Det er Netflix for liveshoppere«

Etableret liveshopping-startup lancerer nu Danmarks første streamingtjeneste dedikeret til liveshopping. Navnet er Sprii inspireret af det engelske “shopping spree”, og der er allerede bred opbakning til konceptet blandt de danske forretninger.

Fantastiske husholdningsapparater og futuriske træningsmaskiner til hjemmet tonede frem på skærmen i 90’erne, da TV-Shop gjorde sit indtog på tv-skærmen i de danske stuer.

De seneste år har den billedbårne salgsteknik fået en renæssance på internettet i form af liveshopping på særligt Facebook og Instagram, og nu får Danmark også en dedikeret streamingsplatform til netop liveshopping. I morgen åbner liveshopping-startuppet Elisa nemlig for sin ny platform kaldet Sprii.

“Vi har set en stor efterspørgsel blandt forbrugerne på en streamingtjeneste, der samler alt liveshopping-indhold ét sted. Derfor har vi skabt Sprii.live, et online inspirationsunivers med tusindvis af salgsvideoer. Det bliver liveshoppernes svar på Netflix og YouTube,” forklarer Christian Vester, som er stifter og administrerende direktør i Elisa.

Sprii bliver en online markedsplads, der er forbeholdt liveshopping. Her kan brands promovere deres shows, og så fungerer det som en one-stop-shop for forbrugeren, der kan følge alle sine yndlingsbrands, hoppe fra butik til butik og gøre et køb med få klik direkte i videoerne.

Den første af sin slags i Danmark

Selvom liveshopping-konceptet har eksisteret et stykke tid, så bliver Sprii Danmarks første liveshopping-platform, og Christian Vester har høje forventninger til modtagelsen af streamingtjenesten. Der findes nemlig lignende platforme i Asien, som kun stiger i popularitet for hver dag.

Han forventer da også, at der i løbet af få uger vil være flere hundrede forretningen på den nye platform, for han oplever allerede stor interesse fra alt fra tøjbutikker over slagterier til elektronikforretninger. Og en af de forretninger, der kommer med på platformen fra start, er Coolshop:

“Vi er slet ikke i tvivl om, at det her bliver stort for både butikkerne og forbrugerne, så selvfølgelig skal vi være med fra starten. Faktisk har vi længe drømt om, at al liveshopping blev samlet ét sted, sådan at forbrugerne kunne få den ultimative liveshopping-oplevelse. Det får de med Sprii”, siger Maria Lykke, Head of Marketing hos Coolshop.

Danskerne vil underholdes og inspireres

En ny rapport fra Dansk Erhverv viser, at hver femte dansker gør brug af liveshopping med jævne mellemrum. Rapporten viser også, at det ikke er brandtilbud, der er den bærende drivkraft for at liveshoppe, men i høj grad også underholdningsværdien, fællesskabet og muligheden for at blive inspireret.

På Sprii kommer netop underholdning, inspiration og fællesskab i højsæde. En af de brands, der vil bruge Sprii til at inspirere og dyrke fælleskabet er Eyda, der laver sportstøj til kvinder:

“Liveevents handler om meget andet end salg for os. For eksempel bruger vi live-formatet til at træne sammen med vores følgere og til at gå i dybden med vores kollektioner. Vi vil gerne møde vores kunder i øjenhøjde og give plads til spørgsmål, inspiration og vejledning. Dét kan vi gøre, når vi går live på sociale medier – og lige straks også på Sprii,” siger Mette Lyngholm, grundlægger af Eyda.

Sprii går i luften i morgen og mindst 200 forretninger forventes at gå live i løbet af den første uge.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY