You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Undersøgelse: Ni ud af 10 iværksættere er utilfredse med Regeringen

Peter Kofler, Bestyrelsesformand hos Danske Iværksættere

97 procent af alle iværksættere mener, at Regeringen ikke fokuserer nok på iværksætteri. Det er den højeste andel i flere år, viser en ny undersøgelse fra brancheorganisationen Danske Iværksættere.

97 procent af alle iværksættere mener, at Regeringen ikke fokuserer nok på iværksætteri. Det er den højeste andel i flere år, viser en ny undersøgelse fra brancheorganisationen Danske Iværksættere.

Økonomisk usikkerhed, inflation og rekordmange konkurser. 2023 viste sig at være et herrens år for de danske iværksættere, der da også efterlyser politisk handling fra Christiansborg.

Det viser den nyeste undersøgelse, ‘Iværksætteranalyse,’ som brancheorganisationen Danske iværksættere udgiver hvert år.

Her mener flere end ni ud af 10 (97 procent) ud af de i alt 567 adspurgte iværksættere, at regeringen mangler tilstrækkelig fokus på iværksætteri. Det er højere end både sidste og forrige år, hvor andelen ellers også var høj.

Det sker i kølvandet på, at regeringen i mange gentagende gange har udsat deres længe ventede
iværksætterstrategi.

“Det kommer af, at det – på trods af et markant afsat beløb til iværksætteri og utallige skåltaler – er mere end tre år siden, at der skulle have været fremlagt konkrete politiske initiativer for dansk iværksætteri. Men endnu intet er sket,” udtaler Peter Kofler, Bestyrelsesformand hos Danske Iværksættere, i rapporten, der tæller cirka 40 sider i alt.

Diversitetsagendaen halter bagefter

I undersøgelsen fremgår det også, at der er sket en markant stigning på 80 procent fra sidste år i andelen af iværksættere, der oplever negativ forskelsbehandling på baggrund af deres køn.

Af de iværksættere, der oplevede negativ forskelsbehandling i 2023, var 81 procent af dem kvinder. Blot 19 procent var mænd.

Men problemet stikker dybere end som så. For hver 10. iværksætte har selv, eller kender en, der har, oplevet negativ forskelsbehandling på grund af en diagnose.

Og selvom det er første gang, at Danske Iværksættere undersøger, om iværksættere oplever at blive forskelsbehandlet på baggrund af en diagnose. Det skyldes, at barrierer i iværksættermiljøet på grund af diversitet længe har centreret sig omkring en kønsdiskussion, på trods af at flere iværksættere med diagnoser er stået frem med deres historie.

“Det er problematisk, at den i forvejen høje andel af kvindelige iværksættere, som oplever at blive behandlet uretfærdigt, stiger. Bekæmpelse af negativ forskelsbehandling og mere fokus på at styrke diversitet i økosystemet er derfor et vigtigt skridt, den nuværende regering bør tage, for at skabe mere lige muligheder blandt iværksættere,” lyder det i rapporten.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY