Mindcamp har skabt et online forløb, som skal afhjælpe stress hos især unge mennesker. At psykologklinikken er blevet digital, er ikke kun med til at løse de praktiske udfordringer ved at gå til psykolog – det er også med til at aftabuisere psykiske udfordringer.

Stress er blevet en folkesygdom. Ifølge Stressforeningen er 35.000 danskere dagligt sygemeldt på grund af stress. Ofte er den bagvedliggende årsag et dårligt psykisk arbejdsmiljø, som eksempelvis kan føre til udbrændthed, depression eller stress. 

Det er netop denne triste tendens, tremandsholdet bag Mindcamp søger at afhjælpe med onlineforløbet HjerneRO.

“Vi har valgt at lave et online forløb, fordi det er den bedste måde hurtigt at give brugerne den viden og de redskaber, der skaber målbare resultater,” siger Mads Hyldig, der er uddannet psykolog og CPO i Mindcamp. 

Mindcamps online forløb består blandt andet af videoer og øvelser, som skal give brugerne konkrete redskaber til at håndtere bekymringer og stress. Mindcamp forklarer også, hvordan hjernen og psyken virker, blandt andet ved at inddrage hjernescanninger. På den måde bliver det abstrakte begreb stress helt konkret. 

Psykologhjælp er tabu

På trods af at psykiske udfordringer er forholdsvis udbredt, oplever mange, at det også er tabuiseret. Ifølge en undersøgelse foretaget af Landsindsatsen En af os, har 70 procent af personer med en psykisk sygdom oplevet at skjule deres lidelse. 

“Fordi psykiske udfordringer er stigmatiseret, opsøger mange ikke hjælp. Og det gælder både for dem med større og mindre udfordringer. Vores forløb er meget let tilgængeligt, og så bliver det formidlet på en måde som er med til at aftabuisere hele området,” siger Martin Kastrup, der også er uddannet psykolog og virksomhedens CEO. 

Mindcamp - faktaboks

Ved at gøre forløbet digitalt, har Mindcamp også fjernet en del af de praktiske forhindringer, der kan være ved at gå til psykolog. Der er ingen transporttid og forløbet er ikke afhængig af, at psykolog og patient har et hul i kalenderen. 

“Vi var bekymrede for, om folk ville gennemføre forløbet, når nu det er online. Men nu kan vi se, at folk ikke bare gennemfører, de opnår også nogle vildt flotte resultater, og giver os gladeligt deres varmeste anbefalinger med på vejen,” siger Peter Hyldig, bror til Mads Hyldig, og CFO i Mindcamp. 

Digital erhvervspsykolog

Mindcamp blev stiftet i slutningen af december 2019. Det første halve år blev brugt på at udvikle platformen, hvorefter den gik live.

På trods af den forholdsvis korte levetid, har Mindcamp allerede tiltrukket en del kunder, heriblandt flest virksomhedskunder, som tilbyder Mindcamps platform til deres medarbejdere. 

“Vi ser os selv som en digital erhvervspsykolog. Og det er helt klart den bane, vi tænker videre i. Vi snakker løbende med vores kunder, og videreudvikler platformen i den retning, kunderne efterspørger,” siger Mads Hyldig. 


Faktaboks: Mindcamp vender stress på hovedet

Ifølge Mindcamp skal vi ikke være bekymrede for at opleve stress. Det er nemlig helt naturligt, at vi går igennem perioder i livet, hvor vi føler os mere stressede. Tænk eksempelvis på en eksamen eller vigtig deadline på arbejdet. Selvfølgelig vil perioderne op til disse afgørende præstationer opleves som mere stressende. Tricket er dog at lægge bekymringerne fra sig, når det er tid til at slappe af efter en lang arbejds- eller skoledag. Og det er dét, Mindcamp med sit forløb forsøger at lære sine brugere. 


Langsigtet kapital er altafgørende

Indtil nu har Mindcamp bootstrappet sig til de kunder, de har. Her kan blandt andet nævnes store virksomheder såsom Securitas og MAN Energy Solutions. Det på trods af, at en investor henvendte sig til Mindcamp tilbage i august, 2020. 

“Vi følte ikke, at vi havde brug for en investering på det tidspunkt,” siger Peter Hyldig og fortsætter:

“Men vi er i høj grad åbne for en investering nu, dog skal der skal være et match. Vi vil gerne have en, som kan bidrage med nogle kloge penge, som både kan flytte os fagligt men også rykke forretningen.”

Især skalering til nye markeder kan i den nærmeste fremtid blive en realitet for Mindcamp. Nogle af Mindcamps virksomhedskunder har efterspurgt forløbet på engelsk, så tremandsholdet arbejder lige nu på at oversætte materialet. 

“Når det først er oversat til engelsk, så kan vi altid gå efter flere engelsksprogede kunder efterfølgende,” siger Martin Kastrup.