You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Velfærdsteknologi scorer millioninvestering fra legetøjsfamilie

@simone

Tidligere CEO bag BR og Toys “R” Us i Norden investerer et tocifret millionbeløb i velfærdsteknologi. Investeringen skal hjælpe softwareplatformen Sekoia med at styrke den internationale indsats.

*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 24 november 2016*

Velfærdsteknologi er blevet et varmere område for både iværksættere og investorer de seneste år. Og nu kan den velfærdsteknologiske softwareplatform Sekoia endnu engang tage imod en investering i millionstørrelsen.

Læs også: Northcap investerer 20 millioner kroner i velfærdskometen Sekoia

Det er Gjørup-parret Susanne og Peter, medejer og tidligere CEO i TOP-TOY som står bag legetøjskæderne BR og TOYS”R”US i Norden, som investerer et tocifret millionbeløb i Sekoia.

”Vi ser Sekoia som et spændende produkt, der henvender sig til en voksende målgruppe både i og uden for Danmark. Det fokus Sekoia har på at forbedre kvaliteten i plejesektoren er i tråd med vores værdier. Vi ser frem til at arbejde sammen med virksomhedens engagerede ledelse og være med til at præge den rivende udvikling og ekspansion Sekoia står over for i de kommende år”, udtaler Susanne og Peter Gjørup i en pressemeddelelse.

Vil være verdens bedste i ‘point-of-care’

Sekoia er en digital platform til plejesektoren, der består af en række applikationer, der understøtter personalet i deres arbejde og borgeren i sit liv. Med investeringen vil Sekoia for alvor slå sin position på ældre- og socialområdet fast.

“Det her er et signal til nuværende kunder om, at vi har tænkt os at holde retningen. Investeringen hjælper os til fortsat at levere på ambitionen om at være verdens bedste i ’point-of-care’. Vi skal nu styrke vores internationale indsats, hvor vi allerede er godt i gang, og behovet for det vi leverer er konstant stigende” fortæller Mads Fischer Rasmussen, administrerende direktør i Sekoia, som gennem de sidste tre år har udbredt teknologien og etableret over 10.000 brugere i Danmark, Sverige og England.

Sekoia vender op og ned på arbejdsgangene

Sekoias ejerkreds tæller desuden den danskbaserede venture kapital-virksomhed, Northcap, som i 2015 investerede 20 millioner kroner i virksomheden. Derudover står en række stiftere og den tidligere Just Eat-direktør, Klaus Nyengaard, bag Sekoia.

“I Northcap ser vi frem til samarbejdet med virksomhedens forstærkede team omkring internationalisering mod markeder som England og Sverige. Sekoia er en af den slags løsninger, der vender op og ned på arbejdsgangene på et plejecenter og gør disse i stand til at blive bedre steder at leve, men så sandelig også mere effektive organisationer”, siger Kim Wiencken, Partner i Northcap.

Læs også: Teknologi bag velfærdssmykke skal til at måle brystkræft

Med Sekoia bliver tiden fra kontoret flyttet ud til borgerne, så administration bliver byttet ud med nærvær. Sammenlagt giver det kvalitetforbedringer og besparelser, som i Odense Kommune frigiver ti millioner kroner årligt.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY