Dreamdata.io er stiftet af tre profiler fra startup-darlings Trustpilot og Airtame, og har trods sin korte levetid allerede rejst over fire millioner kroner til sin platform, der kan beskrive værdien af hvert skridt i salgsprocessen.

1, 2, 3, 4, 5 klik. Det må næsten betyde, at 5 kunder har været inde på webshoppen, ikke?

Så simpelt er det måske, når der handles sko på nettet, eller toiletpapir på nemlig.com, men det er ikke altid tilfældet, når det gælder en købsrejse mellem virksomheder.

Når virksomheder skal købe stort ind fra andre virksomheder, går processen nemlig ofte på tværs af afdelinger, hvor mange mennesker involveres i beslutningen. Og det gør det svært at måle på de digitale fodspor.

Måler man på individ-niveau, ligner det, at fem potentielle købere har været på besøg, selvom det måske bare handler om ét køb. Men det vil Dreamdata.io, stiftet af Steffen Hedebrandt, Lars Grønnegaard og Ole Dallerup, ændre på, med en platform der hjælper B2B-virksomheder med at få overblik over købsprocessen.

“Vores løsning giver virksomheder ny forståelse for processen, og indsigt i hvordan de får det optimale ud af deres annoncekroner. Vi renser din virksomheds data, og viser det som den ene køber, det reelt er, og ikke over fem individer,” siger Steffen Hedebrandt, der er co-founder af Dreamdata.io.

Det er ikke kun sælgere, der sælger

Lars Grønnegaard og Ole Dallerup er begge tidligere VP’s hos den globale startup-succes Trustpilot. Her observerede de en uoverensstemmelse, der affødte de tanker Dreamdata.io bygger på.

“Hos Trustpilot opdagede Lars og Ole, at det ofte var sælgerne, der fik ros for omsætningen hos virksomheden. Velvidende at selve produktet også affødte, at mange virksomheder skrev sig op, så føltes det forkert kun at betragte sælgerne som værdiskabende. Derfor prøvede de at binde hele den digitale købsrejse sammen med data, som kan beskrive værdien af alt det arbejde, der indgik i at bygge produktet såvel som kundeservice og marketing. Det er den teknologi og de tanker, som Dreamdata.io bygger på,” siger Steffen Hedebrandt.

Salget består altså ikke kun af det afsluttende tryk på “købknappen”, men også med alle de gange kunden møder en inden da – fx gennem annoncer på sociale medier, blogindlæg eller ved at prøve produktet. Og skal man køre en effektiv salgsmaskine, er det vigtigt at kende værdien af hvert møde med kunden – særligt indenfor B2B. Det mener Steffen Hedebrandt, der selv har oplevet den komplekse opgave med at spore kilden til B2B-vækst som Head of Marketing i Airtame.

“Når vi solgte produktet til skoler, var der ofte mange personer involveret, da både lærere, IT-folk og ledelsen måske skal ind over købet. Det gør, at det er svært at se, hvilke reklamer og hvilke elementer som genererer køb – og hvilke der ikke gør,” siger han.

Gør hvad Facebook og Google ikke kan

Hastværk er lastværk. I hvert fald når virksomheder skal købe ind, hvor beslutningen godt kan tage både halve og hele år. Og det gør det kun sværere for B2B-virksomheder at spore vækstkilden.

“Klikker en kunde på en reklame, hvorefter der går seks måneder før et reelt køb, så kan Facebook eller Google ikke spore det. Men det kan vi. Vi lægger data ned i en kasse – eller database om man vil. Vi følger dig fra du er anonym, til du identificerer dig, og til en sælger registrerer et salg,” siger Steffen Hedenbrandt og tilføjer: “Vi kan sige til dig: Folk der kom ind og startede deres købsrejse her er blevet til det og det i omsætning”.

Den lille virksomhed har trods sin korte levetid allerede rejst lidt over fire millioner kroner. Den største af investorerne er SeedCamp, der også var en af de første, der lagde penge i Pleo. Og det ser Steffen Hedebrandt som et godt tegn.

“Investeringen skal hjælpe os frem til den næste investeringsrunde. Det er en seed-runde, hvor man som SaaS-virksomhed helst skal have en årlig omsætning på 750.000 til 1.2 millioner kroner og bevise, at man har et mere skalerbart produkt,” siger Steffen Hedebrandt, der er optimistisk indstillet.

Dreamdata.io omsætter nemlig allerede for mere end halvdelen af det beløb, og med nyansatte udviklere bevæger produktet sig hurtigt.

Et dreamteam kan være alfa-omega

Selvom Dreamdata.io er en ung virksomhed, er teamet bag ikke nybegyndere. Steffen Hedebrandt har været Head of Marketing i B2B-startuppet Airtame, Ole Dallerup har været Vice President for engineering hos Trustpilot, hvor han har ledet op mod 100 programmører ad gangen, og Lars Grønnegaard har som Vice President for Trustpilots produkt været vant til at have stort designteam under sig.

Teamets erfaringer fra tidligere succesfulde og hurtigtvoksende startups gør, at de allerede har skrabet knæene, og modtaget deres del af lærerstregene. Op og nedture, er allerede indskrevet i dagbogen, og det giver teamet balast, til ikke at lave de samme fejl.

“Det kan være en idé, at man finder nogen med erfaring, der har været i startups før, som var succesfulde og har klaret sig godt der, for så kan de nok godt lykkedes med en ide andre steder,” siger Steffen Hedenbrandt.

 

Nu kan du støtte danske startups ved at støtte Techsavvy

Techsavvy er et selvstændig niche-medie, som hverken får mediestøtte, fondsmidler eller har tunge investorer i ryggen. Men modsat mange andre medier ønsker vi ikke at gemme vores historier væk bag en betalingsmur. Vores historier skal være tilgængelige for dig. Uagtet om du er studerende, startupsstifter i en kælder, seniorudvikler eller CEO i en af Danmarks største virksomheder.

Der er flere, der læser Techsavvy end nogensinde før. Derfor føler vi også, at tiden er inde til at prøve noget nyt: Vi vil skabe et community omkring sitet. Både fordi vi har brug for din støtte og fordi iværksættermiljøet har brug for at flere skriver om de helt spæde startups, der vil spire og forme fremtiden.

Du kan støtte finansielt og deltage i community omkring vores Ugens Startup historier. Det er i første omgang et forsøg, men også et forsøg vi håber kan blive bæredygtigt, så serien kan drives og finansieres af communitiet frem for én sponsor.

Støt Techsavvy