Vækstfonden

Vækstfonden vil sætte fut under danske børsnoteringer

@simone

Små og mellemstore danske virksomheder skal børsnoteres og sætte gang i et ellers tørkeramt marked. Det vil Vækstfonden sørge for, efter fonden tre år i træk har sikret millionoverskud.

Vækstfonden vil sætte en mindre børsrevolution i gang i Danmark. Efter i en årrække at have sikret trecifrede millionoverskud, sætter fonden nu ind på børsnoteringer af små og mellemstore danske virksomheder. Det skriver Vækstfonden i en pressemeddelelse.

I modsætning til vores svenske og norske naboer har det danske børsmarked nemlig længe været ramt af tørke.

Læs også: Dansk delebilskoncept vil på børsen i 2017

”Vi har virksomhederne, men i modsætning til vores nabolande mangler vi investorer, der tør gå forrest og medvirke til at sikre, at børsnoteringerne af de små og mellemstore virksomheder bliver en succes. I tæt samarbejde med private investorer vil vi nu tilbyde at være cornerstone-investor og garant i forbindelse med børsnoteringerne i København,” siger Christian Motzfeldt, direktør i Vækstfonden i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Vi ser allerede på flere egnede virksomheder. Alene i Vækstfondens egen portefølje har vi en god håndfuld kandidater, og der er helt sikkert flere derude, der har interesse i at overveje en børsnotering. Vi har allerede været i kontakt med flere private og institutionelle investorer, der har vist interesse for projektet, og vi forventer derfor at kunne præsentere de første investorsamarbejder allerede i indeværende år.”

Stærkt samarbejde sikrer overskud

Vækstfonden havde i 2016 et overskud på 610 millioner kroner, og fondens finansiering bidrager aktuelt til at skabe omkring 10.500 nye jobs om året. Et overskud som er sikret i samarbejde med dygtige iværksættere, virksomheder, private banker og investorer, siger formand Carsten Koch.

”Både iværksætterne og de mere etablerede virksomheder i vores portefølje har leveret en imponerende værditilvækst i årets løb. De seneste års overskud er resultatet af en langsigtet og risikovillig strategi med fokus på at skabe værditilvækst i tæt samarbejde med virksomhederne og deres øvrige investorer. Strategien har skabt en meget positiv spiral af vækst, innovation, nye arbejdspladser og et afkast, som investeres i nye virksomheder,” siger han i pressemeddelelsen.

Læs også: Conferize får tocifret millionbeløb

De virksomheder, som har bidraget mest til overskuddet er Forward Pharma, Asetek, Boozt og Acarix fra Vækstfondens fondsportefølje og Blackwood Seven fra porteføljen af direkte investeringer. Alle Vækstfondens forretningsområder gav overskud, står der i pressemeddelelsen.

Et effektivt børsmarked skal holde på vækstvirksomhederne

Og skal der skabes flere af vækstvirksomheder, skal der gøres noget ved netop børstørken:

“Vi har brug for et effektivt dansk børsmarked, hvis vi vil skabe flere store virksomheder i Danmark og holde på de vækstvirksomheder, som i dag ofte bliver solgt til udlandet eller noteret på udenlandske børser. Det glæder mig derfor, at Vækstfonden nu vil arbejde på skabe et mere velfungerende, dansk børsmarked for små og mellemstore virksomheder. Indsatsen sker med afsæt i fondens tætte samarbejde med private aktører, der de seneste år har leveret meget flotte resultater i form af vækst, tusindvis af jobs og et solidt afkast,” siger erhvervsminister Brian Mikkelsen i pressemeddelelsen.

I 2017 vil Vækstfonden ud over at satse mere på børsnoteringer af spirende virksomheder også arbejde på at tiltrække mere udenlandsk kapital.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY