Ugens Startup: Penni.io vil vise branchen, at forsikringer godt kan sælges online

Ugens Startup: Penni.io vil vise branchen, at forsikringer godt kan sælges online

Stifterne af Penni.io fra venstre: Esben Toftdahl Nielsen og Jeppe Klausen.

De to venner, Jeppe Klausen og Esben Toftdahl Nielsen, vil digitalisere salget af forsikringer. Og med deres platform – Penni.io – regner de med at erobre både Skandinavien og Frankrig inden 2021.

De to venner, Jeppe Klausen og Esben Toftdahl Nielsen, vil digitalisere salget af forsikringer. Og med deres platform – Penni.io – regner de med at erobre både Skandinavien og Frankrig inden 2021.

Vi køber i dag det meste af vores liv online. Alt fra mad, til tøj, og kondomer ryger i den virtuelle indkøbskurv, så vi helt slipper for menneskelig kontakt.

Selvom de fleste brancher er gået online, sidder forsikringsbranchen stadig på bænken og tyer til de gamle metoder som telefonsalg. I alt fald hvis du spørger Jeppe Klausen, der er medstifter af startuppet Penni.io.

Læs også: Forsikring står overfor salgsboom online, og dansk startup får 15 mio. til at vinde markedet

Jeppe Klausen har været i forsikringsbranchen det meste af sit professionelle liv, og her har han erfaret, at det er de færreste steder, kunderne faktisk har mulighed for at tilvælge forsikring online.

“Et gammelt ordsprog i forsikringsbranchen er, at forsikringer kun kan sælges – ikke købes, og da slet ikke online,” siger Jeppe Klausen

Vil fjerne telefonsælgeren

Det ville Jeppe Klausen gøre noget ved. Efter han havde siddet i et år og arbejdet med projektet, fandt han ud af, at det ikke kunne være et one-man show.

“Hvis det her skal ud og flyve, så skal jeg have en co-founder. Jeg talte med Esben over et par gange – drak nogle øl, og fik ham med på holdet,” siger Jeppe Klausen

Vennerne gennem 13 år sprang med andre ord ud i det og startede insurtech-startuppet Penni.io. Et stykke enterprise software, der giver forsikringsselskaber mulighed for at lægge deres forsikringer ud på en platform, som derefter kan blive tilgængelig på diverse distributionsplatforme – fra banker, til fagforeninger og bilforhandlere. Det giver kunderne mulighed for, at kunne købe, og skræddersy, deres forsikring samme tid – og sted – som deres varer. Platformen fjerner også den hidtil separation, af produkt og forsikring, der bedst kan betegnes som molbo-løsning for forsikringer.

Platformen skal gøre op med de gamle metoder og bringe forsikring ind i den digitale tidsalder.

Det betyder også, at industrien skal vinke farvel til telefonsælgeren. Platformen gør det nemmere for kunden selv at regne sin forsikringspris ud online. På den måde sparer selskaberne penge på telefonsælgere.

Globale visioner – i sikkert tempo

Ifølge Penni.io skyldes det smalle digitale salg begrænsninger i IT-systemer, manglende API’er til de digitale samarbejder og en fraværende forståelse for etablering af kunderejser for online salg. Det er ikke kun et problem i Danmark, men i hele verden.

Penni.io har hele tiden været tænkt som en global spiller, og har allerede nu kunder i både Frankrig og Storbritannien. De to mænd har til mål at Pennio.io skal blive den førende platform for digital distribution – både nationalt og internationalt – men i et roligt og sikkert tempo.

Læs også: Danske Netlify rejser 350 millioner i C-runde

“Det handler om at fokusere på de enkelte markeder, du er på, og ikke gå for hurtigt frem. Så man ordner det et sted, og først når det er klaret, kan man gå videre til det næste,” siger Jeppe Klausen.

Jeppe Klausen understreger, at Penni.io’s hovedfokus er at have glade kunder og skabe værdi for dem. Iværksætterens filosofi er, at kan man få de to ting til at gå op i en større enhed, har man opskriften på god forretning.

Sverige, Norge og Finland i folden inden 2021

Selvom Jeppe Klausen hverken ønsker, at verdenen skal kende til Penni.io’s nuværende eller fremtidige omsætning, vil han gerne afsløre lidt af deres 2020-plan.

Forsikrings-duoen ønsker nemlig at være etableret i Sverige, Norge og Finland inden enden af året – og have færdigt etableret deres marked i Frankrig.

“Vi vil gerne øge antallet af kunder og erobre andre markeder i udlandet. Desværre er det med enterprise-produkter vanvittigt dyrt at gå ind i markeder,” siger Jeppe Klausen.

Med Penni.io’s nyligt 13 millioner investering, har de fået lidt mere på kistebunden til forhåbentligt at realisere drømmen.

[patreon]
FLERE FRA COMMUNITY
Mest læste