Unity Technologies har lukket en investering på 400 millioner dollars fra private equity-firmaet Silver Lake.

Unity Technologies har netop rejst en investering på hele 400 millioner dollars. Pengene kommer fra private equity-firmaet Silver Lake, hvilket værdisætter softwarevirksomheden til 2,6 milliarder dollars svarende til mere end 17 milliarder kroner. Det skriver Bloomberg.

En stor del af den nye investering er gået til at købe aktier fra langtidsansatte og tidligere investorer, og ellers er pengene øremærket til yderligere vækst især inden for VR og AR.

Satser hårdt på 3D-oplevelser

Unity Technologies’ platform og spilmotor er blevet en næsten uundværlig del af spilindustriens udvikling, og i fremtiden vil Unity også være fundamentet for VR og AR. Noget som investorerne har sendt lange øjne efter, ifølge Unity Technologies CEO John Riccitiello, for virksomheden har allerede været en stor spiller i første bølge.

Læs også: IWDK er skudt i gang: Mennesket først i den digitale tidsalder

Unity Technologies er stiftet i 2004, og den efterhånden 13 år gamle virksomheds software ligger til grund for spil som Pokémon Go, Subway Surfers og Tencent’s Honour of Kings.

Unity er vævet ind i spilindustrien

En del af virksomheden succes kan ifølge Bloomberg tilskrives, at Unity ikke selv udvikler spil, men nærmere væver sin forretning ind i spilindustrien. Spil og apps, som er udviklet på Unitys platform, når ud til omkring 2,6 milliarder devices, og hvad angår VR og AR, så driver Unity 70 procent af alle virtual og augmented reality oplevelser.

Læs også: Internationale spilinvestorer øjner dansk potentiale

Den nye finansiering kommer efter en større runde, som Unity lukkede sidste år, på 181 millioner dollars ledt af DFJ Growth. Af andre investorer kan nævnes China Investment Corporation, Sequoia Capital og WestSummit Capital.