You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ukrainsk landminestartup vinder TechBBQ-pris: “Jeg ser det som en enorm humanitær milepæl”

V`yacheslav Shvaydak, CEO og stifter af Dropla Tech.

Selvom finalefeltet var stærkt blandt de udvalgte startups til iværksætterkonkurrencen North Star Pitch, gik prisen i år til et ekstra særligt formål.

Selvom finalefeltet var stærkt blandt de udvalgte startups til iværksætterkonkurrencen North Star Pitch, gik prisen i år til et ekstra særligt formål.

Til iværksætterkonkurrencen North Star Pitch Competition afholdt af TechBBQ og Google var ti up-and-coming baltiske og nordiske startups udvalgt til at pitche på scenen. 

Og vinderen i år var noget ganske særligt.

Valget faldt nemlig på startuppet Dropla Tech, der er i færd med at udvikle en ny sensorteknologi for mere effektivt at kunne minerydde krigsramte områder – særligt med henblik på Ukraine, hvor stifteren selv er fra.

“Jeg ser det som en enorm humanitær milepæl, fordi vi har så stort et landområde. To millioner mennesker i Ukraine er naboer til denne tavse terror. Når man bor ved siden af landminefelter, er man altid i krig. Man nægtes ethvert fællesskab og området tømmes for økonomiske muligheder,” indleder V`yacheslav Shvaydak, CEO og stifter af Dropla Tech.

Kapital skal gå til forskning

Hidtil har de forskellige teknologier – bl.a magnetisk sensorteknologi – alle har sine begrænsninger. Dropla håber, at deres nye sensorfusion og kunstig intelligens på sigt kan ændre detektering og fjernelse af ueksploderet ammunition.

Og med de 40.000 DKK i præmiepenge fra TechBBQ, var Shvaydak ikke i tvivl om, hvad de nye midler skal gå til.

“Vi bruger kapital på vores forsknings- og udviklingsteam i Ukraine. Men det er et tværfagligt projekt, hvor hver sensorteknologi kræver sine egne eksperter. De her penge kan være med til at starte den proces.”


De udvalgte startups til North Star Pitch Competition(TechBBQ og Google)

  • Tryp.com – André Sousa, CEO 
  • FlexThor – Mohammad Meraj Alam, Co-founder & CEO Flexthor
  • Klu – Sami Abuzarifa, CEO and Co-Founder 
  • Flexpenser – Amin Kazemzadeh, the CEO 
  • Exo360 – Mads Terndrup, Founder & CEO 
  • Dropla – V`yacheslav Shvaydak, CEO 
  • All.u.me – Dorte Caroline Knudsen, founder and CEO 
  • Codigy – Igor Podoprygora, CEO & Co-founder 
  • Completion – Andreas D. Christiansen, Founder and CEO 
  • Voovoo – Vaho (Vakhtang) Iashvil, CEO

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY