You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Uizard rejser 19 mio. til at videreudvikle ”krusedulle-til-app”-løsning

Efter at have tilbragt flere år i web-industrien var Tony Beltramelli, Henrik Haugbølle, Ioannis Sintos og Florian van Schreven frustrede over processen med at skabe apps og hjemmesider. De besluttede sig derfor at angribe hele processen fra en ny vinkel, og stiftede Uizard i 2017.

Det danske startup Uizard har netop lukket en investeringsrunde på 19 mio. kroner. Hvis startuppets teknologi slår igennem kan det accelerere udviklingen af software. 

 

Det danske startup Uizard har netop lukket en investeringsrunde på 19 mio. kroner. Hvis startuppets teknologi slår igennem kan det accelerere udviklingen af software. 

 

Det danske startup Uizard har sat sig for at skabe en genvej for alle softwareudviklere eller glade amatører, der vil udvikle en hjemmeside eller en app. Istedet for at hyre et hold af programmører og designere kan man nøjes med at tegne en grovskitse af en idé ned på et stykke papir, og kort tid efter havde en fungerende wireframe af din software.

Uizards løsning oversætter altså krusseduller til kode. Hvis løsningen slår igennem, har den potentialet til for alvor at både ændre og accelerere processen fra ide til faktisk website eller app fra dage til minutter ved at udnytte machine learning og computer vision.

“Processen for at bygge hjemmesider og apps har fundamentalt set ikke ændret sig siden internettets begyndelse i 90’erne, og den er stadig overraskende langsom og fuld af gentagelser. Machine learning har potentialet til at hjælpe designere og udviklere til at fokusere på det, der virkelig betyder noget,” siger Tony Beltramelli, medstifter og CEO i Uizard, som tidligere i år var på Forbes liste over ’30 under 30′.

Den unikke teknologi har nu kastet en seed-investering af sig på 2,8 mio. dollars – 19 millioner kroner.

Investorer spår teknologien en stor fremtid

I may sidste år lukkede Uizard deres første investeringsrunde på knap 5,5 millioner kroner. Blandt investorerne var de to nordiske venturefonde Nordic Web Ventures og byFounders.  Denne gange har byFounders ledt an i runden. Men også de amerikanske venture fonde AV8 Ventures, LDV Capital, New York Venture Partners samt en række private investorer er med i runden.

“Uizards teknologi er unik, og præcisionen i deres værktøjskasse er nu så stærkt, at de er i en god position til at tage en stor del af markedet. Kombineret med et stærkt stifterhold har du grunden til, at vi har valgt igen at satse på Uizard,” siger Tommy Andersen, Managing Partner i byFounders og medlem af Uizards bestyrelse.

Også medinvestoreren fra AV8 Ventures spår det danske startup en stor fremtid på design-markedet.

“Vi har set enorm vækst indenfor design på tværs af industrier i de seneste år. Men der er stadig mange underservicerede segmenter og betydelige fejl i det nuværende design-workflow, som ikke udnytter kunstig intelligens. Vi er imponerede over Uizards evne til at bruge deep lerning som en kerne i deres unikke løsning, og af hvordan Uizard lærer maskiner at automatisere design processen,” siger Baris Aksoy, General Partner i AV8 Ventures.

Unik teknologi I beta

Uizard lancerede en lukket beta-version af sin løsning for et år siden, og virksomheden hjælper i dag teams over hele verden med at forbedre deres proces.

Der findes endnu ikke nogle store konkurrenter, der på samme måde kan omdanne en skitse på et stykke papir til funktionel software.

En af de virksomheder, der har forsøgt sig, er Airbnb, som lavede det interne program ‘Sketch2cod’. Og nu har Uizard fået Benjamin Wilkins, lead designer på Sketch2code, med i sit advisory board.

“Det bør ikke tage tid at teste en ide. Nye teknologier vil gøre teams i stand til at designe nye produkter på en hurtig og intuitiv måde, og Uizard er på forkant med den udvikling,” siger han.

UGENS STARTUP: