Med 16.000 kunder på to år har startuppet Undo bevist, at de kan tiltrække de unge til forsikring med tech. Derfor investerer Tryg nu yderligere 35 mio. kroner i virksomheden, som skal bruges på at slå hul på markedet for bilforsikring.

For to år siden meldte startuppet Undo sig som udfordrer på forsikringsmarkedet. Med et mobilbaseret produkt og 25 mio. kroner i ryggen fra forsikringsmastodonten Tryg ville virksomheden tage kampen op med det støvede marked.

I dag har startuppet bevist, at deres digitale forsikringskoncept faktisk udfordrer markedet. Ved årsskiftet rundede de 10.000 kunder, og i dag er det antal vokset til 16.000 – primært unge, som den etablerede forsikringsbranche har haft svært ved at trænge igennem til. Og det har nu sikret virksomheden endnu en investering fra Tryg – denne gang på 35 mio. kroner.

”Det er jo netop fordi, man har set, at vores vækstmotor virker, at man poster flere penge i,” mener Sophie Bohr Grønbæk, CEO og medstifter af Undo.

Læs også: Undo vil udfordre branchen med gennemskuelig forsikring fra mobilen

Selvom antallet af kunder – og dermed indtjeningen – vokser massivt, er Undo stadig i gang med at bygge og udvide produktet. Næste skridt er en bilforsikring. Et produkt der i sig selv er kompliceret, og som med Undos techlag ovenpå kun kræver flere ressourcer at få til markedet.

”Med det momentum vi har nu, skal vi have en kile ind i det tilstødende marked for bilforsikring, som kan vise sig at være endnu større. Kan vi bringe samme væsktmotor ind i bilforsikring, er det enorm interessant,” siger Anders Valentin, COO og medstifter af Undo.

Smartphonen udregning personlig bilforsikring

Undo har haft succes med sin modulære og fleksible tilgang til forsikring, hvor brugerne kan vælge lige præcis den dækning, de har behov for – uanset om det er indboforsikring, tyveri eller forsikring af deres Hövding-cykelhjelm.

”Bilproduktet kommer til efteråret, og det er lidt en ny tilgang til at prissætte bilforsikring. I dag betaler du præmie ud fra generaliseringer af demografi: Er du ung kører du dårlig. Det vil vi vende om og sige: Du betaler efter den du er bag rattet – ikke den du er på papiret,” Sofie Bohr Grønbæk.

I praksis vil Undo brugen sin app på brugernes smartphones til at registrere deres kørsel i en periode ved hjælp af smartphonens sensorer: Hvornår på døgnet kører de, hvor hurtigt kører de og bremser de hårdt op? Ud fra den målte adfærd vil brugeren efter måle-perioden få et tilbud ud fra deres køremønster.

Den mere individuelle måde at tilbyde forsikring på bruger Undo allerede i sin rejseforsikring, som udregnes på lande-basis og aktiveres når kunden lander. Og samme princip om fairhed vil de altså introducere indenfor bilforsikringen.

”Mulighederne er kæmpe store, og det vi læser ind i, hvis vi lykkes, er ret ground breaking. Det har længe været et problem for forsikringsbranchen at takle det unge segment, hvor 80 procent kører godt og 20 procent kører mindre godt. Vi følger vores tråd fra rejseforsiringen, for vi mener, at vi bliver et bedre selskab, hvis vi ved, hvordan kunderne kører. Og de datapunkter kan give en meget bedre prismodel for dem, der faktisk kører godt – selvom de er unge,” siger Sophie Bohr Brønbæk.

Udvider teamet markant

Investeringen på 35 mio. giver ikke Tryg større ejerskab over Undo – de ejer fortsat 50 procent af forretningen. Men forsikringsgiganten fortsætter altså linjen med aktivt at disrupte sin egen forsikringsbutik i stedet for at lade andre gøre det.

”Det er en stor investering både for os og for Tryg. Til gengæld tror vi, der er noget grundlæggende stærkt ved, at det er fair, at du betaler ud fra hvordan du kører – at du ikke skal betale for dem, der kører dårligt. Og lykkes det, er det en lille disruption af markedet,” siger Anders Valentin.

Teamet bag Undo er allerede vokset til 33 medarbejdere, som skal løfte opgaven med at bygge en intelligent, tech-drevet bilforsikring.