For første gang er tilmeldingen til techkonferencen Grace Hopper Celebration åben for interesserede i Danmark. Konferencen er målrettet kvinder i tech og byder blandt andet på oplæg, sessioner og workshops. 

Det er nu muligt for interesserede i Danmark – samt resten af Europa, Afrika og Mellemøsten – at tilmelde sig verdens største techkonference målrettet kvinder. Eventet går under navnet Grace Hopper Celebration og er navngivet efter amerikanske Grace Hopper, der var en pioner inden for computerprogrammering.

“Det er med stor glæde, at vi udvider vores konference yderligere med deltagere fra Europa, Mellemøsten og Afrika. Vores prioritet er at sætte fokus på og yde support til kvinder med interesse for tech i hele verdenen. Og ved at række ud til nye medlemmer, forstærkes vores fællesskab i techverdenen,” siger Brenda Darden Wilkerson, CEO for organisationen bag, AnitaB.org

Konferencen er i år virtuel, og AnitaB.org forventer op mod 3.000 deltagere fra hele verden. Eventet vil blandt andet byde på oplæg, sessioner og workshops.

Den overordnede mission er at føre kvinder i techbrachen sammen og styrke deres netværk.

Malala Yousafzai besøger konferencen

Blandt talerne til dette års udgave af Grace Hopper Celebration er kvinderettighedsforkæmper og modtager af Nobels Fredspris Malala Yousafzai.
”Vi er begejstrede for at være vært for Malala Yousafzai, da hendes mission om at fremme pigers uddannelse og skabe kvindelig empowerment er tæt forbunden til vores vision. Forbedringen af kvinders rettigheder, især inden for tech, har aldrig været vigtigere. Malala Yousafzais er berømt for at række ud og inspirere med sine ord, og det vil tage vores netværk til et nyt niveau,” siger Brenda Darden Wilkerson.
En samtale mellem Malala Yousafzai og Brenda Darden Wilkerson vil samtidig være startskuddet for en række af oplæg og talere. AnitaB.org vil i løbet af de kommende uger løfte sløret for, hvem disse oplægsholdere er.
Konferecen er i år virtuel og finder sted 25.-27. maj.