You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Undo fejrede sine 50.000 kunder i slutningen af 2023. Nu lukker Tryg dem ned.

Forsikrings-startuppet Undo har været en succeshistorie siden lanceringen i 2017. Alligevel opløses brandet nu, og kunderne overgår til forsikringsselskabet Tryg.

Ved årsskiftet overtog Tryg hele ejerskabet i det succesfulde forsikringsstartup Undo, som nu konsolideres ind i moderselskabet. “Hvordan regner Danmark med at være konkurrencedygtig globalt, når vi igen og igen blokerer fremgang?,” spørger tidligere medarbejder.

Ved årsskiftet overtog Tryg hele ejerskabet i det succesfulde forsikringsstartup Undo, som nu konsolideres ind i moderselskabet. “Hvordan regner Danmark med at være konkurrencedygtig globalt, når vi igen og igen blokerer fremgang?,” spørger tidligere medarbejder.

Der er en tårnhøj mur, som skal overstiges, hvis man som iværksætter vil ind og udfordre forsikringsbranchen, der er domineret af nogle få, meget store virksomheder. Men det lykkedes for startuppet Undo, der i slutningen 2023 kunne fejre kunde nummer 50.000 til sit digitale forsikringstilbud.

Ved årsskiftet fik succeshistorien dog en ende: Forsikringsselskabet Tryg, der har været med i Undos ejerkreds siden starten, købte resten af selskabet, som nu konsolideres med resten af forsikringsforretning. Undo-kunderne overgår til Tryg, og startup-brandet lukkes.

Læs også: Undo runder 20.000 forsikrings-kunder: ”Vores nordstjerne er forståelighed”

“Vores samarbejde med Undo var en strategisk satsning, som havde til formål at opbygge erfaring med at drive et digitalt forsikringsselskab,” fortæller Henrik Grønborg, direktør for Trygs privatforretning i Danmark, i en pressemeddelelse.

“Men både Tryg og Undo står et andet sted nu end i 2017. Investering i digitalisering og innovation er væsentlige elementer i Tryg-koncernens strategi, og der er identificeret en række interessante skalafordele og muligheder for at gøre brug af de gode digitale løsninger fra Undo i Trygs egne distributionskanaler.”

“Jeg er ked af det på vegne af de danske forbrugere”

Overtagelsen sker i al mindelighed, og i pressemeddelelsen får konsolideringen sin velsignelse med på vejen fra medstifter af Undo og administrerende direktør i selskabet, Sophie Bohr Grønbæk. Alligevel falder lukningen en tidlig medarbejder i selskabet for brystet.

“Nu tvinger Tryg dem (Undo red.) til at lukke ned. Hvorfor? Undo har succesfuld disruptet den gamle investeringsbranche, og nu har Tryg overbevist sine aktionærer om, at de selv er “innovative” og har besluttet at dræbe det hurtigtvoksende insurtech-selskab, som jeg hjalp med at lancere tilbage i 2018,” skriver Philip T. Wylonis, der var CMO for Undo fra 2018 til 2019, på Linkedin,

I hans udlægning har storaktionæren Tryg tvunget stifterne til at lukke selskabet. En udvikling han sammenligner med taxiselskaberne, der skubbede Uber ud af det danske marked.

“Jeg er ikke kun ked af det på stifternes vegne, men også på vegne af de danske forbrugere. Hvordan regner Danmark med at være konkurrencedygtig globalt, når vi igen og igen blokerer fremgang? Med AI-revolutionen lige om hjørnet ville det ikke overraske mig at se os miste meget mere innovation, så vi kommer bagerst i feltet.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY