Der skulle tænkes hurtigt, da Danmark gik ind i den første corona-lockdown og Mind And Body Lab derfor ikke længere kunne holde sit yoga-studie åbent eller tage ud til virksomheder og holde kurser. Løsningen blev en app, som kombinerer mindfulness og gamification.

Mind And Body Lab havde været i gang i cirka halvandet år, da corona-krisen ramte og Danmark gik i lockdown. Virksomhedens yoga-studie på Østerbro i København kunne derfor ikke holde åbent, ligesom grundlægger Fie Tiedt Højland heller ikke kunne tage ud til sine virksomhedskunder og holde workshops og foredrag om blandt andet yoga og mindfulness. 

“Vi bliver nødt til at overgå til noget digitalt, tænkte jeg på daværende tidspunkt,” siger Fie Tiedt Højland. 

Hun går derfor i gang med at producere forskelligt videoindhold til både private og virksomheder via platforme som Facebook, YouTube og Zoom. Men da en virksomhedskunde efterspørger et større univers med mulighed for at streame videoer, går Fie Tiedt Højland i tænkeboks. 

“Og så er det, at jeg finder en skitse frem, som jeg lavede for et år siden, da en anden virksomhedskunde efterspurgte en platform eller app for employee wellbeing. Jeg gik derfor i gang med at skabe en app, som i første omgang udkom som en skrabet udgave til vores privatkunder,” siger Fie Tiedt Højland. 

Privatkunderne hjalp med teste appen, og her henover sommeren begyndte Mind And Body Lab også at onboarde virksomhedskunder. 

Til kamp mod stress

Mind And Body Labs mission er at bekæmpe stress på arbejdspladsen. Derfor er appens omdrejningspunkt videoer, hvor medarbejdernes guides igennem sessioner med blandt andet kontoryoga, vejrtræningsøvelser og mindfulness, som kan reducere stress.

I appen er det muligt at inddele medarbejderne i teams på eksempelvis lande-, regions- eller afdelingsniveau. For at motivere medarbejderne til at tage en eller flere korte pauser i løbet af arbejdsdagen, har Fie Tiedt Højland inkorporeret et gamification aspekt i appen. 

“De forskellige teams kan konkurrere mod hinanden på, hvor mange sessioner holdene har taget i løbet af en uge eller måned. Teamlederen kan se de forskellige scoreboards i appen, og på den måde prøver vi også at motivere dem, som har et konkurrencegen,” siger Fie Tiedt Højland og tilføjer: 

“Over for HR-afdelinger argumenterer jeg for, at den der scorer lavest skal have en fridag. For har man ikke haft tid til at tage pauser i hverdagen, har man jo i høj grad brug for en ekstra fridag. De fleste griner lidt af det, men jeg mener det helt alvorligt.” 

Et digitalt pivot

I fremtiden kommer en stor del af Fie Tiedt Højlands virksomhedskunder til at arbejde remote. Så selvom kontorfolket ikke længere er tvunget til at arbejde hjemmefra, har appen stadig relevans.

“Virksomhederne forventer en fordobling af remote work. Så derfor bliver det endnu vigtigere for virksomheder fremadrettet at sikre, at deres medarbejdere kan tilgå værktøjer, som kan forbedre deres mentale og fysiske sundhed i en global kontekst. Det er vi med til at sikre, ved at gøre det muligt for medarbejderne at kombinere en virtuel frokostaftale med en mindfulness-session,” siger Fie Tiedt Højland.

Det var satset på appen som gjorde, at Mind And Body Lab kunne holde hovedet oven vande økonomisk, mens hele Danmark var i lockdown. Derfor kommer virksomheden også til at satse på det virtuelle i fremtiden, dog i en kombination med det fysiske, hvor Fie Tiedt Højland igen vil tage ud til virksomhederne og afholde workshops og foredrag. 

“Jeg havde ikke trykket på knappen og lanceret en online platform lige nu, hvis ikke jeg havde været nødt til det på grund af corona og lockdown,” siger Fie Tiedt Højland, og uddyber, at appen altid havde været en del en af Mind And Body Labs planer, men at disse planer lå længere ude i fremtiden. 

“På trods af det lykkedes vi alligevel med at lave det her digitale pivot uden at være afhængig af corona-hjælpepakker. Det næste skridt for Mind And Body Lab bliver vækst, og til det kommer vi til at få brug for hjælp til markedsføring og salg. Derfor skal vi ud og rejse kapital,” siger Fie Tiedt Højland.