You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

watery.dk

Ung iværksætter: ”Min hurtige succes overrasker mig ikke”

@Michael

18-årige Daniel Johannesen har fart på hvad angår udviklingen af sin virksomhed Watery.dk. Her sælger han svømmeudstyr i stor stil og er efter et halvt år tæt på at runde den første million i omsætning. Og den foreløbige succes kommer, ifølge Daniel selv, slet ikke som en overraskelse.

Der er ikke meget Jantelov over Daniel Johannsesen. Den unge iværksætter sigter mod skyerne og satser på at sidde på tronen som den største inden for svømmeudstyr i Danmark om to år. Bag mission ligger ikke kun selvtillid, der ligger også grundigt forarbejde og investering af egen lomme.

”Mine mål og drømme er store, og det lægger jeg ikke skjul på. Jeg vil være den bedste og største, og det bliver jeg uden tvivl også,” siger Daniel Johannesen.

Den 1. oktober sidste år lancerede han webshoppen Watery.dk, og er i dag er på tærsklen til at runde sin første million i omsætning.

Forberedelse og penge af egen lomme

Forud for lanceringen ligger der et større forarbejde. I bedste iværksætterstil har han i knap et år forberedt webshoppen og yderligere samlet en investering i omegnen af 200.000 kroner. Pengene kom fra egen lomme – halvdelen har han opsparet gennem konfirmation og arbejde. Den anden halvdel lånte han af sin far. Og det ser indtil videre ud til at være en god investering. Siden lanceringen er det nemlig gået stærkt med både omsætning og ordretilvækst, en succes som Daniel i høj grad tilskriver sit hårde arbejde og engagement.

”Jeg har altid arbejdet benhårdt for at opnå mine mål, uanset om det var efter høje karakterer i skolen eller i min virksomhed. Det har altid ligget naturligt for mig at lægge flere timer i mine mål og drømme, end mange andre kan eller er villige til. Og derfor overrasker den hurtige succes mig heller ikke rigtigt,” siger den unge iværksætter.

Nomineret til Iværksætterprisen 2017

Med den hurtige succes har den unge iværksætter da også gjort sig bemærket i iværksætterkredse. Han er blevet sammenlignet med Casper Blom, iværksætteren, der stiftede sin første virksomhed som 12-årig, og for en lille måneds tid siden, mødtes de to på en iværksættertur.

“Han fortalte, at han kunne se sig selv for år tilbage i mig. Han er bestemt en af mine rollemodeller rent forretningsmæssigt. Efter at have snakket med ham flere gange, så står han bare for alt det, jeg også selv ønsker at stå for. Han har skabt den succesfulde virksomhed, jeg selv ønsker at starte, og han har utrolig mange spændende idéer,” siger Daniel Johannesen.

Og den unge virksomhedsejer er faktisk allerede blevet nomineret til Iværksætterprisen 2017 i kategorien Young Stars – en pris han bestemt håber på at kunne tage med hjem og sætte på kontoret, som stadig er i kælderen, hvor det hele startede.

”Watery er skabt ud fra interesse i og viden om svømmeverdenen. Daniel, der står bag virksomheden, har ikke blot lagt et stort engagement i webshoppen, han har også lagt både konfirmationspenge og meget hårdt arbejde i at få etableret sig på markedet, opnå en rigtig god omsætning, og han har fået skabt et community omkring #WateryLife. Han har det drive og mod, der skal til for at slå igennem med sine idéer,” siger Tessa Salling, formand for juryen til Iværksætterprisen.

Mor stiller krav til hovedet

Når timerne ikke bruges på virksomheden, tilbringer Daniel også en del tid på skolebænken. Han studerer på HHX, hvor han snart tager hul på sit tredje og sidste år af uddannelsen, inden huen lander på hovedet. Personligt tilstår han, at han nok allerhelst bare ville droppe ud og fuldt ud hellige sig forretningen, men den går ikke for mor.

”Min mor havde ét krav til mig for, at jeg overhovedet måtte starte Watery.dk. Det var, at jeg skulle gennemføre min studenter-uddannelse, uanset hvordan det nu gik med forretningen. På en side er jeg også glad for det. Men jeg tænker hele tiden på, hvad jeg i stedet kunne bruge tiden på. Og jeg kan da heller ikke afvise, at flere af matematik- og fysik timerne bruges på at besvare mails og kunder,” siger Daniel Johannesen.

Selv ser Daniel lyst på fremtiden. Han håber selvfølgelig på at vinde Iværksætterprisen ved afgørelsen i denne uge, og ser ellers kun døgnets 24 timer som begrænsninger for hvad, der kan opnås.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY