Ugens Startup vil have virksomheder til at tale til medarbejderne gennem podcasts

Ugens Startup vil have virksomheder til at tale til medarbejderne gennem podcasts

Kommunikation med medarbejderne behøver ikke være en møgkedelig oplevelse på et intranet, som aldrig bliver besøgt. Startuppet Dive.fm vil hjælpe virksomheder med at skabe vedkommende podcasts til medarbejderne.


På et tidspunkt bliver virksomheder så store, at man ikke længere kan samle alle medarbejderne omkring et bord. Og i takt med at virksomheden vokser, bliver det både sværere men også vigtigere at kommunikere værdier såvel som den generelle udvikling ud til medarbejderne på tværs af teams, afdelinger og lokationer – så alle trækker i samme retning.

For mange virksomheder har intranettet været den vigtigste kanal til at løse dén opgave i årtier; et internt kommunikationsværktøj der næsten er blevet synonym med uinspirerende og tør information. Og i takt med at nye kanaler som Linkedin og Slack har gjort sit indtog, er intranettet blevet mindre og mindre relevant.

“Intranettet er jo egentlig til for at medarbejdere kan få nyheder fra virksomheden – når der sker nyt i andre afdelinger eller der kommer en ny strategi. Men mange medarbejdere opdager i stedet om nye tiltag på Linkedin eller i pressen – ikke på intranettet,” siger Vlad Gidea.

Derfor har Vlad Gidea stiftet virksomheden Dive.fm, som vil hjælpe virksomheder med at gøre kommunikationen med medarbejderne mere effektiv og spændende ved at bruge podcasting som kanal.

Det skal være nemt at skabe

Grundidéen bag Dive.fm er et lukket, digitalt univers, hvor virksomheden kan udgive forskellige podcasts til medarbejderne. Men allerede tidligt i udviklingen af platformen opdagede startuppet, at de ikke bare skulle bygge håndtering og distribution af podcasts i et lukket forum. De skulle også gøre det let for virksomheden faktisk at optage podcasts.

“Vi begyndte tidligt at fokusere meget på creator tools, for uden dem ville vi bare være en lukket Spotify for virksomheder,” fortæller Vlad Gidea, stifter og CEO i Dive.fm.

I praksis hjælper Dive.fm allerede fra planlægningsfasen – inden der trykkes på optag-knappen. Her kan brugeren bygge sin fortælling op omkring et slideshow, hvor de væsentligste pointer noteres, og længden på hver pointe defineres.

Når optagelsen begynder vises slideshowet direkte på telefonen som en slags teleprompter, så værten løbende kan se de planlagte emner og følge tiden.

Efter optagelsen er i hus, er lydfilen allerede opdelt i bider tilsvarende de planlagte pointer fra slideshowet, så det er let at klippe eller omarrangere på bagkant. Samtidig har platformen et par tekniske es i ærmet, som fjerner baggrundsstøj og forbedrer lydkvaliteten på stemmen. Og så laver den automatisk en transskription på hele optagelsen, som hjælper i redigeringsfasen: Fjerner man en sætning i den transskriberede tekst, klipper softwaren selv den tilsvarende bid ud af lydfilen.

”Vi vil gøre det så nemt, at alle medarbejdere får evnerne til at optage en podcast, som er vedkommende og lyder godt – det skal ikke bare være en enkelt person på hovedkvarteret, der er afsender på det hele,” siger Vlad Gidea.

Mere end bare intranet

Med sit værktøj til at producere engagerende lyd håber Dive.fm at løfte intranettet til et nyt niveau, hvor medarbejderne faktisk har lyst til at lytte med til nyheder eller motiverende indspark fra ledelsen på vej til arbejde. Men startuppet mener også, at lydformatet giver mulighed for at blive mere end det.

”Vi ser det ikke bare som intern kommunikation, men som et værktøj til at engagere medarbejderne på en meningsfuld måde helt generelt. Eksempelvis som et værktøj HR kan bruge til onboarding,” siger Vlad Gidea.

Løsningen fra Dive.fm er gratis at komme i gang med for små teams, mens det koster et abonnement pr. bruger hvis hele virksomheden skal på. Startuppet tester i øjeblikket løsningen med en række store, danske virksomheder, som allerede bruger podcasts internt eller eksternt.

Dive.fm var sidste år finalister i Slush100 – som en af de yngste startups, der pitchede på scenen sammen med andre europæiske startups, der allerede havde venture-kapital i ryggen.