Dansk Supermarked har indgået et samarbejde med den unge virksomhed Sprinting Software, så kædens mobilafdeling kan få et skud startup-ånd til sine udviklingsprocesser.
Med sine 1.4 millioner daglige besøgende har Dansk Supermarked Group adgang til en af de største brugerskarer i Danmark. Størstedelen besøger de fysiske butikker over hele landet, men med et nyt, internt udviklingsteam kaldet Team Mobile, har digitale satsninger til mobilen fået et nyt og større fokus.
Derfor har den nye afdeling hyret erfarne udviklede fra nystartede Sprinting Software ind, som skal hjælpe med at skabe en mere innovativ it-udviklingsproces i den store koncern.
”Den type agil udvikling af software, som startupvirksomheder laver, forsøger vi at bringe ind i Dansk Supermarked Group. Vi udvikler software for andre startups og kender derfor teknologierne og arbejdsmetoderne. Samtidig er vi gode til at styre agile udviklingsforløb, hvor krav og UX udvikles løbende,” forklarer Nikola Schou, partner i Sprinting Software Aps.
Sprinting Sottwaware samarbejder blandt andet med afdelingens egne udviklere på et digitalt madspilds-projekt i sprints på 14 dage ad gangen, hvor agil udvikling og -mindset er sat som en præmis i forsøget på at skabe et mere dynamisk udviklingsforløb, der kontinuerligt udvikler løsningen efter brugernes behov.
”En så stor koncern skal vænne sig til, at kravene til systemet ikke låses fast fra start, men derimod udvikles og tilpasses parallelt med udviklingen af systemet. De har taget godt imod os samtidig med, at de udviser en sund, afventende skepsis, mens vi beviser, at det virker,” siger Nikola Schou.
It-afdeling med inspiration fra supermarkedsdrift
Tidligere har Dansk Supermarked Group enten lavet sine løsninger internt eller købt store, færdige projekter ude i byen. Men med den nye, mobile satsning skal udviklingen af egne software-produkter køre lige så lean som logistikken og effektiviteten ude i kerneforretningen – at drive supermarked – mener Kim Vindberg-Larsen, der siden januar har siddet i spidsen for den nye afdeling.
”Vi har ændret taktik til agil udvikling. I den proces kunne vi godt se, at vi skal bruge flere og mere erfarne kompetencer, end dem vi råder over internt. Samtidig skal man ikke undervurdere den effekt, det har på kulturen, at få blandet den dygtige, interne kompetencepool med de bedste eksterne kræfter. Derfor har vi i den her satsning gjort os umage med at udvælge de bedste i markedet,” siger Kim Vindberg-Larsen, og fortæller, at de har været i dialog med en lang række selskaber, før valget faldt på den unge virksomhed fra Copenhagen Fintech Lab.
Læs også: Nets lancerer første version af det mobile Dankort
Tidligere kørte koncernens udviklingsprojekter i mere traditionelle vandfaldsforløb, men med den nye sprint-metode har mobilteamet taget begreber som konsolideret mobilapp-platforme og ‘continuous deployment’, hvor de hele tiden udgiver små forbedringer, til sig.
”At få ændret processerne, kulturen og tankegangen om at levere it-løsninger inde i et kæmpe corporate er den reelle øvelse. Det er noget af det, der gør det spændende – at skabe et helt nyt mindset – så vi kan blive bedre til at udnytte modenheden og mulighederne i IT i den daglige praksis, så kunderne i sidste får en bedre oplevelse med vores services,” forklarer Kim Vindberg-Larsen.
Åbenhed for flere startup-samarbejder
Det er kun et år siden at Nikola Schou og hans partner Jonatan Kutchinsky besluttede at stifte Sprinting Software med det formål at hjælpe andre virksomheder med at udvikle software i samme ånd og med de samme metoder som et startup. Derfor er de også glade for den nye, store samarbejdspartner.
”Det betyder naturligvis meget for virksomheden. Det gør, at vi kan vækste mere, end vi havde forventet,” siger Nikola Schou.
Dansk Supermarked Group har samarbejder med en række unge virksomheder, men det intense og tætte samarbejde med Sprinting Software er usædvanligt. Kim Vindberg-Larsen er dog helt sikker på, at det ikke er sidste gang, han inviterer startups med til at udvikle nye, digitale services.
Læs også: Lektor for ny Big Data uddannelse: De bliver pionerer
”Vi har en tyrkertro på, at ikke alt er opfundet endnu, så vi vil gerne have en stærk berøringsflade med innovationsmiljøerne. Vi har mange gode ideer i afdelingen, men vi kan ikke løse dem alle sammen selv. Derfor får vi ny innovationskraft ind, som kan skabe nye dynamikker,” siger Kim Vindberg-Larsen, der mener, at den slags samarbejder styrker begge parter.
”Vi er på mange markeder, er stærke på logistik og er i berøring med mange brugere. Kan vi lave nogle samarbejder, hvor startups bidrager til at gøre vores markedsposition endnu stærkere, mens de samtidig kan skalere deres egen virksomhed med arbejdspladser, er det kun til glæde for os,” siger han.