You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup vil være hele Europas digitale forsikringsselskab for digitale forbrugere

Stifterne af Frankly Insure (fra venstre): Nicolai Arnholm Alexander Skjøth og Ivar Sperling. For at komme godt fra start med forsikrings-startuppet greb Alexander Skjøth knoglen i bedste entreprenørstil og ringede til forsikringsmægleren AON, der med en årlig omsætning på henved 100 milliarder kroner er verdens andenstørste af sin slags. Og han fik god hjælp med på vejen.

Webshops og butikker kan nu tilbyde forsikring af alle deres produkter sammen med købet gennem startuppet Frankly Insure. Ambitionen rækker meget længere, så det unge startup er allerede på vej til udlandet.

Webshops og butikker kan nu tilbyde forsikring af alle deres produkter sammen med købet gennem startuppet Frankly Insure. Ambitionen rækker meget længere, så det unge startup er allerede på vej til udlandet.

Hvad gør man, hvis man gerne vil starte et forsikringsselskab, men ikke ved, hvad det faktisk kræver? Man ringer da bare til AON, som er en af verdens største forsikringsmæglere (altså forsikringsselskabernes forsikringsselskab) og spørger dem til råds.

Det gjorde Alexander Skjøth i hvert fald. Og selvom det multinationale selskab har i omegnen af 50.000 medarbejdere, fik han fat i den helt rette i Danmark.

“Jeg får fat i chefen for den nordiske afdeling og fortæller, at vi gerne vil være forsikringsformidler. Han griner, for det kan man ikke bare lige blive. Så han gav os lektier for: 30 spørgsmål vi skulle svare på, og hvis han synes det så seriøst ud, ville han gerne hjælpe os videre,” fortæller Alexander Skjøth med et stort smil.

Han lagde sig i selen sammen med sin barndomskammerat og medstifter Nicolai Arnholm, og fik løst lektierne så tilfredsstillende, at de kunne blive hjulpet videre. Og det betød, at de indenfor tre måneder var blevet sat i kontakt med Ivar Sperling, der er tidligere CEO for Tryg Baltica International og Next forsikring men nu blev den den tredje medstifter af det nye forsikringsselskab, som skulle få navnet Frankly Insure.

Så let som at modtage betaling

Først var idéen egentlig en ny slags forsikring for kæledyr, men undervejs opdagede Alexander Skjøth sammen med teamet en meget større åbning i markedet: Forsikring indbygget i købsoplevelsen direkte i webshops og butikker, så man kan forsikre sit nye produkt med ét klik.

“Privatforbrugere vil faktisk gerne have forsikringer, hvis det præsenteres relevant for dem. Så vi skal gøre det smart, simpelt og billigere, så alle kan være med,” siger ALexander Skjøth, der i dag er CEO for Frankly Insure.

Den integrerede forsikringsløsning, som Frankly Insure tilbyder, kender du sikkert allerede fra store kæder som Elgiganten og Power, hvor den nye fladskærm eller vaskemaskine kan forsikres med det samme. I dag er der bare ikke ret mange, der tilbyder den service; det er dyrt og komplekst, og derfor forbeholdt de største kæder. Men det laver Frankly Insure nu om på, så selv den mindste webshop og butik kan tilbyde forsikring på nye køb.

“I dag er det sindssygt let at integrere en betalingsløsning – Stripe, Klarna og Anyday har fede løsninger, der integrerer til alle mulige systemer. Men der er ikke en eneste løsning, der gør det let at integrere forsikringsprodukter. Det er dét, vi ændrer på,” siger han.

Frankly Insure forsikrer produktet direkte i købsflowet på et fast abonnement som betales månedligt uden binding og den første måned er gratis Her ses produktforsikringen fra Frankly Insure hos Shark Gaming som var startuppets første partner

Vil være en anderledes forsikring

Som Alexander Skjøth blev advaret om tidligt på rejsen, bliver man ikke bare uden videre forsikringsformidler. Frankly Insure har brugt et år på at søge licenser, godkendelser og den rette forsikringspartner. Sidstnævnte måtte de til Frankrig for at finde – partneren skulle nemlig have en moderne, teknisk infrastruktur, hvis startuppet skulle lykkes med sin mission om et skalerbart forsikringskoncept, der let kunne integreres hos andre.

”Vores langsigtede mål er, at der skal ligge forsikring i alle køb. Derfor har vi gjort det endnu simplere og lettere at forstå. Alt er månedlig betaling og uden binding – det er vi de eneste i Norden der gør. Hvis du bare gerne vil have den bedste dækning uden bullshit, når du står med problemet, så kan det sagtens betale sig at købe forsikringen som et add-on,” siger Alexander Skjøth.

Det skal være nemt at oprette en forsikring med Frankly Insure, men det skal være lige så nemt at overskue forsikringerne og opsige dem igen, hvis ikke man har brug for dem.

“Vi prøver jo at gøre det anderledes. Vi ringer ikke vores kunder op bagefter for at opsælge. Hele vores strategi er, at forbrugerne skal have tillid til at bruge os, så vi har gjort det absurd nemt at opsige: Du kan gøre det via Mobilepay, hvor du får en notifikation hver måned, som du kan opsige. Forhåbentlig betyder det ,at de næste gang også vælger at få forsikret deres nye skærm gennem os,” siger Alexander Skjøth.

Fuld fart på ekspansionen

I november sidste år tilbød Frankly Insure for første gang sin forsikring til kunder, der købte en ny computer hos Shark Gaming. Siden har de fået over 120 partnere på i form af webshops og butikker, mens licenser og godkendelser er på plads til Norge og Sverige, hvor de lancerer til sommer.

Lige nu fordobler de omsætningen hver måned, og startuppet står overfor at rejse en investering på 3 mio. euro, så de for alvor kan sætte fart på udrulningen af deres forsikringer.

“På sigt vil vi jo gerne selv tilbyde en indboforsikring for dem, hvor det ikke giver mening at have enkeltforsikring. Vi havde egentlig ingen planer om at lave indbo før 2025, men i og med at Undo er blevet opkøbt, kommer der lige pludselig et rigtig interessant hul i markedet uden en fuldt digital forsikingsleverandør,” siger Alexander Skjøth.

Sikkert er det dog, at den integrerede forsikringsløsning inden længe skal udenfor landets grænser, for ambitionerne er store.

”De helt store armbevægelser er, at vi tror på, at vi kan være det digitale forsikringsselskab for digitale forbrugere i Europa. Vi er det eneste selskab, som omkostningseffektivt kan penetrere de her svære markeder på grund af vores distributionsmodel. Og vi er allerede på vej til Norge og Sverige, hvor vi kommer til at sælge de første policer i løbet af sommeren 2024. Går alt efter planerne er vi i Tyskland og Holland til næste år.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY