You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Uber stopper test af selvkørende biler efter dødsulykke

@rasmus

En kvindelig fodgænger mistede livet, da hun blev ramt af en af Ubers selvkørende biler. Firmaet indstiller nu deres test af selvkørende biler i flere amerikanske byer.

Uber var indtil igår igang med at teste selvkørende biler i flere større amerikanske byer. De tests er nu blevet suspenderet efter en kvinde blev fatalt skadet af en af firmaets selvkørende SUVer i Tempe, Arizona. Det skriver Techcrunch.

En af forudsætningerne for at testene kunne foregå, var at der altid var en chauffør bag rattet i fald autopiloten skulle svigte, men da bilen ramte kvinden var det softwaren der styrede.

Ifølge det amerikanske medie er det første gang at en selvkørende bil har været involveret i en dødsulykke, mens bilen var på autopilot. Derfor kan sagens efterdønninger have store konsekvenser for lovgivningen omkring selvkørende biler, når det for eksempel skal afgøres hvorvidt den pågældende chauffør kan stilles til ansvar.

Efter ulykken skrev Uber følgende på firmaets twitter-konto.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY