You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup: “James Bond spiller ikke Yatzy – det er røvkedeligt”

Easypoker vil gøre det nemt at spille poker hvor som helst – uden at skulle slæbe spillekort og jetoner med.

Digitale jetoner og kort, er grundstenen i et nyt startup, der skal gøre det muligt at sidde i samme rum og spille poker – uden alt gearet. Startuppet vil væk fra de mange pokersider der kræver kapitalindskud fra spillerne og matcher brugere tilfældigt. Med 7000 betalende brugere, og 150.000 downloads er de klar til at søge investeringer over Atlanten.

Digitale jetoner og kort, er grundstenen i et nyt startup, der skal gøre det muligt at sidde i samme rum og spille poker – uden alt gearet. Startuppet vil væk fra de mange pokersider der kræver kapitalindskud fra spillerne og matcher brugere tilfældigt. Med 7000 betalende brugere, og 150.000 downloads er de klar til at søge investeringer over Atlanten.

På en sommerhustur opstod der mellem kolde øl og drengerøvs-snak lysten til et spil poker. En lyst der hurtigt blev skuffet. For med manglende jetoner og kort, og hvad der ellers hører et pokerspil til, ledte de efter en digital løsning – uden held. 

For trods utallige app-søgninger, var der ikke en eneste app, der var designet til at spille poker mellem venner der sad fysisk sammen. Så selvom man kan spille ting som “jeg har aldrig” med lumre kort og afsløring af straffeattester, var det ikke muligt at kunne benytte sig af en pokerapp med en digital version af de kedelige og almindelige kort. 

Læs også: Ageras køber Hollandsk regnskabsprogram og får Rabobank som medejer

Det var muligvis en skuffelse – men det var også startskuddet til det nye startup EasyPoker der i August 2019 blev stiftet af Tobias Oliver Eberhard, Anders Eggert, Martin Jensen og Ulrik Hunskjær. 

“Vi var totalt i chok over, at den app ikke fandtes. Vi ville have et spil, hvor vi kunne sidde sammen, men det vi fandt, var kun pokerapps, med tilfældige matchs fra mørke rum. Ikke nogen hvor man kan sidde sammen og spille. Vi ledte efter en digital facilitator til at spille poker. I øjenhøjde mellem venner,” siger  Ulrik Hunskjaer, medstifter af EasyPoker.

Ulrik Hunskjær er medstifter af virksomheden EasyPoker, der skal gøre det let og hurtigt at spille poker med vennerne - uden de fysiske jetoner og kort.
Ulrik Hunskjær er medstifter af virksomheden EasyPoker der skal gøre det let og hurtigt at spille poker med vennerne

James Bond spiller ikke Yatzy

Løsningen blev pokerens pendant til diverse firmafesters midtpunkt: Kahoot. 

Én spiller opretter et spil og får en firecifret kode, der giver medspillerne adgang til pokerspillet. Her kan  de logge ind og bruge digitale spillekort og pokerchips, med en nem adgang – i bedste Kahoot-stil. 

Den digitale erstatning til det populære spil er allerede skabt i massevis. Men nuværende pokerapps kræver, ifølge Ulrik Hunskjær, enten køb af jetoner eller indefrysning af vundne penge og uden kendskab til medspilleren. Et koncept, som Ulrik Hunskjær tager stærkt afstand til.  

“Det alle andre pokerspile gør, det er at hive dig ind i et eller andet gambling-miljø, hvor du bliver sat sammen med en fremmed. Og det gider vi ikke. Vi vil gerne spille med vores venner, ikke en eller anden fra udlandet, vi ikke kender navnet på,” siger Ulrik Hunskjær.

Han forklarer, at det af samme grund ikke er muligt at spille direkte med penge gennem appen. For selvom EasyPoker appens jetoner tæller som penge, er beløbene virtuelle, så det ikke er påkrævet at spille om penge. Ønsker man at smide en lap på bordet, når man går all in, må det altså klares uafhængigt af spillet.

EasyPoker vil ikke kun gøre oprør mod pengemaskinerne. Den nemme pokerløsning skal også eliminere årtiers sommerhusspil Yatzy, der med dens få krav om blot terninger og blyant, er et oplagt valg til de sene sommeraftener.

“Poker er det mest populære kortspil, og har været det i århundrede. Men når du så er i sommerhus ender du med at sidde og spille noget så kedeligt som Yatzy. Men James Bond spiller ikke yatzy mod Mads Mikkelsen. Og det er fordi det er et røvkedeligt spil,” siger Ulrik Hunskjær. 

De fire stiftere af Easyapp foran kontoret i Aarhus

Med corona kom den bittersøde ironi

Da corona-karantænen kom, blev EasyPokers koncept om digital poker til fysisk samvær selvsagt et svært koncept at få de tiltænkte pokerentusiaster til byde ind på, når beskeden lød på at holde afstand. Alligevel kunne Ulrik Hunskjær og hans medstiftere se, at downloading af deres app eksploderede.

“Vi steg med tusinde procent. Vi er jo en digital facalitator, så på den måde er vi jo et coronavenligt spil – og folk kedede sig. De sad på Zoom med vores spil og var sammen gennem det. Vores koncept er jo lavet til at spillene kan være face-to-face, så det var lidt ironisk. Samtidig gav det jo super mening, fordi Zoom lidt var den eneste måde at være sammen på,” siger Ulrik Hunskjær.

Læs også: Kærlighed overvinder ikke kriser – det gør digitalisering

Selvom EasyPoker blev downloadet i stor stil, var spillet stadig udviklet som redskab til poker i fysisk samvær. Startuppet brugte derfor et par uger på at adaptere ”til det nu online samvær”, og udviklede nogle nye features, der passede til det nye normal. 

Blandt andet implementerede startuppet en timer i appen, så udfordringen med den langsomme ven i gruppen kunne afværges. 

“Hvis vi sidder sammen, og du er langsom til at reagere, så prikker jeg til dig. Men hvis du og jeg sidder i hver vores hus, jamen så er det lidt svært at sige ‘kom nu i gang’. Vi udviklede også en funktion, voicechat, direkte i appen, så man ikke behøver et andet program til at kommunikere,” siger Ulrik Hunskjær. 

EasyPoker er abonnements-finansieret, der kan downloades og benyttes gratis, men hvor betalende abonnenter har fordele. Eksempelvis kan man som premium-medlem, kan starte spil med op til tolv personer. Man har også udvidede muligheder, som eksempelvis at ændre blinds

Den nye voicechat funktion kan på nuværende tidspunkt bruges af alle med en downloadet app, men med tiden er det dog meningen, at voicechat skal fungere således, at premiummedlemmer kan tale, og de ikke betalende kun kan lytte. 

Vil søge store investeringer over Atlanten

Startuppet har indtil nu bootstrappet sig gennem omkostningerne, men inden corona dyppede de tæerne i investeringsmuligheder. De fik fin respons, fra forskellige investorer der gerne ville smide noget pre-seed i startuppet. 

“Før corona var vi et sted i processen, hvor et par investorer måske gik sammen og ville give os et par 100.000 at lege med. Nu har vi god likviditet i virksomheden, og kan finansiere os selv, så nu ser vi på større investeringer,” siger Ulrik Hunskjær. 

Ulrik Hunskjær, der selv har boet i LA, afviser ikke, at de fire studiekammerater vil over Atlanten og se på investorer i USA. Trods de er bosiddende i Aarhus, er mange af deres kunder nemlig fra USA. 

Læs også: Ugens Startup: Ante vil rydde op i den juridiske høstak og har rejst millioninvestering

Og selvom han vil ikke ud med præcise omsætningstal, fortæller han, at den abonnements-finansierede app, lige nu, tæller 150.000 downloads og 7000 betalende brugere. 

Ulrik Hunskjær og hans medstiftere har indtil nu ikke udbetalt løn til dem selv, men med de mange nye brugere, mener han, at det vil ske i år.

“Vi har ikke fået løn endnu, men det gør vi i år. Det er ikke nemt at leve uden løn. Jeg vil måske ikke sige vi lever, men nærmere overlever,” siger Ulrik Hunskjær.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY