You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Nordic Startup Awards 2017, NSA, Nordic Startup Awards

Vær med til at finde Nordens bedste startups

@Redaktionen

Finalisterne til dette års Nordic Startup Awards er fundet. Interessen har ifølge komiteen været overvældene, og nu kalder de startupmiljøet i Sverige, Norge, Danmark, Finland og Island til stemmeurnerne.

Over 1400 nomineringer er blevet skåret ned af flere omgange. Nu står de der. Finalisterne. Kun fem styks pr. kategori, som skal dyste om at vinde den nordiske finale i Nordic Startup Awards 2017.

Læs også: Interessen for nordisk startup-awardshow er fordoblet

Et hold ambassadører fra hvert land, Sverige, Norge, Finland, Island og Danmark, har stået for at skære feltet af virksomheder ind til benet, så landenes startupmiljøer nu kan stemme på deres favoritter i kategorierne, der spænder bredt over fintech og foodtech til founders, investors og acceleratorer.

Screeningsarbejdet startede i april

I Danmark har de syv ambassadører siden april screenet de mere end 500 nomineringer, der kom ind i Danmark. Her stod Lisa Dalsgaard, stifter af Goodiepack, Anders Kanberg, redaktør og radiovært, stifter af Booomerang Michael Eis, innovationschef Gyda Bay, Mads Stubgaard-Schmidt, regional program officer, konsulent Frederik Ploug Søgaard og TechSavvys egen redaktør Simone Okkels for at udvælge deres favoritter.

Alle måtte de vælge fem favoritter i første runde, som derefter blev godkendt af Nordic Startup Awards-teamet, for at der ikke skulle vise sig interessekonflikter, kravmangler eller gengangere, hvorefter ambassadørerne i anden runde skulle vælge tre favoritter, som ikke måtte være blandt deres valg i første runde.

Vil slå stemmerekorden i år

Nu ligger arbejdet hos startupfolket, siger Kim Balle, medstifter og CEO af Global Startup Awards:

“Med Nordic- og Global Startups Awards-teamet, landenes samarbejdspartnere og de mere end 35 ambassadørers hårde arbejde kan vi nu med glæde annoncere de nationale shortlists i den nordiske region,” siger han og tilføjer, at der inden for de første 20 timer allerede kom mere end 650 stemmer ind:

“Vi går efter at slå rekorden på 23.000 stemmer i år.”

Nordic Startup Awards har allerede slået én rekord i år

Men Nordic Startup Award har allerede slået én rekord i år. De 1400 nomineringer i regionen er nemlig en fordobling af sidste års antal, som landede omkring 700 i alt.

Det har givet blod på tanden, så der i år er kommet nye regioner til i den globale konkurrence, Global Startup Awards, som i år dækker både Norden, Centraleuropa, Sydøstasien og SAARC-regionen, som er landene omkring og inklusive Indien.

Derudover kommer vinderne af basiskategorierne fra den nordiske region også til at dyste mod de andre aktive regioner under Global Startup Awards, og der kommer et stort networking-event med mulighed for at booke personlige møder på grand finale-dagen, som er for alle finalister samt Global Startup Awards-interessenter.

Den danske finale er i år arrangeret af WeLoveStartups, og kommer til at foregå i den første uge af september. Dette års store finale bliver afholdt i Stockholm i oktober.

Stem på dine favoritter her og læse mere om, hvordan udvælgelsen foregår her.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY