You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup vil være Europas største investeringsapp for Gen Z: ”Branchen er støvet og indspist”

Endavu er stiftet i 2022 af Martin Roland Knudsen, Casper Sylvest Helledi og Jesper Borgstrup, som hver især kom fra ledende stillinger hos henholdsvis Saxo Bank, McKinsey & Co. og Coinify.

Som en af de første af sin slags vil fintech-startuppet Endavu være de unges foretrukne investeringsplatform. Ambitionen er at nå 1 mio. brugere inden for tre år og på sigt blive det sted, de yngre generationer opsparer deres pension.

Som en af de første af sin slags vil fintech-startuppet Endavu være de unges foretrukne investeringsplatform. Ambitionen er at nå 1 mio. brugere inden for tre år og på sigt blive det sted, de yngre generationer opsparer deres pension.

Det skal være lige så nemt at investere i aktier som at lave en playliste på Spotify eller bestille aftensmad fra Wolt.

Derfor er det danske fintech-startup Endavu gået i luften med en investeringsplatform, som skal gøre det hurtigt og billigt at investere sine penge. Særligt for yngre mennesker – Millennials (født omkring 1977-1995) og Gen Z (født omkring 1995-2012), som appen håber at få i gang med at investere.

”Dem der investerer i dag, er dem, der har mindst behov for det. Det er ofte dem, der allerede har erfaring fra industrien, forstand på finans eller har mange penge i forvejen,” siger Martin Roland Knudsen, der er CEO og medstifter af virksomheden.

Martin Roland Knudsen CEO og medstifter af investeringsplatformen Endavu

Ligesom på mange andre platforme kan brugere gennem Endavu-appen let investere i aktier, ETF’er og investeringsfonde fra mere end 25 globale markeder. Men som den første i Danmark tilbyder Endavu såkaldt ”fractional shares.”

Det betyder, at man kan få lov til at investere i en mindre del af en aktie, og f.eks ikke behøver at hoste de godt 1.000 kroner op, det koster at købe en hel Novo Nordisk-aktie.

“Vi har startet Endavu for at gøre det nemmere for folk at høste den frugt, der er i aktiemarkedet. For at gøre det nemmere for flere at komme i gang med at investere, simpelthen,” forklarer medstifteren.

En følelse af fællesskab

Det er blot et af de mange forskellige tiltag, der skal sikre, at Endavu taler særligt til de yngre generationer. Dem, for hvem begreber som banker og pensionskasse i stigende grad vil blive erstattet af andre aktører.

”Branchen er støvet og indspist. Når du snakker med en bankrådgiver, er der en interessekonflikt, for bankerne vil selvfølgelig gerne have dig til at købe de produkter eller ydelser, de tjener mest på.”

I stedet har folkene bag Endavu sat alt ind på at skabe et fællesskab i appen, hvor brugerne i højere grad kan inspirere og dele med hinanden, hvad de investerer i, fortæller Martin Roland Knudsen.

”Det har været vigtigt for os at skabe et community-ben, hvor folk kan interagere med hinanden, lære af andre i samme situation – uden at du har den der interessekonflikt. Vi henvender os særligt til Gen Z og Millennials og vi ved, at følelsen af fællesskab er vigtig for det segment.”

Licens på rekordtid

Endavu er stiftet i 2022 af Martin Roland Knudsen, Casper Sylvest Helledi og Jesper Borgstrup, som hver især kom fra ledende stillinger hos henholdsvis Saxo Bank, McKinsey & Co. og Coinify.

Idéen til platformen er vokset ud af en frustration over, hvor svært tilgængeligt det var at investere mange steder, fortæller Martin Roland Knudsen.

”Jeg sad i mit forrige job og tænkte, at det ikke kunne være rigtigt, at det at investere er så uigennemsigtigt og besværligt så mange steder. Vi havde egentlig alle tre gode jobs, men fælles for os alle var også, at vi havde lyst til at gå ’all in’ på noget, der var drevet af passion.”

Som noget af det første, gjorde folkene bag Endavu to ting. Først og fremmest sikrede de sig en større fundingrunde, som lagde fundamentet for virksomheden. Kapitalen var også nødvendig for at at opnå den fondsmæglerlicens fra Finanstilsynet, fintech-startuppet blev tildelt på rekordtid få måneder efter grundlæggelsen.

I dag har virksomheden 10 medarbejdere. Og en del af forretningsplanen er, at det tal skal holdes nede. Det er nemlig en af grundende til, at Endavu kan tilbyde et større spænd af aktier og ETF’er og kurtagefri handel af amerikanske aktier.

”Hvis du kigger på banker og andre steder, man kan investere, så har de jo flere tusinde mennesker ansat med IT-infrastruktur, bureaukrati og powerpointslides, der skal vedligeholdes. Vi er ti mennesker, der fokuserer benhårdt på kerneopgaven. Vi har slet, slet ikke de samme omkostninger som andre,” fortæller Martin Roland Knudsen.

Vil være Gen Z’s pensionskasse

I skrivende stund er fintech-startuppet i luften med en iPhone-version af platformen, der har cirka 5.000 brugere. Derudover er en desktop- og en android-version på vej.

I løbet af efteråret håber man på sneboldseffekten i både Danmark og Europa – også uden, at antallet af ansatte stiger voldsomt.

”Ambitionen er, at vi skal have en million glade brugere over hele Europa med 30 ansatte over tre år,” siger Martin Roland Knudsen.

Og på længere sigt er ambitionerne tårnhøje.

”Om 10 år skal vi være den service, man ikke kan leve uden. Vi skal være den app i Europa, der giver dig den fleksibilitet, så hvis du hader din chef, er du ikke tvunget til at arbejde 9-5. Vi skal være erstatningen for Gen Z og Millennials pension,” fortsætter han.

Folkene bag Endavu

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY