You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup gør det nemt for brands og virksomheder at hoppe med på NFT-bølgen

Stifter-teamet bag Niftify tæller den danske serieiværksætter Emil Sterndorff (til venstre), Bruno Ver (til højre), som i 2011 solgte sit startup i Silicon Valley og blandt andet var tidlig investor i Snap. Inc. – og desuden er investor og advisor for over 300 startups, og Marko Vidrih (i midten) som er forsker, analytiker, og forfatter inden for fintech, og som også har været advisor til Europa Kommissionen og den Europæiske Centralbank.
Digitale kunstværker har gjort NFT-teknologien brandvarm, men ifølge startuppet Niftify.io har vi kun set toppen af isbjerget. Her spår man NFT’er og Web3 en enorm rolle i fremtidens erhvervsliv, og derfor vil de gøre det nemt for brands og virksomheder at komme igang med egne platforme.

This article is also available in English.


Han er både ægtemand og far. Det lange CV siger serie-iværksætter, startup-konsulent og small time business angel. Og han har solgt fire mindre virksomheder og rejst over 60 millioner kroner til sine startups. Alt sammen i en alder af bare 26 år.

Bag det rolige og lavmælte ydre gemmer Emil Sterndorff på en evig rastløshed. En rastløshed, som i en alder af bare 16 år fik ham til både at flippe racercykler på DBA og sælge trimninger til de andre drenge på efterskolen. Og som senere ført til salg af håndlavede hatte til blandt andet Pharrell Williams og en kaffebod på Skejby Universitetshospital nord for Aarhus.

De seneste år har den unge serieiværksætter kastet sig over fintech og krypto. Først med The Capital, som er en udgivelsesplatform, hvor krypto- og tech-iværksættere kan tjene penge på at bygge deres personlige brands og udgive indhold. Og senest med det hypede NFT-fænomen gennem markedspladsen Niftify, som efter at være stiftet i starten af 2021 hurtigt fik luft under vingerne:

”I den første uge fik vi anskaffet en halv million dollars i investering og hyret vores første udviklingsteam – og så skulle vi bare ud over stepperne,” fortæller Emil Sterndorff, der er medstifter og Head of Growth af Niftify.io.

Satser alt på den seneste krypto-trend

Den digitale æra har gjort det nemt at kopiere og videredistribuere information, billeder, video og musik. Det har gjort det svært at håndhæve rettigheder online, men NFT-teknologien – den seneste hype-eksplosion indenfor kryptoverdenen – kommer med et muligt svar på dén udfordring.

NFT’er, eller såkaldt “Non Fungible Tokens”, gør det nemlig muligt at registrere ejerskabet over digitale genstande. I første omgang særligt gjort populær af digital kunst i forskellige afskygninger – blandt andet er det første tweet på Twitter, Youtube-klassikeren ”Charlie bit my finger” og et hav af kunstkollektioner med forskellige dyremotiver blevet solgt for eksorbitante millionbeløb.

Niftify blev stiftet som en markedsplads for det eksplosive NFT-marked, og ville i første omgang skille sig ud ved at verificere alle købere og sælgere på platformen, så handlen med de digitale kunstværker kunne foregå på sikker manér. Men allerede kort efter lanceringen i oktober 2021 fandt teamet ud af, at det helt store potentiale for forretningen ligger hos en anden målgruppe:

”Meget hurtigt var der stor efterspørgsel fra firmaer og brands fra hele verden, der gerne ville ind i NFT-spacet, og som skulle have en løsning, som tager højde regulering og regler inden for området. Der var ikke nogen på markedet, der kunne levere den løsning, uden at det skulle koste de enkelte virksomheder mange millioner, og samtidig ville det være ekstremt tidskrævende,” siger Emil Sterndorff.

Derfor skiftede Niftify i januar i år koncept. Markedspladsen til handel med digital NFT-kunst lever stadig. Men i løbet af sommeren lancerer virksomheden samtidig en white-label løsning, som giver andre muligheden for at drive deres egen markedsplads.

”Vi giver folk muligheden for at lancere deres egen NFT-butik eller -markedsplads på deres eget domæne med vores whitelabel løsning. Lidt a la Shopify, som du kan bruge til at lancere en butik og sælge produkter online. Med Niftify kan du sælge NFT’er på dit eget domæne,” forklarer Emil Sterndroff.

Han mener, at alle virksomehder på den ene eller anden måde kan bruge NFT’er til at bygge community eller tilføje værdi til deres nuværende kunder – fx ved at give adgang til noget særligt som NFT-ejer eller som et loyalitetsprogram.

”Vi kan godt forstå den hype, der er omkring NFT-billeder, og det er også blevet tydeligt, at billederne samtidig kan bruges som adgangskort til noget. Men vi tror, at der er meget større potentiale for det man kalder Web3-forretninger,” siger Emil Sterndorff.

Niftify is largely a decentralized, international company. Emil Stendorff is located in Aarhus, the company is registered in the US, and a large part of the sales, marketing and development team is based in Slovenia.

NFT på vej til mainstream

Fra Adidas over Coca-cola til Liverpool. De store brands og organisationer har kastet sig over NFT-projekter på forskellige måder, og tesen hos Niftify er, at stille en platform til rådighed, så det bliver nemt for de store brands at komme i gang – vel at mærke på deres eget domæne, så de ikke skal sende deres egen følgerskare over hos en tredjeparts markedsplads.

Den store interesse for området mærker man også i det unge startup, som sidste år rejste $3.8m (27 millioner kroner) og forventer at rejse mellem $5-6,5m (35-45 millioner kroner) i deres igangværende seed-runde, hvoraf de første $4m (28,5 millioner kroner) allerede er i hus. Sideløbende er teamet vokset til 50 mand, og interesseren for det kommende white-label-produkt er stor:

“Vi oplever kæmpe efterspørgsel. Målet var 50 kunder til september, men vi har allerede fået de første 50 på venteliste på bare tre uger. Der er lang tid til september, og til den tid, skal vi nok have mange flere i hus,” siger Emil Sterndorff.

Niftify er bl.a. i dalog med et flyselskab om et loyalitetsprogram, en youtube-kanal om et NFT-baseret medlemsskab, og har også forslag til, hvordan blandt andet spiludviklere og musikere kan bruge NFT-platformen I deres virke. Og det er i virkeligheden også en vigtig pointe for Niftify: Det er ikke så vigtigt for dem, hvad kunderne skal bruge teknologien til. Teknologien er stadig ung, og det er svært at spå om, hvor den bevæger sig hen. Derfor vil de også bare sørge for, at være den platform, der gør det nemt at eksperimentere:

”Vi er egentlig bare en infrastuktur, som gør at brands kan connecte med deres community på en anden måde end bare sociale medier,” siger Emil Sterndorff og tilføjer:

”Det kan blive kæmpestort. Vi er det eneste på markedet, som både har fokus på at bygge en whitelabel-løsning, der er nem at håndtere, og som også er compliant. Forretninger, der gerne vil i gang med NFT’er og samtidig vil være compliant, skal derfor enten investere 1-2 år og $1-3m (7-21 millioner kroner red.) på at bygge det selv – eller også kan de bare komme til os.”

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY