Den tyske kurér-service, Gorillas, vil konkurrere med Wolt og Nemlig.com om danskernes gunst ved at levere dagligvarer på blot 10 minutter.

Bestil nu og få leveringen om 10 minutter. Det er mantraet hos den nye, tyske kurérservice, Gorillas, der fredag trådte ind på det danske marked.

Med en gennemprøvet appteknologi i baggagen vil virksomheden tage kampen op mod Wolt og Nemlig.com og levere københavnernes dagligvarer på blot 10 minutter. Et koncept de selv kalder “Need-Order-Get”.

“Vi vil gøre indkøbsoplevelsen mere fleksibel og spare kunderne for tid ved at levere varerne hurtigere, end de selv kan handle ind,” siger Ann-Sophie Adamsen, som er kommerciel direktør for Gorillas i Norden.

Tjenesten er i første omgang kun tilgængelig i København.

Hurtigt og lokalt

For en leveringspris på 29 kroner kan brugere fra Indre By, Østerbro, Amager Øst samt dele af Vesterbro, Nørrebro og Frederiksberg vælge mellem 1500 konventionelle dagligvarer, som leveres på 10 minutter. Derudover har Gorillas indgået samarbejder med lokale virksomheder, som skal gøre det nemmere for brugerne at købe kvalitetsprodukter fra nabolaget.

Ambitionen er at blive en lokal aktør med et udbud af lokale specialvarer leveret lokale bude ansat på danske kontrakter.

“Derfor samarbejder vi med en lang række lokale leverandører som Bagerdygtigt, GAMMA Brewing og Slagter Lund for at tilbyde en ny indkomstkilde til lokale virksomheder og samtidig give forbrugerne mulighed for at købe lokale produkter uden bøvl,” siger Ann-Sophie Adamsen.

Massiv vind i startup-sejlene

Det tyske startup har på blot 12 måneder gjort indtog på tværs af det europæiske marked siden grundlæggelsen i 2020. Appen kan i dag bruges i otte lande og mere end 40 byer herunder Paris, Amsterdam, London, Berlin og München.

“På ét år er vi gået fra at bygge lagerhylder i min stue til at have leveret mere end 2,5 millioner Gorillas-ordrer. Det vil være en underdrivelse at sige, at det har været ekstraordinære 12 måneder. Og jeg glæder mig til at fortsætte samme rejse i Danmark”, siger Kağan Sümer, Gorillas’ grundlægger og direktør.

Ifølge virksomheden selv er Gorillas – fra sin base i Berlin – blevet det startup i Europa, der hurtigst har opnået unicorn-status. Det skete efter en A- og B-funding-runde, der tilsammen rejste over to milliarder kroner. I dag har virksomheden ca. 10.000 direkte ansatte.