Det fynske robot-firmaer Universal Robots vokser ikke så meget som sidste år – men chefen forventer alligevel at ramme en milliard i indtægter.

Der bliver ikke solgt helt så mange fynske robotarme som i forrige hos Universal Robots, men firmaer vokser stadig i stor stil. Det får direktøren Jürgen von Hollen til at spå, at omsætningen runder én milliard kroner i år. Det siger han til børsen.dk.

“Der er et vindue af muligheder i markedet, og det vokser eksplosivt. Det er vigtigt for os at fastholde og tage markedsandele,” siger Jürgen von Hollen, der tiltrådte som topchef i Universal Robots i oktober sidste år,” siger han til finansmediet.

Markedet vokser – så det gør omsætningen også

Universal Robots regnskab er da også til blive glad i låget af for en robotarmssalgsmand. Det viser nemlig at salget af robotlemmer stiger med 62 procent, til 662 millioner, og overskuddet efter skat stiger med 20 millioner op til 74 millioner kroner.

Det vil altså sige, at hvis robotknytnæven i det fynske skal oppe deres omsætning betragteligt, hvis de skal op på milliarden. Det bliver ifølge Jürgen van Hollen dog ikke en stor udfordring.

“Markedet for collaborate robots forventes at vokse med mellem 60 og 75 pct. hvert år. Hvis vi kan fastholde vores markedsandel, som vi tror er mellem 60 og 65 pct., er det en fantastisk mulighed for os,” siger han til børsen.dk.