Ud af skyggen fra film og tv: Spilbranchen løsriver sig og får sin egen forening

Ud af skyggen fra film og tv: Spilbranchen løsriver sig og får sin egen forening

I mange år har spilbranchen været en del af Producentforeningen sammen med film- og tv-branchen. Nu får den hurtigvoksende branche sin egen forening til at understøtte udviklingen af branchen.

I mange år har spilbranchen været en del af Producentforeningen sammen med film- og tv-branchen. Nu får den hurtigvoksende branche sin egen forening til at understøtte udviklingen af branchen.

Den frække lillebror, spilbranchen, har efterhånden vokset sig til en stor og veletableret industri herhjemme. Efter længere drøftelser i Producentforeningens bestyrelse og blandt foreningens spilproducenter er konklusionen derfor hos begge parter, at tiden er inde til at forfølge hver sine mål.

Poducentforeningen ønsker at arbejde mere fokuseret med at styrke film- og tv-branchens rammevilkår, og for spilbranchen er det efter mange års høj vækst og nu også politisk anerkendelse med etableringen af det kommende institut for spiludvikling blevet et naturligt tidspunkt for branchen at stå på egne ben og stifte en selvstændig forening kun for spilbranchen.

”Vi er taknemlige for arbejdet Producentforeningen har lagt i spilindustrien. Vi stod ikke, hvor vi er i dag uden den politiske og erhvervsmæssige indsats Producentforeningen sammen med andre gode kræfter i og omkring branchen har lagt. Med et nyt institut for spiludvikling, der er ved at tage form, en omsætning på over 3.6 mia. kroner samt eksport for over 2.6 mia. kroner, så viser spilbranchen et klart og stærkt behov for en forening, der fokuserer på spil og spil alene. Dette er der nu bred opbakning til blandt virksomhederne. Nu foreligger en arbejdsproces, hvor der skal udarbejdes en stærk strategi som grundlag for oprettelse af en ny forening for den danske spilindustri,” siger Søren Lundgaard, CEO & Co-Founder at Ghost Ship Games, som er midlertidig talsperson for den nye forening

Læs også: Games as a Business 2022: Læs vores nye magasin om den danske spilbranche!

Bruddet sker i al mindelighed, og Producentforeningens bestyrelsesleder, Kasper Fredshavn, giver den nye spilforeningen lune ord med på vejen:

”Vi har med glæde været vidne til, at spilbranchen er vokset med stor succes, og vi har opnået en række gode resultater sammen – senest med det nye institut for spiludvikling. I fremtiden vil film- og tv-branchen samt spilbranchen stå bedst ved at fokusere indsatsen på deres respektive kerneområder. Vi ønsker spilbranchen held og lykke fremover og fortsætter nu den strategiproces, som vi er i gang med for styrke Producentforeningen som det politiske talerør og samlingspunkt for hele film- og tv-branchen.”

Der vil ske en gradvis overdragelse af Producentforeningens arbejde til den nye forening frem mod udgangen af juni, og Producentforeningen vil således pr. 1. juli 2024 ikke længere repræsentere og beskæftige sig med spilområdet.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY