UBR City, politianmeldt

UBR City politianmeldt få timer efter lancering

UBR City politianmeldt få timer efter lancering

@Redaktionen

Mandag lancerede en gruppe tidligere Uber-chauffører en app til at overtage Ubers arv i Danmark. Men bare få timers efter fødslen blev appen politianmeldt.

Med hundrede chauførrer bag sig var UBR City klar til at løfte arven fra det lukkede Uber i Danmark. Mandag lancerede den nye app på et pressemøde, men kun få timer efter modtog UBR City en politianmeldelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Læs også: Uber-chaufører fortsætter i Danmark under nyt navn

UBR City forklarede på pressemødet, at de ville fungere efter fragtlovgivningen, men den går ikke, mener Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, hvor vicedirektør i styrelsen Keld Ludvigsen i en pressemeddelelse skriver:

“Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har d.d. politianmeldt UBR City for en mulig overtrædelse af taxiloven. Herefter er det op til politiet at vurdere, hvorvidt UBR City overtræder taxiloven ved at udføre erhvervsmæssig personbefordring uden tilladelse – det vil sige i strid med bestemmelsen i taxilovens §1, stk. 1.”

UBR City anmelder styrelse for chikane

Samme styrelse anmeldte for godt en måned siden appen Habil med samme begrundelse, skriver Finans.dk.

Men til business.dk forsvarer talsmand for Uber-chaufførerne i Danmark og direktør i UBR City, Per Jakobsen, den nye app og fortæller, at styrelsen nu kan forvente at få en anmeldelse for chikane og obstruktion mod UBR Citys forretning.

Viser det sig at UBR City begår noget ulovligt, lukker de foretagendet, siger direktøren desuden til business.dk.

FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste