You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup: »For nogle måneder siden havde vi nok ikke regnet med, at vi skulle sidde her og sige, at vi har omsat for 5 millioner kroner«

To af EasyGreens grundlæggere, Philip Flindt (venstre) og Christopher Brix.

 Det er gået stærkt for energioptimeringsplatformen EasyGreen, der så et hul i markedet for salg af solceller og varmepumper. Derfor har startuppet sat sig for at lave en digital overhaling på en branche, som ikke har flyttet sig synderligt de sidste mange år.

 Det er gået stærkt for energioptimeringsplatformen EasyGreen, der så et hul i markedet for salg af solceller og varmepumper. Derfor har startuppet sat sig for at lave en digital overhaling på en branche, som ikke har flyttet sig synderligt de sidste mange år.

I anledning af at TechSavvy er på besøg på EasyGreens kontor, har grundlæggerne taget ens t-shirts på, der bærer startuppets navn. At virksomheden overhovedet har haft tid og overskud til at få produceret t-shirts, er bemærkelsesværdigt. 

EasyGreen blev grundlagt i september 2021 og har i gennemsnit omsat for en million kroner om måneden siden da. Det har overrasket selv grundlæggerne. 

“Det er gået noget bedre, end vi regnede med. For nogle måneder siden havde vi nok ikke regnet med, at vi skulle sidde her og sige, at vi har omsat for fem mio. kroner,” siger Christopher Brix, medstifter og Chief Marketing Officer (CMO) i EasyGreen. 

Han bliver suppleret af sin medgrundlægger: 

“Det er en meget konservativ branche, vi er gået ind i. Nogle har været i gang i 30 år og har en god forretning, men vi så et hul i markedet, hvor innovation og teknologi kan gøre mange processer meget nemmere. Det er det, vi gerne vil udnytte. ,” siger Philip Flindt, medstifter og Chief Commercial Officer (CCO) i EasyGreen.

Digitalisering af markedet

EasyGreen er en platform for energioptimeringsløsninger til private husstande. I samarbejde med en række partnere, som står for den praktiske leverering og installation, sælger startuppet i øjeblikket to forskellige løsninger: solceller og varmepumper. 

Det er egentlig ikke fordi, at der er et hul i markedet, når det kommer til eksempelvis solceller. Der findes et af hav af forskellige solcelleproducenter- og installatører. Det handler i højere grad om at gøre salgsprocessen bedre og hurtigere, så de grønne energiløsninger bliver mere tilgængelige for den gennemsnitlige dansker, fortæller iværksætterne 

“Vi kommer fra en baggrund i energisektoren, men da vi satte os ned og kiggede på solcellemarkedet, forstod vi det ikke – udover potentialet i solceller og energioptimering generelt. Så vi satte os for at ændre markedet og gøre det mere gennemsigtigt og digitalt,” siger Christopher Brix, og Philip Flindt tilføjer: 

“Vi så, at det var for svært og teknisk for den gængse forbruger at lave en grøn investering i deres hjem. Det er paradoksalt, for det er jo den almene forbruger, der skal bidrage til den grønne omstilling. Så vi har trukket energioptimering ned i øjenhøjde med forbrugeren.” 

Christopher Brix, co-founder og CMO

Med hjælp fra forskellige offentlige databaser og softwareprogrammer kan EasyGreen lave en række beregninger, som viser kunden, hvor meget grøn strøm de kan producere, hvis der eksempelvis placeres 10 solcellepaneler på taget. Samtidig laver EasyGreen også en visualisering, så kunden kan se, hvordan deres hjem kommer til at se ud, når den nye løsning er installeret. 

Convenience og kortere proces

Lige nu er EasyGreen stadig i telefonisk kontakt med nogle solcellekunder, der skal have rådgivning omkring deres køb. Men et af EasyGreens mål for 2022 er at lave et fuldt digitalt salg. Det betyder, at kunden skal kunne se, vælge og købe sin energioptimering udelukkende via hjemmesiden. 

“Det handler om convenience. Når man først er begyndt at overveje at få solceller, så vil man gerne finde ud af her og nu, hvor meget det koster. Lige nu er det en proces, som måske tager en måned. Vi vil gøre det hurtigere og nemmerefor kunden,” siger Christopher Brix. 

På sigt er det derfor meningen, at kunden skal kunne sidde på hjemmesiden, placere de forskellige energiløsninger på deres hjem og se hvilken effekt det har på deres forbrug. Alt sammen baseret på data relateret til deres hus. 

EasyGreens ambitioner er store, og derfor er der allerede flere energioptimeringsløsninger i pipelinen, som skal supplere de nuværende løsninger. Eksempelvis står vindmøller og isolering også på ønskelisten. Det tager dog tid at blive ekspert inden for et nyt område, så det bliver tidligst i 3. eller 4. kvartal, at EasyGreen tager endnu en løsning ombord, og bevæger sig tættere på målet om at blive en one-stop-shop for alskens energioptimeringsløsninger.

Udspringer af Medley

EasyGreen er en udspringer af venturekapital-platformen Medley. Platformen er ikke kun med til at finansiere nystartede virksomheder, de udvikler også selv forretningsidéer og fører dem ud i livet. 

Læs også: Medley vil være VC-platform der aktivt bygger startups sammen med iværksættere og erhvervstalenter

Men på trods af at EasyGreen har erfarne kræfter i ryggen, er virksomheden startet op med et relativt lille kapitalindskud i ryggen. 

“Selvom vi har haft kapital til rådighed, har vi valgt at bootstrappe dette venture. Dette gør, at vi har været utrolig omkostningsfokuserede fra start af, og har måtte tjene en krone, før vi har kunnet bruge den,” siger Philip Flindt med et smil.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

UGENS STARTUP: