You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup hjælper modebrands med at sælge tøjet – igen og igen

@Anna
Create2Stay vil sikre tøjvirksomheder mere gensalgsværdi, ved at skabe separate genbrugsshop på brandets hjemmeside Det skal skabe større loyalitet blandt kunder og gøre forretningen mere bæredygtig.

De fleste kan formentlig nikke genkendende til at have tøj i klædeskabet, som aldrig bliver brugt. Derfor vælger nogen at sælge det videre på platforme som eksempelvis Trendsales eller Tise, men det kan hurtigt blive besværligt og tage lang tid. Derfor har Create2STAY skabt en helt ny løsning.

Startuppet hjælper nemlig modebrands med at sikre, at gensalg bliver en del af brandets univers. Derfor skaber Create2STAY et integrereret shop på brandets eksisterende hjemmeside, hvor forbrugerne kan købe både nyt og brugt tøj i samme kurv.

“Modebrands går i dag glip af de handler, som sker efter en kunde har købt noget hos dem. Derfor sikrer vi, at brands kan lave en gensalgsplatform i deres eksisterende brandunivers. Det betyder, at virksomhederne kan fastholde deres kunder og skabe mere loyalitet, da kunderne ved, at de kan sælge tøjet tilbage til virksomheden og få værdi med det samme uden at vente på en køber, når de er færdige med at bruge det,” siger Thomas Østergaard-Geisler, medgrundlægger af Create2STAY.

I dag har Create2STAY 26 kunder, hvoraf 12 er live med deres second hand-shop. Det gælder eksempelvis danske Les Deux, Modström, Cras og Moves samt tyske Lala Berlin. Fælles for dem er, at man som kunde finder genbrugsvarerne i en separat tab i menuen. Eksempelvis kalder Cras deres genbrugsunivers for Pre-Loved mens Lala Berlin kalder det Lala Forever.

Så god som ny?

Create2STAY har kontor i Brabrand i Aarhus. På en virtuel rundvisning fortæller Thomas Østergaard-Geisler, at alt tøjet bliver sendt til dem, hvorefter processen med at sætte det til salg igen går igang.

“Først bliver det vurderet, om der er noget galt med tøjet, om der eventuelt skal laves nogen reparationer eller det skal vaskes. Derefter vurderer vi standen. Er varen ny, god eller mindre god? Dette er brandet selv med til at definere kriterierne for,” forklarer Thomas Østergaard-Geisler.

Efter tøjet eventuelt er blevet repareret eller vasket, skal der tages nye billeder af det. Thomas Østergaard-Geisler uddyber, at det er vigtigt for kunderne at kunne se aktuelle billeder af det, de køber. Det foregår i virksomhedens fotostudie, hvor fotorobotter assisterer med at tage billederne.

Varen og de nye billeder bliver herefter lagt op på brandets hjemmeside, mens tøjet bliver opbevaret på Create2STAYs lager, indtil det bliver solgt. Hvis tøjet ikke kan sælges igen eller det er gået så meget i stykker, at det ikke kan repareres, bliver det genanvendt på en anden måde.

“I sidste ende er vi en tech og logistikvirksomhed, så vi skal være effektive og levere høj kvalitet,” siger Thomas Østergaard-Geisler.

Et højere purpose

Ifølge medstifteren kommer Create2STAYs løsning ikke kun forbrugerne til gode, som får nemmere ved at sælge det tøj, de ikke længere bruger. Tøjvirksomhederne får også mulighed for at tage mere ansvar for de produkter, de sælger.

“Før har modebrands drevet en meget lineær forretning, hvor der hvert halve år eller mere blev designet og produceret en ny kollektion. Derefter har kunderne brugt tøjet, indtil de har smidt det ud, men rent klimamæssigt er det en kæmpestor udfordring, at vi smider så meget tøj ud. Så kernen i vores forretning er, at vi gør det nemt for modebrands at gøre deres forretning mere cirkulær,” siger Thomas Østergaard-Geisler.

Han uddyber, at fundamentet for Create2STAY var at skabe en kommerciel forretning, som samtidig havde et purpose – et højere formål om at bekæmpe klimakrisen, som virksomhedens i alt fem grundlæggere i øjeblikket arbejder på at udbrede til udlandet.

“Fokus er lige nu på at skalere. Gennem de to tyske brands Lala Berlin og Given Berlin er vi til stede i Tyskland og snart går vi også ind i Benelux. Vi regner med, at vi i alt har aftaler med 50 brands, når 2022 er omme,” siger Thomas Østergaard-Geisler og uddyber, at Create2STAY også snart inkluderer accessory- og børnetøjsvirksomheder og vil tilbyde løsningen til hele mode- og livsstilsbranchen.

Create2STAY er indtil videre blevet finansieret af Vækstfonden og de fem ejere og medstiftere: bestyrelsesformand Thomas Østergaard-Geisler, CEO Morten Linnet, CTO Michael Toft samt medgrundlæggere Niels Mikkelsen og Øjvind Hulgaard.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY