You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Unge talenter, hvad vil I have?

Iris Engelund, foredragsholder og stifter af virksomheden Play Your Talent, hvor hun underviser i strategisk talentudvikling.
Virksomhederne kæmper om de eftertragtede nyuddannede kandidater, der går som varmt brød på det globale arbejdsmarked. Men skal man tiltrække dem, må man forstå, hvad de vil have.

Mange af verdens lande skriger lige nu efter kvalificeret arbejdskraft. Særligt kampen om de nyuddannede universitetskandidater er blevet global i takt med, at corona-pandemi, virtuelt fremmøde og remote-kultur har opløst de fysiske begrænsninger. Derfor stiller flere og flere virksomheder sig foran spejlet, nærstuderer ansigtet og gør status. For hvordan ser en god arbejdsplads egentlig ud i den yngre generations øjne?

Ifølge det svenske rekrutteringsbureau Academic Works årlige Young Professional Attraction-rapport er gode kolleger og godt arbejdsmiljø noget af det vigtigste for den yngre generation (68 procent). Og det resultat er ikke tilfældigt, mener Iris Engelund, som er foredragsholder og stifter af virksomheden Play Your Talent, hvorfra hun underviser i strategisk talentudvikling.

“Arbejdsmiljø og det sociale er noget af det vigtigste for de nye generationer. Og den udvikling har pandemien kun skubbet til. Mange nyudklækkede kandidater eller studerende søger generelt mere samhørighed og tryghed på arbejdspladsen – at man er sammen om at arbejde i en meningsfuld retning,” fortæller Iris Engelund.

For mange virksomheder vil det i fremtiden også betyde fladere hierarkier og mere flydende strukturer, hvor de ansatte i højere grad får mulighed for at rykke og udvikle sig inden for virksomhedens rammer.

“Mange unge kandidater føler sig mindre tilpas i traditionelle, fastlåste strukturer. De er vokset op i 7/7-ordninger i en verden, der hele tiden ændrer sig, og det betyder, at mange er omstillingsparate, fagligt bevægelige og nemt kommer til at kede sig, hvis de ikke udfordres eller udvikler sig,” forklarer talent-eksperten.

For nye på jobmarkedet er det ikke blot et spørgsmål om bordfodboldbord, sækkestole eller hyggelige teambuilding-stunder. De forventer i langt højere grad end tidligere involvering i beslutninger og en mere transparent ledelsesform.

“Når jeg møder virksomheder, er det ofte de store coorporate organisationer, der har svært ved at tilpasse sig kandidaternes forventninger. For de unge er mindre autoritetstro og hierarkisk anlagte. Her er det i højere grad værdier som gennemsigtighed og mening bag ledelsesbeslutningerne, der vækker genklang hos dem,” siger Iris Engelund.


Hvad ønsker de studerende sig af deres fremtidige arbejde?


Kristoffer Kellberg Frank, kandidatstuderende på Finance and Strategic Management, CBS

»En vigtig prioritet for mig er den personlige udvikling. Jeg prioriterer arbejdsopgaver, hvor man reelt set kan igangsætte aktiviteter/projekter og se en større mening med sit arbejde.«


Victor Hjortemark, bachelorstuderende på Jura, Københavns Universitet

»For mig er det vigtigt, at min arbejdsplads giver mig de bedste forudsætninger for at yde højt fagligt og professionelt arbejde. Det kræver både et sundt arbejdsmiljø på arbejdspladsen, søde kollegaer og ledere, som man er trygge ved, samt ordentlige og sunde arbejdstider.«


Mark Kongsbak, Bachelorstuderende på HA Almen, Aalborg University Business School (AAUBS)

»Jeg vil gerne have følelsen af at jeg gør en forskel for den virksomhed, jeg får arbejde ved. For mig er det vigtigt, at jeg ikke kommer til at lave den samme opgave hver dag, men at hver dag byder på nye opgaver, så hverdagen ikke bare flyder sammen«


Cecilie Rosenkilde Frydenlund, bachelorstuderende på Jura, Københavns Universitet

» Den største prioritet for mig er, at jeg kan se en mening i mit arbejde. Jeg skal kunne se, at jeg gør en forskel med det arbejde, som jeg udfører.«


Louis, Bachelorstuderende, ingeniør, General Engineering: Future Energy, DTU

» Min prioritet er mening med arbejdet. Hvis indholdet ikke interessere mig, går jeg helt død i det og mister hurtigt motivationen «


Oluf á Heygum Bærentsen, kandidatstuderende på statskundskab, Aarhus Universitet

» De vigtigste for mig er, at jeg finder mit arbejde interessant. Det betyder at jeg for det første skal kunne se en større mening med det jeg laver. For det andet betyder det, at jeg synes at de konkrete arbejdsopgaver jeg har og de metoder jeg bruger, er spændende og udfordrende. «


FREE E-PAPER:
Get "From University to Unicorn"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY