Seks af 20 virksomheder havde kvalificeret sig til årets finale i Danish Tech Challenge. Vinderen blev MiWire, der løser problemet med manglende internetforbindelse i yderområder.

Seks hardware startups havde kvalificeret sig til finalen i Danish Tech Challenge. Tradtionen tro pitchede de nervøse iværksættere overfor en fyldt sal med flere hundrede tilhørende – heriblandt HKH Kronprins Frederik, der traditonen tro har æren af at kåre vinderen af Industriens Fonds iværksætterpris og en check på 500.000. Hvilket gør den til den største pengepræmie i et dansk acceleratorforløb.

Vinderen blev MiWire, der sikrer internetforbindelse i udkantområder i Danmark og på sigt andre europæiske lande. Med avanceret mobil datakommunikation kobler MiWires antenne sig automatisk på eksisterende mobilmaster og forstærker signalet. Løsningen er ti gange hurtigere end et traditionelt modem og giver mulighed for internetforbindelse i områder, hvor det hidtil ikke har været tilgængeligt.

“Det er en kæmpe ære og en anerkendelse, som er så velkommen efter mange års hårdt arbejde. Når man kommer fra sin kælder, er det at komme ind i sådan et program fantastisk. Vi vidste ikke, hvor dårlige vi var til nogle af disciplinerne, som vi er blevet trukket igennem, så jeg synes det har været det hele værd,” siger Davis Fleischer, CEO i MiWire.

MiWire CEO David Fleischer pitcher sig til sejren i Danish Tech Challenge

For 200.000 adresser i Danmark og ikke mindre end 3 millioner adresser i Tyskland er noget så simpelt som internetforbindelse en udfordring. Dét problem løser MiWire, der netop har lanceret deres modem på hjemmesiden og det kan købes online. David Fleischer forventer at have solgt mellem 40.000 og 50.000 styk i løbet af det første år.

En vigtig blåstempling

Udover de store erfaringer og checken på 500.000 tager MiWire også titlen som årets DTC-vinder med sig ud i fremtiden. En titel der ikke er helt uden betydning, hvis man spørger nogle af de tidligere deltagere.

“At vinde Danish Tech Challenge har været en utrolig vigtig blåstempling af vores løsning. Nu er det ikke længere kun er vores forældre, der synes, det er en god idé. At vinde har givet os en nemmere adgang til investorer og relevante partnere. Vi rykker frem i køen og det er vigtigt, når man bygger noget komplekst, specifikt og dyrt som hardware,” siger Martin Winkel, der er CTO og medstifter af Rosenby Engineering, der vandt Danish Tech Challenge sidste års.

Læs også: Sømænd fra Læsø vandt Danish Tech Challenge

Alle deltagerene i Danish Tech Challenge bygger hardwareløsninger. Det er både dyrt og komplekst i forhold til den vernden af software, som mange investorer normalt befinder sig i. Men her spiller Danish Tech Challenge en vigtig rolle, mener Jesper Bevensee Jensen, der er CTO og medstifter i Bifrost Communications, der vandt forrige år.

“Danish Tech Challenge har opnået en status og anerkendelse. Derfor spiller acceleratoren også en vigtig rolle i at uddanne investorer når det kommer til hardware startups. Der mangler nogle gange forståelse for den lange proces fra produkt til marked. Bare fordi det tager fire år at komme på markedet, så er det altid ikke en dårlig idé,” siger han.

Andreas Leth Bockhoff fra startuppet Trebo øver sin pitch før de skal på scenen, mens Nordetect er på vej på scenen i baggrunden

De andre finalister i årets Danish Tech Challenge var:

Go Dogo laver et intelligent og interaktivt system til sikring af hundes mentale sundhed.

Lapee er verdens første kvindelige urinal, og giver kvinder mulighed for at tisse hurtigt, sikkert og hygiejnisk på blandt andet festivalpladser.

Nordetect har lavet en ”lab-on-chip biosensor” til måling af næringsstoffer fra jord, plantevæv og gødning.

SolarSack er verdens billigste vandrensningsprodukt rettet mod udviklingslande. SolarSack kan rense 4 liter vand på kun 4 timer ved brug af sollys.

Trebo, der gør det muligt at genbruge al slags plast via en innovativ sorteringsmaskine.