Universitetsstartup rejser millioner til ny vejrteknologi

Universitetsstartup rejser millioner til ny vejrteknologi

Efter en vellykket investeringsrunde anført af Danish Agro, vil det danske spin-out fra Aarhus Universitet, Fieldsense, nu accelerere udbredelsen af en vejrteknologi, der gør det nemmere for landmænd at tilpasse sig lokale vejrforhold.

I takt med at vejrforholdene i store dele af verden ændrer sig, er det en fordel at kunne forudsige og tilpasse sig. Særligt når det gælder ens levebrød.

Derfor har det danske agro-tech startup FieldSense netop gennemført en vellykket seed-runde, der skal hjælpe med udbredelsen og udviklingen af hyperlokale vejrstationer til gavn for landmænd og deres afgrøder.

21 millioner kroner lød det samlede beløb på og runden blev anført af Danish Agro med Rockstart og Pajbjergfonden som medinvestorer. Investeringen skal blandt andet bruges til at konsolidere positionen på eksisterende markeder samt ekspandere til nye.

“Vores plan er at styrke vores position i Tyskland, som er et af vores absolutte nøglemarkeder. Derudover kigger vi mod Polen og England, som er de næste lande, vi ønsker at ekspandere til. Efterspørgslen på hyperlokale vejrdata er der allerede, og denne investering giver os mulighed for at imødekomme den efterspørgsel,” fortæller John Smedegaard, adm. direktør i FieldSense.

Nye investeringer, nye kræfter

Udover de allerede eksisterende investorer Danish Agro og Pajbjergfonden byder denne investeringsrunde også velkommen til Rockstart – en kapitalfond med speciale i madteknologi, energi og nye teknologier.

“Vores nuværende investorer er vigtige agro-organisationer og knytter os tæt sammen med et fantastisk netværk af landmænd. Rockstart bringer en masse nye perspektiver til bordet, men især er deres ekspertise inden for Agtech skalerbarhed virkelig nyttig for os på det nuværende stadie af vores rejse”, forklarer John Smedegaard.

FieldSense blev grundlagt i 2015 som et spin-out fra Aarhus Universitet og tæller i dag 15 ansatte.