Udvidet kassekredit skal indfri amerikansk potentiale i Twentythree

@jakob

Twentythree har indgået aftale om kreditfacilitet med en europæisk fond og en bank for at sætte fart på væksten i USA. En vækst på det amerikanske marked i 2017 på 800 procent var for meget til at ignorere og nu skal Twentythree ansætte fem mennesker hver måned til deres kontor i San Francisco.

Kunsten at rejse penge til at skalere er unægteligt en af de vigtigste discipliner i faget iværksætteri.

I danske TwentyThree med Thomas Madsen-Mygdahl i spidsen er man gået uden om venture fonde og har istedet valgt en – i startup kredse – mere utraditionel måde at finde vej til vækstkronerne.

Platformen, der leverer løsninger til markedsføring og effektmåling af videoindhold, har selv finansieret væksten siden de to foundere CEO Thomas Madsen-Mygdahl og CTO Steffen Fagerström Christensen stiftede Twentythree i 2006.

Nu skal imponerende væksttal i USA på 800 procent efterfølges og til at realisere potentialet har man indgået aftale med en europæisk fond og en bank om kreditfacilitet på 15 millioner kroner.

Thomas Madsen Mygdahl

“Beløbet er jo ikke kæmpestort, når man tager vores størrelse i betragtning. Men vi kører breakeven hver måned og derfor får beløbet stor betydning for os. Situationen ville være anderledes, hvis vi tabte penge hver måned. Så ville vi ikke komme langt for beløbet og så skulle vi formentlig have rejst op imod 60 millioner i venture funding og dermed også afhændet en større ejerandel,” siger Thomas Madsen-Mygdahl.

Ifølge TwentyThrees vækstplaner rækker summen næsten 24 måneder, hvis de kan blive ved med at vinde nye kunder og understøtte satsningen i USA, hvor de også får størstedelen af deres kunder i øjeblikket.

Har flyttet kategorien

I mere end ti år har TwentyThree kæmpet for, at videoindhold bliver en integreret del af virksomheders kommunikation og marketingindsatser. Thomas Mygdahl-Madsen skønner at TwentyThree og deres konkurrenter tilsammen kun har realiseret mellem to til tre procent af potentialet i markedet. Det efterlader et markedspotentiale på minimum 97 procent.

“Vi har kæmpet hårdt for at gøre alt det, ethvert marketingteam burde gøre med deres videoindhold. Vi har gjort meget for at flytte kategorien frem og gøre den til best practice. Den har bevæget sig fra at være langt fra deres bevidsthed til at være et værktøj, de nemt kan gå til. Derfor anser vi også markedet for at være modnet tilpas til, at vi endegyldigt kan tage det store skridt over Atlanten,” siger Thomas Madsen-Mygdahl.

I dag har TwentyThree har hundredevis af virksomheder som kunder over hele verden og har det seneste år håndteret 1,5 millioner videoer med 1,7 milliarder visninger og har tracket 650 millioner afspilninger.

“Det er nærmest en brændende platform for marketingafdelingerne verden over. De skal kunne dokumentere effekten af online video, og de redskaber giver vi dem,” siger Thomas  Madsen-Mygdahl.

På konkurrenternes hjemmebane

TwentyThree konkurrerer i en global kategori med tre andre virksomheder. Den danske tech-virksomhed er de eneste europærere og med satsningen bevæger de sig ind på konkurrenternes territorie.

“Vi har været vant til at blive kigget over skulderen længe. Vi har været tidligt i markedet og hver gang vi har flyttet kategorien i en retning eller udviklet nye features har vi set den samme tendens blandt vores konkurrentere i USA. Men vi tager det som smiger og bruger det som brændstof. Vi er jo glade for at se, at de rykker efter os,” siger Thomas Madsen-Mygdahl.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY