DreamPlan vil skabe overblik over sine brugeres økonomi på tværs af lån, pension og opsparing. Det skal gøre det nemmere at lægge planer for fremtiden, uanset om det indebærer en jordomrejse, tidlig pension eller en ny bil.

Et års orlov? Rejsen til den anden side af kloden? Eller større økonomisk frihed her og nu? Ofte afhænger vores drømme om fremtiden af økonomi, men det kan være svært at overskue, hvornår det er realistisk at indfri drømmene. Derfor har DreamPlan skabt en digital bankrådgiver, der hjælper brugerne med at optimere deres økonomi, så de i sidste ende netop får råd til at realisere deres drømme, eller slet og ret bare få mere ud af deres hårdt tjente penge.

Det hele foregår via en selvbetjeningsløsning, hvor brugeren enten selv indtaster de nødvendige finansielle data, eller hvor de automatisk hentes fra PensionsInfo eller Tinglysningen. Herefter går DreamPlans algoritme i gang med at optimere brugerens økonomi og regne på, hvornår og hvordan drømmene kan gå i opfyldelse. 

“Vi har skabt et værktøj, som skal få brugerne til at se deres økonomi i et andet lys, og dermed også hjælpe dem til at se mulighederne i økonomien,” siger Stine Kalmer Jørgensen, co-founder og CEO i DreamPlan, og uddyber: 

“I Danmark beskatter vi forskelligt, alt efter om der spares op i bolig, pension eller investering. Så hvis man ikke får optimeret sin økonomi, kan det i løbet af et helt liv potentielt blive til rigtig mange penge, man går glip af.”

Langt mellem bankrådgiverne

Det var i Stine Kalmer Jørgensens stilling i Danica Pension, hvor hun arbejdede med online rådgivning omkring pension, at hun fik idéen til DreamPlan og den digitale bankrådgiver. 

“Jeg kunne se, at der var en reel udfordring for almindelig danskere i forhold til at få det bedste ud af privatøkonomien. Samtidig blev jeg mere passioneret omkring missionen, for det er jo alle os almindelige borgere, som støtter op om velfærdsstaten, men som ikke nødvendigvis får den rigtig rådgivning omkring vores privatøkonomi,” siger Stine Kalmer Jørgensen. 

Samtidig er der blevet længere og længere mellem bankrådgivere, som har det fulde overblik over den enkelte kundes økonomi. 

Dette skyldes ifølge Stine Kalmer Jørgensen, at bankernes produkter med tiden er blevet mere komplicerede, og derfor er der også et større behov for, at den enkelte rådgiver enten specialiserer sig inden for boliglån, pension eller investering. 

Det var derfor nærliggende for Stine Kalmer Jørgensen at skabe en digital bankrådgiver, som både har det fulde overblik og optimere økonomien i den ønskede retning. 

I dialog med Sverige og Japan

Når DreamPlan går i luften, vil enhver gratis kunne benytte sig af værktøjet. DreamPlan er dog også i gang med at lukke kontrakter med flere store banker, som vil kunne hjælpe brugerne med at realisere deres drømme. 

DreamPlan kommer altså til at fungere som en totrins-raket, hvor første trin er DreamPlans overblik og andet trin er de finansielle produkter, bankerne kan tilbyde.

“Vi forestiller os, at når man sidder med værktøjet og føler sig hjulpet, så vil man også gerne tale med en af de banker, som kan hjælpe en videre. Bankerne honorerer os, fordi vi har sendt nogle gode kunder videre til dem. Derfor er det også vigtigt for, at vi har aftaler med mere end et par banker, fordi vi er en uafhængig service,” siger Stine Kalmer Jørgensen. 

Startuppet er også i kontakt med flere banker, som er interesserede i at tilbyde DreamPlan som en service til deres kunder i netbanken. Derfor bliver der også åbnet op for, at DreamPlan kommer til at fungere som en white label-løsning, hvor den enkelte bank altså kan inkorporere DreamPlan i deres egne produkter og under eget navn. 

Stine Kalmer Jørgensen og hendes medgrundlæggere, Simon Bentholm og Ole Jepsen, byggede oprindeligt løsningen til det danske marked. Ambitionerne var dog fra start større end Danmarks grænser. Derfor er Stine Kalmer Jørgensen også glad for, at DreamPlan allerede er gået i dialog med banker i Sverige og Japan. 

“Vores tanke har hele tiden været, at det som minimum er et europæisk problem, at folk ikke har et godt nok overblik over deres samlede økonomi. Men nu er vi også blevet kontaktet af en japansk bank, hvilket måske skyldes, at demografien i Japan har ændret sig meget over de seneste år,” siger Stine Kalmer Jørgensen med henvisning til, at den japanske befolkning har en overvægt af ældre generationer. 

DreamPlan lanceres 8. juni.