Startuppet Taask vil være DBA for arbejdskraft. Med flere tusinde brugere, matcher Taask alt fra malere til bryllupsplanlæggere med kunder. Efter millionomsætning dypper Taask nu tæerne i udenlands-ekspansion.

Brugt tøj, sko, pølsevogne og samlefigurer er blot nogle af de ting, der findes på diverse online markedspladser som Trendsales og DBA. Og nu er der en ny spiller på banen.

For en traditionel, online markedsplads er sådan, Michael Hertz beskriver platformen Taask, som han selv er stifter af. Han savnede bare et forum, hvor det ikke var brugte møbler men derimod arbejdsopgaver, der var temaet.

“Ideen opstod, fordi der manglede en spiller på markedet, der var en ‘DBA for arbejdsopgaver’. Man kan finde alt muligt på DBA, bare ikke en maler,” siger Michael Hertz.

Læs også: Ugens Startup: Unicontrol gik fra Lego-model til millionomsætning

Michael Hertz så et hul i markedet, når det kommer til at få løst konkrete opgaver. Han mener, at man hurtigt kan få prakket ting på, når der alligevel kun er én udbyder. Hvis man skal sørge for at have varieret tilbud på en opgave, er det, ifølge Michael Hertz, enormt tidskrævende.

“Jeg ville nemt kunne snydes af en automekaniker, der pludselig mener, at man også lige skal have skiftet dæk og bremser og have ny lak – på trods af man måske bare skulle have tjekket en lille ting. Det kunne hjælpe, hvis jeg havde mulighed for at mødes med forskellige mekanikere, men det er bare tidskrævende, og hvor starter man?,” siger Michael Hertz.

Konkurrence og overblik

I følge Michael Hertz er det på Taask man skal starte. Platformen er skabt til at matche private med professionelle.

“Vi har skabt en markedsplads med arbejdsopgaver til professionelle, der samtidig er en markedsplads med private, der gerne vil haveat  professionelle byder på deres opgaver,” siger han.

Ifølge Michael Hertz ligger den store gevinst i, at brugerne kan få mange bud og dermed konkurrence på prisen. Samtidig hjælper platformen med at skabe overblik over de forskellige udbydere.

Fra bryllupper til utætte toiletter

Lige nu genererer Taask mange opgaver indenfor rengøring, håndværk og flytning, men ønsket er ikke blot at kunne tilbyde de gængse arbejdsopgaver. Startuppet vil gerne være en pose blandede bolcher med alt fra fra bryllupsplanlægger til VVS’ere. Med andre ord skal Taasks opgaver spænde bredt.

Men det er ikke en let opgave. Markedspladsens betalende kunder er udbyderne, og de skal også se en fordel. Derfor lover Taask altid at have opgaver på platformen.

“Vi har et løfte om, at vi altid har mere end 100 opgaver live i Danmark. Hvis der ikke er nok opgaver, er det klart, at det ikke giver mening for virksomheder at være en del af. Det er derfor også en kontinuerlig marketingsplads, der hele tiden skal køre. Udfordringen er, at holde det kørende,” siger Michael Hertz.

Læs også: Ugens Startup: “James Bond spiller ikke Yatzy – det er røvkedeligt”

I skrivende stund er Taask udelukkende at finde på browser, men planen for er at lancere en app inden længe, der blandt andet skal gøre det lettere at kontakte kunder.

“Appen skal kunne noget andet end browseren. Den skal gøre det lettere at opdateres live, og der vil også være andre features, der engagerer de betalende brugere mere. Vi poster en masse penge i udvikling af Taask – og lige nu er det en app, der tager tiden,” siger Michael Hertz.

Kundens eget ansvar

Den digitale markedsplads vil give et stort og bredt udvalg, men det giver også plads til snydere. Michael Hertz gør det klart, at virksomheden kun står for matchmaking – resten er brugerens eget ansvar. Virksomhederne, der kan byde på opgaven, skal blot have et CVR-nummer til oprettelse.

“Vi tager kun ansvar for matchmaking. Man kan ikke betale gennem os. Servicen for private er jo gratis, og vi gør opmærksom på, at det er på eget ansvar. Visionen er egentlig at selve kontakten kan gå gennem os, men anmeldelse og betaling foregår uafhængigt,” siger Michael Hertz.

Selvom virksomheden ikke har planer om, at være et betalingsled, kommer der i appen til at være en anmelder-funktion, så det bliver nemmere at kvalitetssikre udbyderne.

Dypper tæerne over grænsen

Startuppet har i dag fem ansate samt tre studentermedhjælper. De har også fået en investering på 800.000, og sidste års omsatte det unge startup for 2,5 mio. kroner. Målet i 2020 er at få omsætning op på 4,5 millioner.

Foruden et ønske om knap en fordobling i omsætning, vil Michael Hertz gerne have Taask til stede i fire nordeuropæiske lande i 2021.

“Vi vil gerne blive førstevalget for alle, men vi gør det på en ydmyg måde. Vi har ikke behov for at være de allerbedst hurtigst muligt. Vi tager os den tid det kræver for at beholde et godt produkt og ikke forhaste,” siger Michael Hertz og fortsætter:

“Men det går godt, og det er fedt at vi lykkedes med den gamle markedsplads-platform. Det er immervæk sjældent. Vi føler virkelig, at vi har fundet første spadestik til den hellige gral indenfor markedsplads-løsning,” siger Michael Hertz.