You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup: I 10 år har Rafik drømt om at blive iværksætter. Nu satser han alt på at skabe Danmarks næste unicorn

Sidste år sagde Rafik Bouanik op som IT-sikkerhedsarkitekt i Udenrigsministeriet for at stifte startuppet Bookinghero.

Siden han læste Jesper Buchs bog ”Kick-ass,” har iværksætterdrømmen levet i ham. Nu har Rafik Bouanik tømt opsparingen og sagt sit job op for at skabe skønhed- og velværebranchens svar på Just Eat.

Siden han læste Jesper Buchs bog ”Kick-ass,” har iværksætterdrømmen levet i ham. Nu har Rafik Bouanik tømt opsparingen og sagt sit job op for at skabe skønhed- og velværebranchens svar på Just Eat.

Nogle drømme går i sig selv med tiden. Andre vokser sig så store, at der til sidst ikke er anden udvej end at kaste sig ud i dem.

Det kan Rafik Bouanik skrive under på. Sidste år sagde han op som IT-sikkerhedsarkitekt i Udenrigsministeriet for at stifte startuppet Bookinghero; en digital markedsplads for virksomheder inden for sundhed, skønhed og velvære. Det blev samtidig kulminationen på mere en 10 år lang drøm om at blive iværksætter.

”Helt tilbage i 2012 læste jeg Jesper Buchs ’Kick-ass’ og blev med det samme meget inspireret af hans rejse. Lige siden har det ligget i mig, at jeg skulle ud at være frontløber i startupverdenen,” indleder Rafik Bounaik samtalen.

Rafik Bounaik stifter af Bookinghero

Bookinghero er en platform til booking af primært skønhed, sundhed og wellness, hvor brugere nemt kan se anmeldelser fra tidligere kunder og søge, bestille tid og betale. For virksomhederne gør løsningen, at de kan samle kundebooking- og kommunikation samt lave rabatter og særlige tilbud på stille perioder eller hos nye frisører ét sted.

Platformen er på mange måder inspireret af Just Eat-succesen og tanken om at bygge ovenpå de systemer, som bl.a. frisører allerede har i forvejen, fortæller Rafik Bouanik.

”Vi er inspireret af Just Eat og arbejder med at lave integrationer til de eksisterende systemer, frisørerne og skønhedssalonerne bruger. Det er der ingen, der har lavet i Danmark før – eller i Europa for den sags skyld.”

I dag er Bookinghero allerede i luften har omkring 700 virksomheder på markedspladsen i Danmark.

Idéen opstod i en frisørstol

Med Bookinghero er tanken, at virksomheder skal kunne øge antallet af kunder og indtægt og mindske tidsrummene, hvor frisørstole og skønhedssaloner står tomme. For kunderne skal appen gøre det nemt og overskueligt at finde og booke netop den behandling, de efterspørger.

Idéen til platformen opstod, da Rafik Bouanik selv sad i stolen.

”Det hele startede for et par år siden, da jeg selv skulle klippes og min frisør fortalte mig om, hvor svært det var at drive en salonforretning med nyuddannede, markedsføring og aflyste tider. Så lyste lampen,” forklarer han.

Derfra begyndte appen at tage form i iværksætterens hoved.

Næste skridt var derfor at række ud til en masse tidligere iværksættere i håb om, at de ville give gode råd med på vejen. Og Rafik Bouanik var blæst bagover over, hvor mange der havde lyst til at dele ud af deres viden.

”Jeg brugte en hel weekend i opstartsfasen på at få talt med en masse dygtige folk. Jeg tror, jeg skrev 200 e-mails ud til succesfulde iværksættere bag exits. Og det var enormt overvældende, hvor mange mennesker der var positive og gav sig til mig. Det var jeg meget overrasket over. Så det handler bare om at række ud!”.

Vil være dansk unicorn

Det skorter ikke på ambitioner i startuppet, der foruden stifteren og en CCO i dag har seks udviklere tilknyttet i udlandet.

Selvom virksomheden lige nu kører på stifterens egen opsparing, er en investeringsrunde allerede under opsejling. Og i september regner man med at lande en række større kunder, som sikrer en ”pæn” omsætning. Men rejsen ender ikke der, fortæller Bouanik.

”Vi drømmer om, at vi skal udover Danmarks grænser inden for de næste 18 måneder. Vi har sat varemærkeregistrering i gang i udlandet, og der er allerede nogle store konkurrenter i Holland og Tyskland, som begynder at kigge på os.”

Sebastian Mathilli CCO og Rafik Bouanik CEO og stifter

Målet er at blive den største markedsplads i både Danmark og resten af Europa inden for sundhed, skønhed og velvære.

Til at nå det mål er Kasper Holst Hansen, manden bag Edulab og MatematikFessor, kommet med ombord for at tilføre kommerciel ekspertise. De store, internationale drømme betyder dog ikke, at Bookinghero flyver fra den danske andedam lige foreløbig.

”Danmark bliver vores base, men vi skal udover rampen – vi bliver Danmarks næste unicorn, det er jeg sikker på,” lyder det fra Rafik Bouanik.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY