Ugens Startup: CarMatch guider brugerne gennem junglen af elbiler

Idéen til CarMatch opstod, da Kenneth Sørensen skulle købe en ny bil. Han og kæresten havde netop fået deres første barn, så parrets eneste krav til bilen var, at der skulle kunne være en barnevogn i bagagerummet.
Hvor stor er rækkevidden om vinteren? Hvor hurtigt oplader batteriet? Og hvor meget er der egentlig plads til i bagagerummet? Markedet for elbiler kan være forvirrende at finde rundt i, og derfor har CarMatch sat sig for at være den guide, som stifteren selv manglede, da han skulle købe bil.

Idéen til CarMatch opstod, da Kenneth Sørensen skulle købe en ny bil. Han og kæresten havde netop fået deres første barn, så parrets eneste krav til bilen var, at der skulle kunne være en barnevogn i bagagerummet.

På trods af grundig research på internettet og mange ture til diverse bilforhandlere, endte Kenneth Sørensen alligevel med en bil, hvor der kun var plads til barnevognen, hvis den blev skilt ad.  

“Jeg så et hul i markedet. For det er mig selv, der igennem hele bilkøbet skulle løfte byrden med at finde ud af, hvad mine behov var og hvad jeg skulle købe. Og det er ikke lykkes særlig godt for mig,” siger Kenneth Sørensen, medstifter af CarMatch. 

Kenneth Sørensen gik derfor igang med at udvikle en digital løsning i samarbejde med digitaliseringsbureauet Tokerød Plus, som skulle guide folk til at finde den elbil, der allerbedst matchede den enkeltes behov. CarMatch tager derfor brugeren igennem en række spørgsmål om eksempelvis budget, plads, biltype og hvor mange kilometer der dagligt skal køres i bilen.

Platformen præsenterer derefter en række biler for brugeren som, matcher de præferencer man har valgt undervejs. Er der en brugt bil til salg et sted i landet, kan man kontakte forhandleren med det samme, men CarMatch viser også, hvilke nye biler der er på markedet. 

“Elbilmarkedet er stadig nyt, og derfor finder mange det forvirrende at skulle navigere i. Så der er et enormt stort potentiale i at hjælpe folk, for før CarMatch fandtes der ikke nogen uafhængige, gratis aktører, der først og fremmest varetager privatpersonernes interesser,” siger Kenneth Sørensen, som sammen med en række investorer udgør teamet bag CarMatch.

Værdi for bilforhandlere og importører

CarMatch er dog ikke kun til gavn for privatpersoner, men skaber også værdi for bilforhandlere og -importører. Brugere, der har benyttet sig af CarMatchs værktøj, har fået afdækket deres behov og ved derfor, at den elbil de tager ud og prøver, matcher deres præferencer.

Så når en bruger fra CarMatch henvender sig til en forhandler, er de langt i købeprocessen, og forhandleren skal ikke igennem hele behovsafdækningsfasen med brugeren først.

”Vi skaber kvalificerede leads til bilforhandlerne, fordi vi netop tager afsæt i at hjælpe privatpersoner med at afdække deres behov,” siger Kenneth Sørensen. 

Den digitale udvikling i bilbranchen

De seneste år har bilforhandlere og -importører for alvor fået øjnene op for, at den digitale tilstedeværelse skal prioriteres højt. Dette fokus bliver kun større af, at nyere producenter af elbiler opererer på en anden måde, end hvad der tidligere var normen.

”Disse nye producenter tæller Tesla, Polestar, Fisker, Xpeng og Nio, og de har et langt større digitalt fokus end hvad bilbranchen i Danmark ellers er gearet til i øjeblikket. Derfor har disse producenter lavere omkostninger end mange af de aktører, der eksempelvis har mange fysiske bilforhandlere, da de nye aktører oftere opererer med showrooms og online salg,” siger Kenneth Sørensen.

Derfor er det interessant at se, om den danske bilbranche prioriterer den digitale udvikling tilstrækkeligt for ikke at miste ejerandele til de nye aktører, mener Kenneth Sørensen.

”CarMatch vil være en vigtig aktør for især de store bilimportører i Danmark, hvor vi som ekstern part kan styrke importørernes ambition om at fokusere på den digitale udvikling. Da CarMatch har udviklet et fremadsynet digitalt produkt til bilbranchen, så er det en unik mulighed for at importørerne kan være en del af dette og springe hele udviklingsfasen over. Det handler i det nuværende marked om at agere meget hurtigt for at følge med tiden,” siger Kenneth Sørensen. 

Samarbejde med Norlys

CarMatch har valgt, at der kun skal være elbiler på deres platform – ingen benzinbiler, ingen hybridbiler. 

“Vores mission er at fremme den grønne omstilling, og derfor var en ren elbilsplatform mest i tråd med vores mission. Jo mere viden vi giver folk om elbiler, jo flere vil skifte over til en elbil,” siger Kenneth Sørensen. 

Som et led i den mission har CarMatch netop indgået et partnerskab med energi- og telekoncernen Norlys. Partnerskabet muliggør, at CarMatch-brugerne kan tilkøbe en privat ladeboks til en god pris, hvor strømmen, som kommer fra vindmøller, leveres af Norlys. 

Firmabiler og communities

Selvom CarMatch kun har været i luften siden slutningen af marts 2022, er teamet bag Carmatch stadig fuld af idéer til, hvad platformen også skal kunne. Fokus på den korte bane er at gøre brugeroplevelsen endnu bedre med en række nye funktioner på siden. På længere sigt vil der komme en række nye tiltag, blandt andet for virksomheder ved at give dem et oplyst grundlag til at træffe beslutning om firmabiler. 

Derudover skal CarMatch også fungere som en platform, hvor brugerne kan skabe et community.  

“På sigt skal der opbygges communities omkring de forskellige bilmærker og -modeller, hvor brugerne kan gå ind og skrive om deres erfaring, få gode inputs og rate bilerne. På den måde er det ikke kun os, der hjælper brugerne med at finde den rigtige bil, brugerne hjælper også hinanden,” siger Kenneth Sørensen. 

Endeligt er det også planen, at CarMatch skal udbredes til udenlandske markeder. 

“Fordi vi har et unikt koncept, så planlægger vi også at skalere ud over Danmarks grænser, når først det er oppe og køre her,” siger Kenneth Sørensen.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY