Ugens startup vil være enhjørning inden 2025: »Der er et paradigmeskift på vej i rejsebranchen«

Ugens startup vil være enhjørning inden 2025: »Der er et paradigmeskift på vej i rejsebranchen«

Det danske startup Tryp.com vil revolutionere rejsebranchen med en ny AI-platform, der skal gøre særligt ture med flere destinationer både lettere og bedre. Og folkene bag er ikke i tvivl om, hvad virksomheden kan blive til.

I fly fra Kastrup til London. Med tog til Paris. Og så bilen til Barcelona.

At planlægge en rejse kan I sig selv føles som et fuldtidsarbejde. Særligt når turen går til flere destinationer og det derfor kræver logistisk snilde og rigeligt med tålmodig at få flyafgange, togpriser og biludlejningsservices til at gå op i en højere enhed. Men måske er der hjælp at hente.

Det unge danske startup Tryp.com blev grundlagt i 2019 i Odense på Fyn af seks ingeniører med en mission om bruge teknologi i kampen mod de logistiske rejsehovedpiner. Resultatet er en ny bookingplatform for multidestinationsrejser, der ved hjælp af kunstig intelligens samler fly, hoteller og afgange i rejsepakker, der giver mening. Du indtaster bare, hvor du er, og hvornår du er fri til at rejse, og hvad du forbinder med en god tur. Resten tager Tryp.coms AI-motor sig af.

“Verden er i forandring. Pandemien har åbnet op for at arbejde når som helst og hvor som helst. Det kalder på nye rejseplatforme, der i langt højere grad kan levere, hvad den moderne rejsebruger ønsker: Kvalitetsture, -besøg eller -ophold planlagt intelligent, men hvor destinationen ikke nødvendigvis er bestemt på forhånd. Der er et paradigmeskift på vej i rejsebranchen.”

Sådan siger Victor Thomsen, medstifter af startuppet, og henviser til det faktum, at 40 procent af Airbnb-brugere i dag ikke har en fast destination i tankerne, når de bestiller et ophold.

Idéen til platformen opstod, da André Rangel de Sousa, som er uddannet mekanikingeniør, skulle på en rundrejse med sin kæreste.

“Inden turen havde vi nogle ting, vi vidste, vi gerne ville se. Udover det var vi åbne over for, hvordan rejsen ellers blev skruet sammen. Men da vi gik i gang med at planlægge, var jeg nærmest i chok over, hvor besværligt og manuelt det var at arrangere. Og det besluttede vi os for at gøre noget ved,” fortæller André Rangel de Sousa.

Fra SDU til Portugal

Da André vendte hjem til Danmark fra rejsen, samlede han yderligere fem medstiftere fra både hjemlandet i Portugal og fra SDU, hvor han på daværende tidspunkt studerede. Både Hélio Domingos (CTO), Inês Jorge (Head of Data), Tiago Martins (AI-specialist), Sebastian Nørgaard (Head of Front End) og Victor Thomsen (Head of Infrastructure) var alle klar på at løse problemet.

Hver især arbejdede de fuld tid i andre startups og Tryp.com bootstrappede i to år, før de i 2021 fik to engelinvestorer, Vækstfonden og Innofounder med ombord som støtte.

“Første udfordring var at træde et skridt tilbage og kvalificere: Hvad er en god tur? En god pris, seværdighederne, børnevenligheden, flere forskellige destinationer – det kan være meget individuelt. Vi vil gerne være lidt ligesom rejsebranchens version af Netflix. Et sted, der samler det hele på en overskuelig, intelligent og transparent måde,” fortæller André Rangel de Sousa.

Tryp.coms AI-motor tager højde fra alt fra vejrmønstre og attraktionsværdi til logistikken og prisen bag hver individuel dag, når turen byder på flere forskellige byer, lande eller destinationer.

Vil være enhjørning

I dag har Tryp.com op til 70.000 besøgende om måneden fra over 110 forskellige lande med et særligt tilstedevær i Storbritannien, Italien, Portugal og Danmark. Og virksomheden beskæftiger 18 ansatte.

Forretningsmodellen er baseret på kommission, platformen får fra hoteller og flyudbydere, hver gang de sammensætter og sælger en pakkeløsning. Og med planer om snarligt at lukke en investeringsrunde, som blandt andet skal bruges til at udvikle muligheden for klimavenlige rejser i AI-motoren, går det fremad i startuppet. Og det skorter heller ikke på ambitionerne.

“Vi vil revolutionere rejsebranchen og skabe den mest avanceret rejsesøgemaskine til dato.  Og så selvfølgelig blive så stor en virksomhed, at vi en dag har tid til at bruge vores egen platform. Hvis vi kan nå det punkt, ville det være dejligt,” griner Victor Gram Thomsen.

“Lad os se, hvordan investeringsrunder og fremtiden generelt kommer til at flaske sig. Men der er ingen tvivl om, vi har en ambition at være til stede alle steder overalt. Alle steder i verden. Jeg tror på, at vi har fået unicorn-status inden for de næste tre år,” fortsætter André Rangel de Sousa.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY