Verdensførende kryptoplatform er gået ind i Danmark: Vi skal uddanne danskerne

Verdensførende kryptoplatform er gået ind i Danmark: Vi skal uddanne danskerne

Regionalchef for Norden hos Binance, Roy van Krimpen.
I november 2022 indtog kryptoplatformen Binance Danmark. Nu vil de udvide markedet ved uddanne brugerne og minimere riskoen forbundet med kryptohandel.

Danmark er forrest i feltet på mange punkter. Men kryptovaluta er stadig en disciplin, hvor vi halter bagud ift. andre lande.

For kun cirka 15 procent af de danske investorer ejer i dag kryptovaluta, mens tallet ligger på 26 procent for investorer i udlandet. Men det er der potentiale for at ændre, mener den verdensførende kryptobørs Binance, der i november 2022 gik ind på det danske marked.

”Danskerne mener, at der er gevinster at hente, men de mangler i øjeblikket viden om krypto. Og den skal vi være med til at levere, for vi ser et stort potentiale i Danmark,” forklarer regionalchef for Norden hos Binance, Roy van Krimpen.

Danskere har i flere år kunne handle kryptovaluta hos Binance. Men nu er platformen blevet oversat til dansk og fået integration til bl.a. MitID. Tiltagene er alle sammen en del af en samlet indsats for at gøre børsen mere tilgængelig for danske brugere.

“Danskerne har en tendens til at være mindre risikovillige end andre befolkninger”

”Danskerne har en tendens til at være mindre risikovillige end andre befolkninger, og derfor ser vi også, at en mindre del har taget krypto til sig sammenlignet med andre lande. Det forsøger vi at løse ved at mindske risikoen og uddanne via vores akademi, Binance Academy,” siger Roy van Krimpen.

Uddannelse sikrer, at markedet vokser

I dag handler Binance med mere end 350 forskellige kryptovalutaer, understøtter mere end 40 forskellige sprog og er verdens største kryptoplatform målt på handelsvolume.

Og det kommer til at være en fordel, mener virksomheden, der har introduceret en særlig garantifond med aktiver på cirka 1 milliard dollars til sikring af brugerne.

”Sikkerhed og beskyttelse er blevet meget vigtigt på kryptomarkedet. Særligt i Danmark, hvor man måske er mere skeptiske end i andre lande. Der kan vi se, at folk flytter til større aktører i jagten på sikkerhed i deres handel med krypto,” siger Roy van Krimpen.

Men indgangen på det danske marked handler ikke om at udkonkurrere mindre aktører, men i højere grad om udvidelsen af et marked med stort potentiale.

”I Danmark kigger vi ikke på lokale konkurrenter. Vi vil langt hellere bidrage til, at hele markedet vokser 10 procent, end at sigte efter at overtage markedsandele,” fortæller Roy van Krimpen.


Fakta: Binance

  • Understøtter over 40 sprog
  • Over 12 mia. dollars i indtægter i 2022
  • Gennemsnitlig daglig handelsvolumen: 65 mia. dollar
  • Transaktioner til dato: 3.8 mia.
  • Transaktioner pr. sekund: 700.000+
  • Personer uddannet gennem Binance Academy: 26 millioner

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY