Fredag holdt Symbions nye kontorfællesskab Univate åbningsfest i lokalerne på KUA på Islands Brygge. Her er videndeling i fokus, for fremtidens teknologier har også brug for akademikerene, ligesom både startups og corporates har brug for hinanden.

Islands Brygge er kendt i iværksætterkredse for Startup Village og Founders House. Begge beliggende på Njalsgade. Nu har samme gade, lidt længere ude ved Københavns Universitet Amager, fået endnu et kontorfællesskab, som vil styrke danske startups.

Univate åbnede for tre uger siden, men holdt i fredags åbningsfest, hvor de spritnye lokaler blev vist frem. Her på de to etager med mere end 5500 m2 kontorplads er videndeling i fokus. Der er nemlig en rigtig god grund til, at Symbion er gået sammen med KUA og ITU om at starte Univate, og det er de mange kompetencer og fagområder, der kan samles på ét sted.

”Symbion bygger på et langsigtet ønske om at styrke iværksætteriet i Danmark. Et ønske, der kommer fra vores vigtigste ejere; Københavns Universitet, Symbion Fonden og CBS. Vi har i over 30 år arbejdet for at skabe dette samarbejde imellem forskning og innovation, og det ændrer sig naturligvis med den stigende digitalisering og nye disruptive teknologier. Univate samler viden fra tech-startups og fra studerende og forskere på universiteterne og bliver dermed et samlingspunkt for dem og for de større etablerede virksomheder, som konstant skal være på forkant og innovere,” skriver Jørgen Bardenfleth, Bestyrelsesformand i Symbion og tidligere administrerende Direktør i Microsoft i en mail.

Univate

En faglig tour de chambre

Her til åbningen var det da også alle mulige forskellige typer, der mødte op. Lige fra de helt nyudklækkede studerende med beanies på hovedet og statements på t-shirten til ældre herrer i jakkesæt og eksentriske undervisere med ternet skjorte.

Der blev serveret pindemadder og fadøl som ved enhver fredagsbar i universitetsmiljøet, og i tråd med ånden var der tour de chambre hos seks af Univates virksomheder – for selvom lokalerne først åbnede for tre uger siden, er halvdelen af pladserne allerede fyldt op. Mest af startups, men også af IBMs helt nye enhed, IBM Client Innovation Center, som skal indgå i projekter om digitalisering, innovation og transformation.

Et helhedstilbud til startups

Men først holdt CEO for Accelerace Management og Symbion, Peter Torstensen velkomsttale sammen med repræsentanter fra KUA, ITU og BlueFragments, en af de nye virksomheder, der nu bor på Njalsgade. Her var der fokus på det krydsfelt af kompetencer Univate er opstået i, og som det er meningen beboere af fællesskabet skal få glæde af i udviklingen af deres forretninger.

“Jeg her kæmpe fan af det her setup. For det betyder noget, og det gør en forskel,” sagde Peter Torstensen og fortsatte:

“Her skaber vi rammer til eksperimentering og samspil. Et helhedstilbud, som samtidig ligger ved siden af Startup Village – det gør det jo bare endnu mere interessant. Her er optimale muligheder for at udvikle sin drøm.”

Antropologer og jurister skal arbejde side om side med udviklere

Universiteterne lagde vægt på, at AI, machine learning, hele industri 4.0 også får brug for antropologer, for lingvister, jurister og eksperter i etik. Derudover ser de et stort potentiale i at samarbejde med studerende, måske deres fremtidige ansatte eller eksperter.

Læs også: København har fået nyt kontorfællesskab i Symbion-netværket

Også de nye virksomheder, der er flyttet ind, glæder sig over de forskellige kompetencer, der bliver sat i spil.

“Det giver god mening at søge sammen med andre firmaer i en lignende situation både med mulighed for at udveksle erfaringer, men måske også møde virksomheder, som man kan samarbejde med. Univates placering på Københavns Universet er også interessant for os. Måske kan vi finde nye folk til firmaet her, og måske kan vi her skaffe test-personer til vores spil,” fortalte CEO og medstifter af Ghost Ship Games, Søren Lundgaard, som var en af de første virksomheder til at flytte til Univate.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.