You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup: Tax Helper vil sikre brugernes 11 mia. skattekroner

Stifterne af Tax Helper: Aske Buemann og Danni Gejl Gregersen.
@Redaktionen

Når årsopgørelsen skal indsendes til Skat, er fradrag et mysterium for mange. I hvert fald snyder vi hvert år os selv for 11 mia. kroner, og det vil startuppet Tax Helper nu sætte en stopper for.

Når årsopgørelsen skal indsendes til Skat, er fradrag et mysterium for mange. I hvert fald snyder vi hvert år os selv for 11 mia. kroner, og det vil startuppet Tax Helper nu sætte en stopper for.

Man skal være af en særlig støbning – eller have en revisorbaggrund – hvis ikke man får en smule hjertebanken af de endeløse rubrikker og juridiske formuleringer, som møder en, når man åbner sin årsopgørelse hos Skat.

At Skat er en jungle for mange, viser en undersøgelse foretaget af Epinion. Den viser nemlig, at danskerne hvert år snyder sig selv for fradrag for 11 mia kroner, som i stedet bliver i statskassen. Derfor har det nye startup Tax Helper sat sig for at udvikle en platform, der skal gøre det nemt at få sine fradrag.

”I stedet for at skulle have overblik over alle de tekniske fradrag, skal man bare svare på, hvad man har lavet i løbet af året. Har man været ude at rejse med arbejde? Har du haft nogen til at gøre rent for dig? Vi piller alt det tekniske ud og fokuserer på, hvad det er folk faktisk har gjort, som de kan få fradrag for,” forklarer Aske Buemann, CEO og co-founder af startuppet Tax Helper

Besparelse eller gratis

De to iværksættere Aske Buemann og Danni Gejl Gregersen har arbejdet på platformen siden januar og slap den løs for en måned siden. Det betyder, at man nu kan få hjælp til fradrag for kørsel, rejser, arbejdsrelaterede udgifter og service/håndværkerydelser samt omlægning af realkreditlån ved at svare på en række spørgsmål på platformen.

”Det er jo stadig et kompleks område, hvor vi prøver at formulere så meget vi overhovedet kan i simple vendinger, som man kan forholde sig til,” forklarer Aske Buemann.

Læs også: Ugens Startup: Teamway sælger udviklerteams på abonnement

Når man har svaret på spørgsmålene, får man en samlet rapport. Den viser, hvor mange skattekroner, man kan få tilbage. Og med rapporten i hånden kan man selv indberrette fradragene eller få Tax Helper til at gøre det – begge dele til en pris på 10 procent af beløb eller maks 199 kroner.

”Vi vil selvfølgelig gerne kunne dække alle de fradrag der findes – og der findes faktisk en del; 20-25 fradrag alt afhængig af, hvordan man tæller det op. Men vi må selvfølgelig også anerkende, at det er en kompliceret process, så det tager tid at implementere,” siger Aske Buemann men tilføjer, at de allerede samarbejder med ét af danmarks største revisionskontorer for at få det til at ske.

Med sin platform vil Tax Helper gøre det nemt for brugerne at få sit skattefradrag.
Med sin platform vil Tax Helper gøre det nemt for brugerne at forstå og få sit skattefradrag

For mange penge efterlades

Men hvorfor er det lige, at to unge iværksættere har forelsket sig i Skat og kastet sig over at udvikle en platform på netop dét område?

”Det har jeg også spurgt mig selv om,” griner Aske Buemann, og fortsætter:
”Både Danni og jeg kommer fra en økonomisk baggrund. Vi har begge været på CBS og føler egentlig, at vi begge er ret godt klædt på uddannelsesmæssigt til at have en forståelse for det – og vi synes også, det har været svært. Og hvis vi synes, det er udfordrende, hvad så med dem, der har alle mulige andre baggrunde?”

De to iværksættere så altså chancen for både at løse et reelt problem for mange danskere, som de samtidig synes var fair at løse.

”Den største grund for os er, at vi synes, det er for dårligt, at man i en velfærdsstat med så relativt automatiseret et skattesystem stadig efterlader så mange penge i statskassen, som bør være i folks lommer. Det er jo helt normale lønmodtagere, som ikke får deres penge,” siger Aske Buemann.

Vil samarbejde med andre platforme

Selvom Skat selv har udarbejdet en beskrivelser af de forskellige fradrag, mener Tax Helper stadig, at det er for besværligt for brugerne faktisk at få fradragene.

”Det der er interessant er, at Skat synes, de har gjort en masse hjælp tilgængeligt. Så de anerkender der et problem, men de synes også, at de allerede er gået langt for at afhjælpe det,” siger Aske Buemann.

Derfor er det også helt essentielt for Tax Helper at gøre det nemt. Første skridt er at gøre fradragene forståelige. Men for nogle fradrag er der stadig en masse manuelt arbejde, som kan automatiseres.

“Fradraget bliver jo også ligegyldigt, hvis det bliver for besværligt at få.”

”Selv med vores platform, er nogle af tingene meget tidskrævende. Man kan godt forstå, at der er dokumentationskrav for servicefradrag, men fradraget bliver jo også ligegyldigt, hvis det bliver for besværligt at få – hvis man skal have en revisor, for at få de fradrag, man har ret til,” siger Aske Buemann.

Læs også: Ugens Startup: Med sin markedsplads for strikke-opskrifter vil Yarnbook gøre trenden digital

Derfor er næste skridt også at integrere med både Skat og platforme, som er relevante for fradrag, så Tax Helper kan hente den informationerne direkte for borgerne.

Et eksempel på sådan en relevant platform er Happy Helper, som hjælper danskerne med at få gjort rent. Her er Tax Helper langt dialogen om samarbejde, som gør det nemt for brugerne af Happy Helper at få fradrag ved at trække informationen direkte fra platformen, hvor købet af rengøringen er foretaget.

”Vi ved, at deres brugere har ret til fradrag. Kan vi gøre det endnu nemmere at få fradraget ved at integrere vores platforme, er det jo en kæmpe gevinst både for Tax Helper, Happy Helper og brugerne – som basalt set får rabat på ydelsen,” siger Aske Buemann.

Klar til vækstkapital

Indtil nu er udviklingen af Tax Helper finansieret af stifterne selv. Men med de første brugere på platformen, partnerskaber i støbeskeen og en masse nye fradrag på vej, satser de inden længe på at rejse kapital til væksten.

”Jeg tror, man må være ærlig og kigge på vores ydelse: Den er ret unik på nuværende tidspunkt – som jeg ser det er der ikke andre i Danmark, der kan det samme. Men det betyder også, at der hurtigt kan komme andre, der vil gøre det samme. Så det handler om, at vi skal udnytte vores førerposition – og så ser vi også et kæmpe potentiale udenfor Danmarks grænser,” siger Aske Buemann.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY