Ved hjælp af sin app kan Undo på 2 uger vurdere, om du er en eksemplarisk bilist eller kører råddent. Og dine evner bag rattet bestemmer, hvad prisen på din bilforsikring bliver.

Artiklen indeholder et reklame-link til Undo, men selskabet har ikke haft bestemmelse over artiklens indhold.

Hvis du som 18-årig lige har fået kørekort og egen bil, kan du godt regne med, at forsikringen bliver dyr. For så hører du nemlig til en gruppe af bilister, som statistisk set har mange uheld.

Men hvad nu, hvis forsikringsselskabet i stedet kunne vurdere den enkelte chauffør? Sidde med på passagersædet i et par uger og holde øje med, hvordan den enkelte faktisk opfører sig bag ratet? Og så tilbyde en pris ud fra køreevner frem for alder og erfaring?

Det spurgte det unge forsikringsselskab Undo sig selv om, og nu har de gjort det muligt med hjælp fra teknologi. Deres nye ’Undo Kør’-app måler nemlig chaufførens kørsel gennem smartphonens sensorer og giver først herefter en pris på forsikring.

”Teknologi er vores konkurrencefordel. Den gør, at vi kan tilbyde produkter, som er helt unikke på det danske marked. Med bilforsikringen får vi en stor konkurrencefordel, fordi vi kan udvælge de bedste bilister, og give dem en ekstremt god pris, der ligger 30 procent under markedsniveau. På den måde hjælper teknologien os til at skabe eksponentielle forbedringer for kunden, så man går fra en verden, hvor du skal bevise dig selv som elitebilist over 8 år, til at du kan gøre det på 2 uger,” siger Sophie Bohr Grønbæk, CEO og medstifter af Undo.


Tag testen – og se hvor godt du kører bil

  • Undo Kør giver dig en pris på bilforsikring baseret på, hvor godt du kører. Gennem et testperiode på 1-3 uger bruger appen sensorerne i din smartphone til at beregne, om du eksempelvis bremser for hårdt eller laver vilde sving. Testen er gratis, og du binder dig ikke til at betale noget.
  • Vil du teste, hvor god en bilist du er? Så kan du downloade ”Kør”-appen og få din ‘driver score’ lige her:

>> Støt TechSavvy ved at prøve “Undo: Kør”-appen her <<

(Bruger du linket til at downloade appen og starte din testkørsel, får vi på TechSavvy betaling fra Undo – uanset om du vælger at købe forsikring hos Undo eller ej. Så vi håber selvfølgelig, at du vil give det et forsøg.)


Fra 0 til 100

Da Undo for tre år siden satte sig selv i verden for at udfordre forsikringsbranchen, lancerede startuppet sig selv med en simpel app som omdrejningspunkt. Herfra skulle kunderne nemt kunne indberette skader og ændre forsikring direkte fra telefonen.

”Vi er en tech-startup, der laver forsikring – ikke et forsikringsselskab med en teknologisk løsning. Teknologi er kernen i alt, hvad vi laver,” siger Sophie Bohr Grønbæk.

Læs også: Undo rejser 35 mio. kroner: Nu skal bilforsikringen have et skud teknologi

Siden har virksomheden lanceret en rejseforsikring, der først bliver aktiveret, når smartphonen forlader landet. Og nu altså også en bilforsikring som starter med en app-drevet vurdering af din kørsel over 1-3 uger.

”Appen starter tracking, når man kører i sin bil, og stopper når turen er slut. Her trackes der på hastighed, sving, opbremsninger, accelerationer og fokuseret kørsel. Trackingen sker i de uger, som test-drivet varer, og stopper derefter helt,” siger Sophie Bohr Grønbæk.

Ud fra dataen kan Undo tegne et billede af bilisten, som får en ’driver score’ mellem 0 og 100. Og ligger man blandt de 5 procent, som får en topscore på 100 procent, bliver man tilbudt den laveste pris på forsikring.

Stifterne af det digitale forsikringsselskab Undo: Anders Valentin, Sophie Bohr Grønbæk, Søren Buron og Nikolaj Dons Lund.

Vil kunne forudsige uheld

Hele modellen bag prissætningen på Undo’s bilforsikring er datadrevet på et hidtil uset personligt niveau. Direktøren understreger dog, at det ikke betyder, at selskabet får oplysninger om, hvor kunderne kører hen.

”Brugerens lokations-data forlader aldrig telefonen, så vi får ikke viden om, hvor du kører hen. Rådataen behandles af Kør-appen på selve telefonen, og så er det kun meta-data, der sendes tilbage til Undo. Det er vigtigt for at beskytte brugerens privatliv, og vi ønsker slet ikke at ligge inde med viden om, hvor du kører hen,” siger Sophie Bohr Grønbæk.

Til gengæld kan dataindsamlingen på et overordnet niveau blive værdifuld i arbejdet med at lave nye og bedre risikomodeller. Og målet for Undo er, at det på sigt skal kunne hjælpe alle danske bilister med at undgå uheld.

”Vi har arbejdet med datasæt fra USA og Danmark, der viser hvor og hvornår trafikuheld sker. Det data vil vi sammenholde med Undo-kundernes kørselsmønstre. Idéen er, at vi i løbet af et par år vil have en langt bedre forståelse for, hvilke kørselsmønstre der øger risikoen for uheld, fordi vi har så detaljeret data. Det er godt for os og vores kunder, fordi vores prissætninger bliver endnu mere præcis – og det er godt for trafiksikkerheden generelt, for vi deler selvfølgelig ud af vores viden,” siger Sophie Bohr Grønbæk.