To studiekammerater har skabt en SaaS-løsning, der hjælper restaurationsbranchen med at arrangere og promovere visningen af live sportskampe. I dag er de på markedet  i tre lande, og det skyldes ikke mindst nogle utraditionelle salgstricks, som sikrede den lille, bootstrappede virksomhed sine første kunder. 

Mange nystartede virksomheder kender formentlig til den daglige kamp, det er at sikre nye kunder i butikken. Det gælder også Software as a Service-virksomheden Sport Compass, der hjælper barer, restauranter, caféer og hoteller med at spare tid og penge på at organisere, promovere og afholde arrangementer i forbindelse med live sportsbegivenheder i fjernsynet. 

Da Sport Compass i 2019 havde fået styr på produktet og for alvor var klar til at gå i gang med at sælge, gjaldt det om at tænke ud af boksen. Simon Sulek, partner i Sport Compass, gik derfor i gang med kold kanvas-metoden – og udvidede den. 

“Vi gik igennem det hele: kolde opkald, emails, video- og stemmebeskeder og beskeder på de sociale medier. Derudover sendte vi fysiske breve og stemte dørklokker. På et tidspunkt fandt jeg på at sende memes via email, og det virkede overraskende godt,” siger Simon Sulek. 

Han uddyber, at han havde forsøgt at kontakte den samme barejer omkring 20 forskellige gange. Først da han sendte en meme, reagerede barejeren. Memet et billede af en mand, der står på gaden med et papskilt i hænderne: “Vil kunde A spare X kroner takket være Sport Compass?” 

Sport Compass Foto Filip Hucko
Foto Filip Hucko

“Jeg skrev til barejeren, at jeg havde set manden lige rundt om hjørnet fra hans bar, og at jeg synes, at han stillede et interessant spørgsmål. Barejeren synes heldigvis, at memet var sjovt, og så fik jeg endelig et møde med ham,” siger Simon Sulek. 

App til fodboldsfans

Simon Sulek fra Slovakiet udgør i dag halvdelen af teamet bag Sport Compass. Den anden halvdel består af rumænske Calin-Alexandru Buruian, som er stifter og CEO. De to mødte hinanden i 2017 på Copenhagen Business School, hvor de begge studerede en kandidat i Business Administration and E-Business. 

Calin-Alexandru Buruian fik dog idéen til Sport Compass året før – i 2016. 

“Sammen med en ven var jeg taget til Frankrig, hvor Europamesterskaberne i herrefodbold blev afholdt. Vi havde billetter til at se nogle af kampene på stadion, men vi ville også gerne se de andre kampe. Derfor fik jeg idéen til en app, som viste, hvilken bar man kunne tage på for at se aftenens kamp,” siger Calin-Alexandru Buruian. 

Da det kom til et punkt, hvor Calin-Alexandru Buruian begyndte at arbejde seriøst på sin idé, valgte han dog at gå i en lidt anden retning. I stedet for at lave en app til sportsfans, ville han hjælpe restaurationsbranchen med at skabe større synlighed omkring deres sportsarrangementer. 

Sport Compass-appen kan i dag fortælle hvilke sportskampe, der bliver vist på de tv-kanaler, restaurationen har abonnement på. Samtidig er det nemt at promovere disse kampe på de sociale medier via marketingværktøjer, mens også den daglige drift kan planlægges og styres.

Fokus på Skandinavien

Fordi teamet bag Sport Compass begyndte at arbejde på virksomheden mens de studerede, var der ikke mange andre muligheder end at bootstrappe sig til vækst. 

Simon Sulek og Calin-Alexandru Buruian benyttede derfor alle muligheder for at arbejde på Sport Compass i studie-regi: CBS’s Go Grow-program blev udnyttet til at få coaching i virksomhedsudvikling, tiden på udveksling blev brugt på at afsøge nye markeder, og de to studiekammerater skrev endda speciale om deres virksomhed. 

“Calin tog til München, og jeg tog til Minnesota, USA. På daværende tidspunkt havde vi det basale koncept på plads, så vi gik fra bar til bar og spurgte ejerne, om vi måtte tage 10 minutter af deres tid. Når du hører om nogen, der tager på udveksling, forestiller du dig fester og alkohol, men for os handlede det også om at indhente proof of concept fra eksempelvis barejere,” siger Simon Sulek. 

I dag har Sport Compass kunder i Danmark, Sverige og New Zealand og for at sikre fremtidig vækst, har virksomheden indgået et partnerskab med REEA, en international virksomhed der investerer i startups på seed-stadiet. 

Fremover er det dog primært det skandinaviske marked, virksomheden vil fokusere på, da de kan trække på erfaringer med det danske marked. 

“Derefter Tyskland og USA, hvor vi var på udveksling. For da vi var rundt og snakke med barejere, fik vi også en del interessetilkendegivelser. En ejer samlignede endda vores software med en ny gadget: “Det er ligesom et nyt stykke legetøj. Jeg kan ikke vente med at få fingrene i den,” siger Calin-Alexandru Buruian. 

2022 kommer desuden til at byde på opbygningen af et advisory board, mens forberedelserne på at tage investeringer ind til næste år også er begyndt.