You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Usertribe forud for amerikansk togt: selv når vi taber, vinder vi

Danske Usertribe voksede nærmest eksponentielt i hele 2017 på grund af en repositionering. Nu åbner den kundescentriske virksomhed kontorer i USA drevet af en kultur, der gør, at de ikke er bange for at fejle – faktisk er de på jagt efter det.

2017 var et godt år for Usertribe. De gik fra 30 til 60 ansatte, fra tredje til fjerde kvartal steg deres omsætning med 400 procent og de har nu 70 procent af C20 firmaerne i kundeporteføljen. 2017 var faktisk et fremragende år for Usertribe.

Året var også Casper Henningsens første som Chief Commercial Office og medejer af virksomheden. Den tidligere professionelle fodboldspiller kom til efter flere år ved Kunde&Co.

“Væksten er kulminationen på benhårdt arbejde. Vi begyndte at kigge på, hvordan nogle af vores største kunder brugte vores værktøj på en anden måde, end vi troede. I stedet for at optimere på deres eksisterende løsninger, brugte de det til at udvikle nye løsninger sammen med deres kunder. Det er vores nye position, vi er en serviceplatform, der tilbyder kundeinvolvering på tværs af projekters livscycklus,” siger Casper Henningsen.

Casper Henningsen og resten af Usertribe ser frem til at indtage det amerikanske marked hvor de allerede har landet store kunder

I dag bruger Usertribes kunder de indsigter til at udvikle alt fra fysiske produkter, hjemmesider, services og apps – med brugerinddragelse hvert skridt af vejen.

Kundecentrisk tænkning. Et buzzword, som de fleste har stiftet bekendtskab med – og måske har fået nok af – men som de færreste udlever. Det er den tendens, UserTribe har gjort op med på det nordiske marked og nu er klar til at udbrede på det amerikanske.

Inden for de næste 90 dage er Usertribe klar til at gøre det, som de fleste iværksættere drømmer om – de åbner officielt i USA og UK. Lejekontrakten for kontoret i New York er underskrevet, og virksomheden er blevet amerikansk registreret.

“Vi skalerer til USA for volumen”                        

                                                                                                                                                                                                                                                                                    Selvom hobetal af virksomheder har knækket nakken i mødet med guds eget land, så har Usertribe en tyrkertro på, at de kan skabe gode resultater “over there”.

“Vi har allerede flere kunder på det amerikanske marked, som bruger vores service. Herhjemme er vi store inden for bank og industri og det er de samme mekanismer, vi kan se accelerer i USA,” siger Casper Henningsen.

Derudover er der lighedstræk mellem de danske C20-kunder og de britiske og amerikanske. Ifølge Casper Henningsen har de allerede lavet aftaler med verdens største bank J.P. Morgan Chase og nogle af de førende fintechs i London. Men det er ikke kun kunderne, der trækker, det gør kapitalen også.

“Den anden ting er at vi gerne vil tiltrække kapital  til det væksteventyr vi er på vej ind i, hvor vi gerne vil skalere på nogle af de ydelser, vi ser performe godt. Udover de muligheder som Danmark og resten af norden giver, er New York og London centrale i en potentiel investeringsrunde,” siger Casper Henningsen.

Selv når vi taber – så vinder vi

På trods af at fail fast tilgangen bliver hyldet, så er det de færreste, der faktisk følger den. Selvom Casper Henningsen kun har været ved Usertribe i relativt kort tid, så har han allerede mærket, hvordan netop den tilgang gennemsyrer medarbejderstaben.

“Vi fejler og slår os, og selv når vi taber – så vinder vi. Det er kulturen herinde. I alle fejl ligger der læring, og hvis vi bearbejder den læring rigtigt, bliver vi bedre i morgen, og til sidst bliver man ret god,” siger Casper Henningsen.

Når Usertribe rekrutterer, kigger de da også efter netop den DNA frem for et højt gennemsnit på karakterbladet. Skaleringen handler altså ikke “kun” om kapital og kunder, det handler også om kulturen.

“Vi er en virksomhed, der godt kan lide at være der, hvor det gør ondt. At slås med de førende og de bedste og lære en masse af det. Det driver og trækker i os alle sammen. Så udover at det er godt marked, og at pengene er gode – så synes vi, at det er skidesjovt at prøve noget, vi kan lære af,” siger Casper Henningsen.

FLERE FRA COMMUNITY